Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Krema za celjenje ran, kože po operacijah – Katera vam je pomagala?

Krema za celjenje ran, kože po operacijah – Katera vam je pomagala?

V kratkem imam operacijo in računam na vsaj 4 brazgotine, žal na vidnem mestu. Zelo bi mi bila dobrodošla informacija, katero kremo si kupiti, da se brazgotina čimmanj vidi (nekje so omenjene silikonske), v lekarnah ponujajo marsikaj, nekatere kreme,ki so baje super, da se brazgotina sploh ne vidi, nimajo pri nas, ne spomnijo se pa tudi več kako se imenuje…

Vaša izkušnja bi mi veliko pomenila, saj se tako izognem nepotrebnemu nakupovanju, zapravljanju denarja za nič in bistveno, da mi brazgotina lepo zaceli in se čimmanj opazi.

Cudezne kreme ni in ogromno je odvisno od tvoje koze.
Pazi, da se ti sivi ne zagnojijo in masiraj predel okoli siva, da se dobro prekrvavi, potem ko odstranijo sive pa masiraj brazgotino. To je najvec, kar lahko naredis.
Kar zadeva pa same kreme, je cisto vseeno, katero uporabis, cudezne ni, bistvo je le, da mazes, konec koncev, cetudi z navadno Niveo v kovinski skatlici ali ognjicevo Balea za 2.5€.

Zagotovo Dermatix silikonski gel za brazgotine. Ni poceni, je pa vreden vsakega centa.

Brazgotino sem masirala s Contakel kremo, a šele, ko je zdravnik na kontroli dovolil, da lahko začnem.
Brazgotina je bila na obrazu, zašita s približno 25 šivi + približno toliko podkožnimi. Ne pozna se nič oz.se pozna, če pogledaš res na par cm, recimo sama pred ogledalom jo še vedno najdem. Na pogovorni razdalji se ne vidi popolnoma nič, tudi ko nisem napudrana.

Pa imam drugače občutljivo kožo in mi brazgotine ostajajo, tudi po ostalih posegih se (sicer kožne barve) po par letih še vedno vidijo in bodo ostale.

Cicatridina.

Dičle ka kurji drek prubete

Kako se bo brazgotina poznala je čisto odvisno od tega kako se bo operater potrudil in zasil rano. Sama imam od otroških let grdo brazgotino od operacije slepiča in na vratu od operacije ščitnice, ki pa se sploh ne vidi, ker se je kirurg potrudil, kakor je tudi sam rekel po operaciji.

https://www.dermatologija.si/services/odstranjevanje-brazgotin/#1493907969839-d56a3513-eaba

Dokler imaš šive, bòš na celjenje najbolj vplivala z mirovanjem in nepremikanjem operiranega dela telesa.
To je bil nasvet znanega plastičnega kirurga.

Sama sem se pri drugi operaciji tega strogo držala (1 teden ležala na trebuhu v postelji, vstala samo za wc) in so se šivi zacelili neprimerno boljše kot pri prvi operaciji, ko tega nisem vedela.

Organski silicij in začni kuro že zdaj. Zelo pomaga pri obnovi kože.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close