Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kreditojemalci v švicarjih, ste veseli danes?

Kreditojemalci v švicarjih, ste veseli danes?

En dan bližje zmagi ste:

.https://www.24ur.com/novice/slovenija/banke-sprejem-zakona-glede-posojil-v-frankih-bi-skodil-vsem-slovencem.html

Po zakonu bodo morale  sedaj banke izplačati/povrniti preplačane zneske kreditov tudi vsem, ki so kredite že odplačali.

Okoli pol milijarde evrovov bodo morale banke tako izplačati..

Banke že odgovarjajo, da bodo davkoplačevlvi to plačali. Naj razvežejo svoje mošnjičke/dobičke.

Ko jih jebe buzerante , ko so debili podpisovali pogodbe in se hahljali nam ostalim češ kaki tepci smo, zdaj pa jok in ti kreteni v parlamentu so celo nasedli tem ljigavcem , sicer od te opice Bratuškova in ostale zabite falange  ni kaj pametnega pricakovati

Odgovor na objavo uporabnika
Julij Cezar, 02.02.2022 ob 19:18

Ko jih jebe buzerante , ko so debili podpisovali pogodbe in se hahljali nam ostalim češ kaki tepci smo, zdaj pa jok in ti kreteni v parlamentu so celo nasedli tem ljigavcem , sicer od te opice Bratuškova in ostale zabite falange  ni kaj pametnega pricakovati

ne pozabi – namamili so jih v bankah. Pridite, samo vzemite, sklenite – damo, pa boste dobili.

izpuščaš nekaj pomembnega, 02.02.2022 ob 19:21

ne pozabi – namamili so jih v bankah. Pridite, samo vzemite, sklenite – damo, pa boste dobili.

In zdaj naj se mi z njihovimi napakami ukvarjamo? Navaden smrtnik tega kredita ni dobil, kreditojemalci so visoko izobraženi in težko trdijo da niso vedeli kaj podpisujejo!

Kako rešuješ, 02.02.2022 ob 19:28

In zdaj naj se mi z njihovimi napakami ukvarjamo? Navaden smrtnik tega kredita ni dobil, kreditojemalci so visoko izobraženi in težko trdijo da niso vedeli kaj podpisujejo!

O ne, niso vsi tako “visokoizobraženi”, kot ti meniš – nor. veliko teh kreditov so najeli starši današnjih 30 letnikov ( nikakor ne vsi ekonomisti, dohterji, odvetniki, JU delavni na stolčkih ipd, niti penzjoneri s hudimi penzijami -sta po dva skupaj jemala), ko so jim kupovali stanovanja npr. po ljubljanskih in malo okoliških  soseskah…

Očitno ima ta kredit tudi nekdo visoko v SDS.

Sem ze prej hotel napisat…

Npr nepoznavanje prava skoduje.

A bi jamrali ce bi bila banka oskodovana?

A ni vedel kaj podpisuje? To je tvoj problem. Pozanimaj se.

Delala sem kot skriti kupec na eni od bank..

Scenarij, da prideš na banko in se zanimas za kredit.

Tip me je prepričeval da je v chf ful ugodne in sploh in oh…

Tako so tudi drugi nasedli. Menim da so imeli befel od nadrejenih

Opallllaa, 02.02.2022 ob 20:49

Delala sem kot skriti kupec na eni od bank..

Scenarij, da prideš na banko in se zanimas za kredit.

Tip me je prepričeval da je v chf ful ugodne in sploh in oh…

Tako so tudi drugi nasedli. Menim da so imeli befel od nadrejenih

Bravo, hvala za tvoj zapis, ravno to je problem. Zavajale so banke, ker so hotele dobit čimveč odjemalcev in njihovega denarja potem nadaljnih 20 let iz teh kreditov… Enako kot zavarovalničarji, javno se ponuja zavarovalniške produkte, ker se mora, v službi, ne delovnem mestu. Potem so ti pa “pod mizo” na delovnem mestu ponujali še bulgarsko kripto verigo OneCoin, tole:

.https://www.reuters.com/legal/litigation/4-billion-onecoin-fraud-jurisdiction-dooms-claims-against-ex-big-law-partner-2021-09-22/

.https://en.wikipedia.org/wiki/OneCoin

So drugace pravila… Ne da se vsega napisat…

Od tega da je prepovedana obrest… Da mas napovedano vojno..  Snadzu te malo problemi… Nedace…  i tako…

Potem ko nekaj vidis… Nek izdelek… Da gres domov in premislis ce to res potrebujes… Najvecjrat uvidis da sploh ne rabis.  Ne na prvo zogo… Grlom u jagode. Sele po treh dneh ce te ne popusti kao kupis…

Moras vedet u kaj se spuscas. Ce ne ves… Se pa posvetujes. Kdo danes bankirjem se verjame?

Jst sem sel enkrat na banko za kredit… Namenski…  Sem se bil zaposlen… Ona me prepricuje da so obresti npr 5%. A jaz sem si zracunal da preplacam vsega skupaj nevem zdaj tocno recmo 20-30%. Obresti so ze bile nevem 5%… Ampak jst na ta znesek preplacam niti blizu 5…

Pa se nekaj je. Ti moras vedet da ti kakrsen koli kredit vpliva na kakovost zivljenja. Nekako se ti zniza standard. Npr prej si 500€ trosil zase. Zdej tega ni. Moras dat banki.

To je njihov problem. Ko si podpisal to pomeni da si se z vsemi pogoji in posledicami strinjal. Ne da branim banke. Imaju oni para. Samo halo??? Kaj pa spekuliras… Oz sploh nevem kaj je bilo z tem… Niti me ne zanima… Al je tecaj sel gor…

Domaco nalogo bi naredil pa bi bilo.

To so samo bonboncki levice. Uprasanje kaj je v ozadju. Banka pravi da bo dobila nazaj. Ne mores ti na banko. Kje bo fajonka al pa mesec al pa kordis banko… Ne se zajebavat.

Somebody1107, 02.02.2022 ob 21:07

So drugace pravila… Ne da se vsega napisat…

Od tega da je prepovedana obrest… Da mas napovedano vojno..  Snadzu te malo problemi… Nedace…  i tako…

Potem ko nekaj vidis… Nek izdelek… Da gres domov in premislis ce to res potrebujes… Najvecjrat uvidis da sploh ne rabis.  Ne na prvo zogo… Grlom u jagode. Sele po treh dneh ce te ne popusti kao kupis…

Moras vedet u kaj se spuscas. Ce ne ves… Se pa posvetujes. Kdo danes bankirjem se verjame?

Jst sem sel enkrat na banko za kredit… Namenski…  Sem se bil zaposlen… Ona me prepricuje da so obresti npr 5%. A jaz sem si zracunal da preplacam vsega skupaj nevem zdaj tocno recmo 20-30%. Obresti so ze bile nevem 5%… Ampak jst na ta znesek preplacam niti blizu 5…

Pa se nekaj je. Ti moras vedet da ti kakrsen koli kredit vpliva na kakovost zivljenja. Nekako se ti zniza standard. Npr prej si 500€ trosil zase. Zdej tega ni. Moras dat banki.

To je njihov problem. Ko si podpisal to pomeni da si se z vsemi pogoji in posledicami strinjal. Ne da branim banke. Imaju oni para. Samo halo??? Kaj pa spekuliras… Oz sploh nevem kaj je bilo z tem… Niti me ne zanima… Al je tecaj sel gor…

Domaco nalogo bi naredil pa bi bilo.

To so samo bonboncki levice. Uprasanje kaj je v ozadju. Banka pravi da bo dobila nazaj. Ne mores ti na banko. Kje bo fajonka al pa mesec al pa kordis banko… Ne se zajebavat.

?

Opallllaa, 02.02.2022 ob 21:12

?

Pust narkica. Ne zna stavka povedat

Sem bral to novico. Ne vem na katerem portalu. Pise en komentator sposodis si 1000chf… Vrnes 1000chf…

Ali pa ce s cem drugim…

100g zlata si si sposodil… 100g bos vrnil.

Ce je pa v casu sposojanja bilo 100g vredno 100 srebrnikov ob casu vracanja pa 200… Cigav problem je to?

Narkic, 02.02.2022 ob 21:17

Pust narkica. Ne zna stavka povedat

???

Poln kufer mam luzerjev, ki niso sposobni prevzet odgovornosti za svoje napake.

Po razhodu sem resevala stanovanjski problem in na banki so rekli, da je tak kredit najboljsi in evo je ratalo kar pac je. Lahko je obsojati in biti pameten kadar nicesar in nikogar ne rabis,tako da si le dajte duska “sitne duse”

??

Nisi kriva za locitev… Nisi kriva ker nisi najela stanovanja… Nisi kriva ker nisi imela resenega st problema… Nisi kriva ker nisi naredila raziskave… Nisi kriva ker si banko poslusala… Nisi kriva ker si kredit vzela… Nisi kriva ker se je spremenil tecaj… Nisi kriva ker se je zgodilo kar se je…

Eh… Brezveze.

Posodis nekomu 1000chf… Tecaj je 1/1… Medtem se spremeni…

Ta oseba ti vrne 1000€ ceprav je 1000€ samo 500CHF…

Bi ti bilo to vsec?

Pozdravljeni, 03.02.2022 ob 07:55

Po razhodu sem resevala stanovanjski problem in na banki so rekli, da je tak kredit najboljsi in evo je ratalo kar pac je. Lahko je obsojati in biti pameten kadar nicesar in nikogar ne rabis,tako da si le dajte duska “sitne duse”

Ne se zdaj izgovarjat na banke. Ja, so ti ponujali – samo zagotovo ne na vseh. Ti si namenoma iskala varianto za čim več kredita. Torej za znesek, ki si ga nisi mogla privoščiti. Meni ga niso ponujali, so ga omenili, ampak so tudi jasno povedali, da je tvegano. Je pač tako, da ste hoteli več, kot ste si lahko sploh privoščili. Da bi kupili nepremičnino, primerno svojim prohodkom, pa ni šlo, a ne? Požrtnost je bila kriva – predvsem vaša! Zato kar lepo spokajte in požrite tisto, kar ste si zakuhali! Drugi smo pošteno plačali in odplačali vse in se pri tem nismo tako tolkli po prsih, kot vi v švicarjih, ki ste nekaj leto prav lepo živeli. Nekateri so se še celo posmehovali ostalim. Zato fuck off! Vaše zahteve so posmeh vsem ostalim. Pa ne mi o tem, da bodo morale banke plačati, ne vsi mi, ker ni res. Na koncu bomo vedno vsi plačevali svinjarije banke in svinjarije in neumnosti vas. Če ste polpismeni, ne zmorete dojeti tveganja, potem niste opravilno sposobni! Če bi radi zadeve popravljali za nazaj, potem tudi nepremičnine prodajte po cenah od takrat. Ker si jih takrat dejansko sploh niste mogli privoščiti.

Nihče jih ni namamil, vsi so samo gledali da bo nižji obrok, zatisnili so si oči pred osnovami financ.

ne zavajaj, 03.02.2022 ob 08:22

Nihče jih ni namamil, vsi so samo gledali da bo nižji obrok, zatisnili so si oči pred osnovami financ.

Gledali so tudi na višino kredita, ki so ga dobili. V švicarjih so ga dobili precej več.

A bodo tudi sprejeli zakon, da morajo biti stara stanovanja prodana po nakupni ceni, ko so bila zgrajena? Bodo sprejeli, da mora prodajalec kupcu vrniti razliko?

Desperadodajka, 03.02.2022 ob 08:31

A bodo tudi sprejeli zakon, da morajo biti stara stanovanja prodana po nakupni ceni, ko so bila zgrajena? Bodo sprejeli, da mora prodajalec kupcu vrniti razliko?

Najboljše, da res. 🙂

Enkrat si bil kreten, a zdaj moraš pokazat, da si še vedno?!? Ne moreš verjet, kaj bi radi, no.

seveda so bile banke tiste, ki so zavajale, predvsem avstrijske banke. ker je bilo v avstriji prepovedano dajat CHF kredite prebivalstvu in so izkoristile to v vzhodni evropi.

Smesno stari res…

Pa ti zamenjaj svoje evre v franke in vrni/vracaj franke…

A ni rdeca zastavica to da je bilo prepovedano?

Nepoznavanje prava skoduje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close