Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kreditojemalci v švicarjih, ste veseli danes?

Kreditojemalci v švicarjih, ste veseli danes?

Odgovor na objavo uporabnika
Popay npr, 03.02.2022 ob 10:47

se spomnim, da so eni bili hudo pametni, ko so vzeli te kredite v frankih leta 2007… v smislu jst sem pametnejši od vas, ki ste vzeli kredite v €. Ampak ok. prav je, da se ljudem pomaga…

boste pomagali tudi opeharjencem, ki jim je alenka bratušek razvrednotila delnice nove mariborske banke?

če bi foušija v tej temi gorela, ne bi potrebovali ruskega plina za naslednjih 15 let

čekdisout, 03.02.2022 ob 10:59

Somebody1107, 03.02.2022 ob 10:53

Se kolkrat ti moram povedat da nepoznavanje prava skoduje!!!!

Ne cujes. Ne shvatas. Tup glup nem.

Nepoznavanje prava skoduje.

Ves sploh kaj to pomeni?

Ce gres v dubaj pa se dotaknes policaja bos imel tezave. Da ti nis vedo eeej, je pa tvoj problem.

kakšno vezo moram jaz imet z avstrijskim pravom, da bi mi lahko to škodovalo?

saj nisem jemala kreditov v avstriji?

pa v dubaju tudi ne.

Zakaj si pa vzela v švicarjih kredit? Ker ga v EUR ne bi dobila dovolj? Ker je bil takrat bolj ugoden? Daj, povej resno zakaj? Ne nakladaj, da so ti ga vsilili na banki, ker ga nikomur niso. Povej pravi razlog namesto da se skrivaš za izgovori.

Največja banda so prav banke,ropajo na vseh frontah,upam da bodo morale povrniti nakraden denar

Ker sem ziheraš, sem takrat raje vzel kredit v evrih. Nekateri se mi že drugič smejejo v glavo, kako so manj plačali, pa še sedaj jim bodo povrnili še tisto, kar so jim na koncu dvignili. Jaz pa idiot, ziheraš in poštenjakar preplačal na prokletem balkanu vse.

repla repla…

Kaj pa ce je to vse zmenjeno?

Da bodo pod pretvezo tega nevem kaksne fore uvedli…

Ali pa da 3x nazaj dobijo to…

Pismen, 03.02.2022 ob 12:30

Največja banda so prav banke,ropajo na vseh frontah,upam da bodo morale povrniti nakraden denar

Potem lahko to pričakujemo tudi tisti kreditojemalci, ki smo imeli kredit v evrih in smo kar nekaj let plačevali krepko višje obroke? Bomo tudi to malo poračunali?

zakaj pa, 03.02.2022 ob 12:12

Zakaj si pa vzela v švicarjih kredit? Ker ga v EUR ne bi dobila dovolj? Ker je bil takrat bolj ugoden? Daj, povej resno zakaj? Ne nakladaj, da so ti ga vsilili na banki, ker ga nikomur niso. Povej pravi razlog namesto da se skrivaš za izgovori.

ker sem kupovala najcenejše stanovanje na trgu, kar sem ga lahko dobila in ker mi banka v evrih kredita za isto stanovanje ni odobrila. lej ga čudo, a v frankih je pa šlo?

in v vseh razgovorih je bilo rečeno, da je tveganje zaradi valute pa res res minimalno. ker so tudi vsi uslužbenci te banke jemali svoje kredite v švicarskih frankih, ker ravno tako pojma niso imeli, zakaj uprava iz avstrije to tako forsira.

in ker je od uvedbe evra dalje bil tečaj EUR/CHF zelo stabilen in je nihal nekje zgolj 5%

in ker smo bili vsi pod vtisom, da je evro valuta nekaj najboljšega po rezanem kruhu in bo vedno superiorna preostalim valutam.

takrat so bili še tolarji. stanovanjskih kreditov, ki ne bi bili vezani na tujo valuto NI BILO. v vsakem primeru si moral svoj kredit vzeti v tuji valuti. tista krilatica, kako moraš jemat kredit v valuti, v kateri dobivaš plačo, da minimiziraš riziko, ni bila uporabna.

in ker sem si to lahko privoščila. podražitev kredita ni resno vplivala na moje finančno stanje. ni pa fer, da so banke na ta račun vso finančno tveganje prevalile na potrošnika in na ta račun tudi kovale visoke dobičke, ker so bile v položaju, ko so lahko zavarovale svoje tveganje, medtem, ko potrošnik tega ni mogel narediti.

in zato gre pri celi zadevi. banke so izkoristile svoj položaj in opeharile potrošnika tako, da so nanj prevalile celotni riziko teh pogodb.

ti nic nisi. Revca revasta.

Ves kaj me zanima….

Kako se ti je to lahko zgodilo?? Pa ti si ja pismena… Locila postavis… Vejice.

Ja kako??

Somebody1107, 03.02.2022 ob 12:50

ti nic nisi. Revca revasta.

Ves kaj me zanima….

Kako se ti je to lahko zgodilo?? Pa ti si ja pismena… Locila postavis… Vejice.

Ja kako??

ne rabiš se ti obremenjevat z mojimi odločitvami, res ne.

čekdisout, 03.02.2022 ob 12:45

ker sem kupovala najcenejše stanovanje na trgu, kar sem ga lahko dobila in ker mi banka v evrih kredita za isto stanovanje ni odobrila. lej ga čudo, a v frankih je pa šlo?

in v vseh razgovorih je bilo rečeno, da je tveganje zaradi valute pa res res minimalno. ker so tudi vsi uslužbenci te banke jemali svoje kredite v švicarskih frankih, ker ravno tako pojma niso imeli, zakaj uprava iz avstrije to tako forsira.

in ker je od uvedbe evra dalje bil tečaj EUR/CHF zelo stabilen in je nihal nekje zgolj 5%

in ker smo bili vsi pod vtisom, da je evro valuta nekaj najboljšega po rezanem kruhu in bo vedno superiorna preostalim valutam.

takrat so bili še tolarji. stanovanjskih kreditov, ki ne bi bili vezani na tujo valuto NI BILO. v vsakem primeru si moral svoj kredit vzeti v tuji valuti. tista krilatica, kako moraš jemat kredit v valuti, v kateri dobivaš plačo, da minimiziraš riziko, ni bila uporabna.

in ker sem si to lahko privoščila. podražitev kredita ni resno vplivala na moje finančno stanje. ni pa fer, da so banke na ta račun vso finančno tveganje prevalile na potrošnika in na ta račun tudi kovale visoke dobičke, ker so bile v položaju, ko so lahko zavarovale svoje tveganje, medtem, ko potrošnik tega ni mogel narediti.

in zato gre pri celi zadevi. banke so izkoristile svoj položaj in opeharile potrošnika tako, da so nanj prevalile celotni riziko teh pogodb.

Po domače povedano – vzela si kredit za znesek, ki si ga realno gledano nisi mogla privoščiti. Destvo. Ti ni pozvonilo, da če ne dobiš v EUR kredita, potem nekaj ne štima?!?

Ja, ja, ti se kar izgovarjaj dalje, dejstvo je, da si ga nisi ne takrat zaslužila, še manj pa si sedaj zaslužiš, da te še nagradijo za lastno neumnost.

A ne bi po tej logiki morali dobiti nazaj vsaj nekaj denarja tudi vsi, ki so imeli  kredit v EUR, ker je bilo tista leta kar drago? A to pa ni problematično? A gremo preračunavat še vse te kredite? Zakaj samo ene v CHF? A tisti v EUR pa niso bili opeharjeni? Sploh napram vam v CHF?

Tocno to je. Bulsit govoris. Buuuulsit.

Bili pod vtisom… Hhh… Ja kaj se pa pustis strizt. Pise vse. Nevem tocno kako gre ajet. Kad vam neko donese neku vjest dobro je provjerite.

Rekli da je ugodno… Pa meni so tudi rekli da so obresti 5%.

Stari… Tebe treba sam pleskat. Sam bombat. Da se ti zbije to siptanone mentaliteto.

O ti pa ne. O ne. Jaz pa ze ne.

Zakaj ste zbili cloveka…? Jaaaa pa bil sem pod vplivom…

Zakaj si to naredil… Jaaaa ves drugi so mi rekli…

Hhhh. Ej nema tebi pomoci.

Pise da nema nikakvog dobra od tebe. In da Bog ve to.

plačevanje, 03.02.2022 ob 12:43

Potem lahko to pričakujemo tudi tisti kreditojemalci, ki smo imeli kredit v evrih in smo kar nekaj let plačevali krepko višje obroke? Bomo tudi to malo poračunali?

Če misliš, da imaš dobre argumente lahko poskusiš. Moje mnenje, da nimaš. Pač ne razumeš bistva. Namig, če hočeš razumeti bistvo se bo treba poglobiti v produkte in primernost produktov.

Dobro. Uredu. Bili ste pod vplivom. Niste vedeli. Se vam opravicujemo iz dna srca. Mi smo krivi. Prosim posredujte nam trr da vam povrnemo trojni znesek.

Isto pravis za rizik… Da je nate prenesen… Kaj pa ce bi zatajil? Kaj pa pol? Banka je morala od nekje dobit ta denar…

Ne bluzite no.

plačevanje, 03.02.2022 ob 12:52

Po domače povedano – vzela si kredit za znesek, ki si ga realno gledano nisi mogla privoščiti. Destvo. Ti ni pozvonilo, da če ne dobiš v EUR kredita, potem nekaj ne štima?!?

Ja, ja, ti se kar izgovarjaj dalje, dejstvo je, da si ga nisi ne takrat zaslužila, še manj pa si sedaj zaslužiš, da te še nagradijo za lastno neumnost.

A ne bi po tej logiki morali dobiti nazaj vsaj nekaj denarja tudi vsi, ki so imeli  kredit v EUR, ker je bilo tista leta kar drago? A to pa ni problematično? A gremo preračunavat še vse te kredite? Zakaj samo ene v CHF? A tisti v EUR pa niso bili opeharjeni? Sploh napram vam v CHF?

Ne tvoja logika ne zdrži. Preberi si kaj pomeni 10% kapica, potem računaj, delaj primerjave…

No moja starša, povprečneža s sicer lepimi dohodki, sta renovirala bajto v tistih časih. Na treh bankah sta povprašala za kredit in v vseh treh so jima realno povedali kaj in kako – pazi vsi so kredit v švicarjih odsvetovali. Vzela sta kredit s fiksno obrestno mero (res malo višje obresti, ki pa so jih malo promocijsko znižali, kr sta dobri stranki +neke druge ugodnosti). Z lahkoto odplačala vse v normali kot v pogodbi brez neprijetnih presenečenj.

Tak, da naj ne nakladajo. Poleg tega saj me Mercator, Rutar, Hofer, big bang in xy tudi posiljujeta s promocijami pa če sem tak trapec, da padem in preplačam kavo, sedežno in pralni stroj, sem pač trapec. A ne morete malo razmisliti in ne gledati smo na ceno, špekulirati pol pa jamrati kako je laminat, fasada, hladilnik zanič. Wtf meni je že posiljevanje v eno smer sumljivo-vedno če me kdo preveč prepričuje navdušuje našpičim ušesa in malo povprašam.

Se ne čudim, sami ne vrat na nos, polpismeni ljudje.

Pa zdaj ker jaz npr. Ne preberem navodil, zakona o davku na xy, mislite da mi bodo skoz prste pogledali- g. Inšpektor nisem vedel, da obstaja xy zakon pa sem kr na črno oddajal, sem kr na črno avte popravljal, nisem vedu, da rabim s.p., sem kr si hladilnik na bok postavu, nisem vedel da mora po konci stat. Malo morgen

PalmOlFrei, 03.02.2022 ob 13:04

Če misliš, da imaš dobre argumente lahko poskusiš. Moje mnenje, da nimaš. Pač ne razumeš bistva. Namig, če hočeš razumeti bistvo se bo treba poglobiti v produkte in primernost produktov.

Zakaj se pa niste poglobili takrat, ko je bil čas za to – ob sklenitvi?

Kot je ena tukaj napisala – v EUR ga ne bi dobila, zato je vzela v CHF (seveda v takšni višini). In ti resno o primernosti produktov? Za takšne ni primeren noben produkt, ki pomeni kredit. Ker niso bili (in zgleda še vedno niso) ne mentalno ne finančno sposobni. In potem je kriva banka, enocelični kreditojemalec pa ne? Ja, slednji res ne bi bil, špekulant pa nima odvzete opravilne sposobnosti, zatorej je kar lepo odgovoren.

PalmOlFrei, 03.02.2022 ob 13:08

Ne tvoja logika ne zdrži. Preberi si kaj pomeni 10% kapica, potem računaj, delaj primerjave…

Edina logika, ki zdrži, je, da so jemali kredit v švicarjih zato, ker so ga dobili precej več kot EUR. Samo to jim je bilo takrat pomembno. To, da je bil tvegan, jih ni zanimalo. Vse do takrat, dokler niso začeli plačevati več. Vse drugo je sprenevedanje.

seveda sem si ga lahko privoščila. ker sem bila dovolj kreditno sposobna. ampak banka je po svojih merilih presodila, da mi noče dati takega kredita. bila sem dovolj plačilno sposobna, da sem lahko plačevala povečane anuitete zaradi padca tečaja. gre za vprašanje poštenosti take prakse. zakaj je bilo banki dovoljeno, da na moj račun mlati nesorazmerno visoke dobičke?

čekdisout, 03.02.2022 ob 13:15

seveda sem si ga lahko privoščila. ker sem bila dovolj kreditno sposobna. ampak banka je po svojih merilih presodila, da mi noče dati takega kredita. bila sem dovolj plačilno sposobna, da sem lahko plačevala povečane anuitete zaradi padca tečaja. gre za vprašanje poštenosti take prakse. zakaj je bilo banki dovoljeno, da na moj račun mlati nesorazmerno visoke dobičke?

Hmmm… Ker si pustila???

Daj daj, saj ni obstajala samo ena banka. Če si bila res tako kreditno sposobna, zakaj nisi šla drugam? Ker smo spet pri tem, da si hotela več, a ne? Si dobila, zraven pa tudi tveganje, zdaj pa jokcaš. Zakaj banka služi na tvoj račun? Ker si prostovoljno pristala na to. Saj ti ni bilo treba vzeti kredita. A boš tudi tu trdila, da so te prisilili?

Raje odnehaj, ker se smešiš s temi izgovori.

ha ha ha, 03.02.2022 ob 13:10

Zakaj se pa niste poglobili takrat, ko je bil čas za to – ob sklenitvi?

Kot je ena tukaj napisala – v EUR ga ne bi dobila, zato je vzela v CHF (seveda v takšni višini). In ti resno o primernosti produktov? Za takšne ni primeren noben produkt, ki pomeni kredit. Ker niso bili (in zgleda še vedno niso) ne mentalno ne finančno sposobni. In potem je kriva banka, enocelični kreditojemalec pa ne? Ja, slednji res ne bi bil, špekulant pa nima odvzete opravilne sposobnosti, zatorej je kar lepo odgovoren.

Ker pred 15 leti ljudje niso imeli izkušenj, znanja in so bili nepoučeni. Simple.

Zakaj so banke na vseh sodiščih izgubile? Zakaj ne moreš več dobiti kredita v CHF? Zakaj je npr. Avstrija prepovedala kredite v CHF?

A je tolk tezko povedat in priznat da si zajebala? Da si sla na horuk in na vrat na nos? Da nisi razmisljala. Da “sta je tu je”

In da bi ti dobro prisel ta denar.

Ne pa… Aj uj… Zajebali. Nategnuli. Jaz nic kriva. Ne o to pa ne. Oni so me mamaaaaa…

Pa bi drugace gledali na take.

Vidis da sploh nimas nacina. Ne odnosa. Nic nic nic. Zivi zombi. Sploh ne ves zakaj zivis.

čekdisout, 03.02.2022 ob 12:10

če bi foušija v tej temi gorela, ne bi potrebovali ruskega plina za naslednjih 15 let

Se mi zdi, da so frankojemalci ZELO nevoščljivi eurojemalcem.

PalmOlFrei, 03.02.2022 ob 13:24

Ker pred 15 leti ljudje niso imeli izkušenj, znanja in so bili nepoučeni. Simple.

Zakaj so banke na vseh sodiščih izgubile? Zakaj ne moreš več dobiti kredita v CHF? Zakaj je npr. Avstrija prepovedala kredite v CHF?

Pa daj nehajte no.

Ce hiso zidas… Pa nimas izkusenj… Kaj naredis??? Sam zidas, se posvetujes, strokovnjaka najames???

Se kr ne ne ene enenennenenenene

Ma prav vam je!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close