Krema za torto
Ja spet bom pekla torto, pa me zanima kako jo ve ponavadi filate. Bi rada sama kakšno kremo naredila, pa bi rada kakšno dobro idejo pa ne preveč težko, predvsem pa preizkušeno. Sm zadnjič nekje zasledila neko kremo s pudingom ki ga skuhaš na soku od kompota,itd,. A je katera že poizkusila kaj takega!
No hvala za predloge, pa lep sneženi pozdrav!
ČOKOLADNA TORTA
BISKVIT: V vodi raztopiš 4 žlice Benko kakava in ga vmešaj v biskvit.
KREMA: ½ l smetane Ljubljanske mlekarne
½ l smetane Hulala-rastlinske
1 žlica sladkorja
30 dkg jedilne čokolade
Vse razen smetane stopiš na sopari, smetano zmiksaj in ko je čokolada ohlajena zmešaj skupaj.
GLAZURA: Na sopari stopiš 30 dkg jedilne čokolade, dodaj 4 žlice jedilnega olja.
Ojla! Jaz pečem tortice že kar nekaj časa in uporabljam za sadne nadeve,to varijacijo,ki si jo omenila. Namreč najprej precadim kompot,(ko je sezonsko sadje pa uporabim breskov sok in sveze breskve ali jagoden sok in jagode) počakam da skoraj zavre,vanj vlijem z malo soka razžvrkljano vrečko pudinga,ki se ujema z okusom sadja in ga pokuham(nastane tak kompakten žele),nato ga prestavim s piskrčkom v hladno vodo in shladim,pri tem skos mešam. Nato stepem smetano,dodam žele iz pusinga in soka,ter zelo dobro zmešam(zmiksam),nato še samo na roke vmešam koščke sadja in vola kremica je tukaj in vsi so navdušeni. Aja glede smetane,jaz vedno uporabljam takšno z veliko vsebnostjo mlečne maščobe,ker alpska se mi zdi prelahka,rastlinska mi pa po okusu ni všeč. Veliko užitkov v peki!! Maja
Forum je zaprt za komentiranje.