Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Krema iz bele čokolade

Krema iz bele čokolade

Pozdravljene!

Pred časom je bila tukaj tema o čokoladni kremi. 7dl smetane zavremo in dodamo 30 dag čokolade, ohlajeno stepemo. Tako sem že večkrat uporabila kot nadev za torto in je res odlična.

Zdaj bi pa rada naredila nadev iz bele čokolade, ker bi vanj vmešala brusnice.

Zanima me, ali je katera od vas uporabila belo čokolado – če je katero in če se ravno tako strdi kot temna čokolada.

LP

Jaz sem jo, delala sem visnjevo torto. Uporabila sem kar belo Milko, ker druge nisem nasla (omejena izbira zaradi pomanjkanja casa). Se je cisto enako stepla kot krema z jedilno cokolado.

Bibita hvala. Bom poizkusila, upam, da mi bo uspelo.
LP

Krema mi je uspela. Me je tolk matralo, da sem jo zjutraj pred službo naredila. Meni se je delala precej dlje kot iz rjave čokolade, tako, da sem že skoraj obupala. Mislim, da sem jo miksala vsaj deset minut.

Če prav razumem:

zavremo smetano, dodamo čokolado, počakamo, da se masa ohladi in potem stepemo….
Al se motim?

Skorda je težko verjet, da iz tega nastane krema….vsekakakr bom poskusila.

lpč

Čveka, to je zame najboljša krema, ki se uporablja kot nadev za torte.

Vzameš tri navadne sladke smetane po 250 ml, notri nalomiš jedilno čokolado in segrevaš skoraj do vretja. Vmes mešaš, da se lepo raztopi. Najbolje je, da jo daš v hladilnik in do drugega dne pozabiš nanjo. Ko jo vzameš iz hladilnika, je tekoča, pa naj te to ne prestraši. Mešaš jo z metlicami toliko časa, da se strdi. Njami, se mi že sline cedijo.

S tako kremo so polnjene kranjske sacher torte. Prijateljica, ki tam dela, mi je rekla, da uporabljajo Gorenjka čokolado. Zdaj vidim, da gre tudi z belo Milka. Je bilo pa o tej kremi že govora na forumu, pa se enim ni strdila, zakaj ne bi vedla, mogoče niso bile dovolj vztrajne pri mešanju.
LP

Hvala ti, jana, za pojasnilo:))

LPČ

Ja, Jana, zdaj ko si omenila, koliko casa si jo stepala….res se je to zgodilo tudi meni, tudi jaz sem takrat ze skoraj tocila solzice, pa se je le stepla tako kot je treba!

Jana,
za tri sladke smetane po 250 ml, koliko dodaš čokolade (dkg)?

lp

1 sladka smetana (250 ml) = 100 g jedilne čokolade

Če vzamemo več čokolade, je bolj gosto, vendar ni potrebe.

Če se krema ne naredi, jo dam za 5 minut v zmrzovalno, potem gre lažje.

Natassa

In smetano segrevamo le toliko časa, da se čokolada stopi… to je precej manj kot skoraj do vretja… jaz jo zato rajši razrežem na manjše koščke.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Meni je enkrat smetana zavrela, pa ni bilo nič narobe. Mešanica je bila tako vroča, da sem jo vsaj 10 minut hladila v hladni vodi :)))

LP, Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close