krema za torto
Kot vsako leto bom tudi letos za hčerin rojstni dan pekla torto. A če je že namenjena njej, naj bo taka, da jo bo jedla. Brez smetane torej.
Prosim vas, da mi tukaj priskočite na pomoč? Kakšno kremo naj naredim za polnjenje torte, da ne bo vsebovala smetane? Naj bi pa bila čimbolj svetle barve. Hvala!
Pozdravljena,
jaz velikokrat naredim torto s kokosovo in čokoladno kremo. Tortno osnovo dvakrat prerežem, prvo plast namažem s kokosovo, drugo s čokoladno kremo. Nam je taka kombinacija okusov izredno všeč.
Kokosova krema:
1vanilijin puding
3 dl mleka
3 žlice sladkorja
1/3 margarine (trde, za peko- zlat ovitek)
vaniljeva aroma (po okusu)
kokosova moka (po okusu)
V sladkanem mleku skuham puding, ga ohladim, posebej zmiksam margarino. Puding postopoma dodajam v margarino ( masi morata biti enake temperature). N a koncu dodam vaniljevo aromo in kokosovo moko po okusu.
Čokoladna krema:
3 dl smetane
10-15 dag grenke čokolade
sladkor po okusu
malo rumove arome
Smetano segrejem in v njej raztopim čokolado. pustim čez noč v hladilniku. Naslednji dan smetano stepem in s kremo namažem osnovo. Včasih kremo posujem tudi z narezanimi lešniki.
Lep dan
Mako
Jaz sem včasih kar pogosto delala sadne torte, pri katerih sem za nadev skuhala vanilijev ali sadni puding v cca. 4 dcl. sadnega soka ali soka od kompota. Če sem vzela mešan kompot, sem kar cel kompot s sadjem zavrela in vkuhala puding, marelice ipd. pa sem zložila po biskvitu, puding zakuhala le v tekočino od kompota in to prelila čez sadje.
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.