Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kredit za nezaposlene

Kredit za nezaposlene

Pozdravljeni, je kdo uspel dobiti kredit do 10.000 evrov brez zaposlitve? Ravno sem zaključila magisterij, stara 27, 100% lastnica nepremičnine v večjem mestu. V roku 2 mesecev odpiram s.p. in bi rabila kredit v višini do 10.000 evrov. Zadnjih nekaj mesecev imam kar nekaj nakazil na svojem TRR, saj sem pred najavo odprtja s.p.-ja preverila, če bi kdo izdelke kupil in kakšno je zanimanje na trgu, ki je veliko. Kako naprej?

Hvala in lp

ne boš ga dobila.

Zaklala se boš.

Če si 100% lastnica nepremičnine bi verjetno lahko dobila kredit tako, da zastaviš nepremičnino.
Morda lahko tudi dobiš kredit tudi če najdeš poroka, ki bi jamčil zate.
Sicer 10.000€ ni neka velika vsota, za zagon nekega resnega posla bo hitro pošla. Mogoče je bolje če najdeš koga, ki ti denar posodi privatno, ali pa investitorja, v zameno za delež v podjetju.

Bodi pazljiva tudi glede nakazil na tvoj TRR, bolje da jih nimaš, preden odpreš s.p. da ne bi bila v kakšnem davčnem prekršku.

Veliko bank zahteva ločen TRR za s.p. in za osebno rabo, pravno gledano sicer to ni potrebno, vendar je verjetno bolje, saj boš tako lažje ločevala privatne stroške od poslovnih.

Ne, hiti, premisli večkrat, ne bo v redu. Poznam iz prakse.

Samo ne sp, ker jamčiš z vsem kar imaš. Kolega ima hudo bilanco, vse življenje je garal, kar nekaj ustvaril, se zaklal s kreditom, padel v kolesje, na koncu osebni stečaj in ostal brez vsega. Razen če imaš varovalko, da te bodo starši reševali, če se zalomi

Kakšne izdelke imaš?

Odgovor na objavo uporabnika
Prevelik rizik, 23.07.2023 ob 18:52

Samo ne sp, ker jamčiš z vsem kar imaš. Kolega ima hudo bilanco, vse življenje je garal, kar nekaj ustvaril, se zaklal s kreditom, padel v kolesje, na koncu osebni stečaj in ostal brez vsega. Razen če imaš varovalko, da te bodo starši reševali, če se zalomi

Abejžno, Ne pretiravaj.

Moje pravilo preden sem odprla svoje podjetje je bilo da imam na strani za vsaj eno leto preživetja. Na kredit (sploh brez dohodka) nisem niti pomislila. Je pa res da nisem imela pouštra pod ritjo tako kot ga imaš očitno ti 🙂

izmišljuješ si, 23.07.2023 ob 20:18

Abejžno, Ne pretiravaj.

Nič ne pretirava, taka je resnica, bolje d.o.o.

In kaj naj bi bila njena kreditna sposobnost? Cegli od hiše… bo banki potem z njimi plačevala? Nepremičnina je zgolj zavarovanje kredita, še vedno se gleda kreditna sposobnost… edina varianta je da nekdo s službo najame kredit za njo in gre ona za poroka. Ampak to pa itak vsi vemo, da je precej nerealno.

zdravo!niti porok ne mores biti brez redne zaposlitve.

Kredit je še težje kot dobiti vrniti, saj ni poceni. Če ti tvoja dejavnost uspeva, delaj še nekaj časa na črno ali pa se poveži s kom drugim, ki že ima s.p. in mu pač daš nekaj procentov od plačil zate. Ob tem dajaj na stran denar, ki si ga si mislila sposoditi. Veliko lažje je začeti s svojim kapitalom.

Anonimno 1577, 24.07.2023 ob 08:44

zdravo!niti porok ne mores biti brez redne zaposlitve.

Sorry ne bo držalo,ker sem bila jaz v tistem času partnerju ,ko sem bila brez zaposlitve .To je bilo sicer ze nekaj let nazaj 2010 ,pri Uni Credit banki.Sicer tudi meni ni bilo najbolj jasno kako sem sploh lahko brez prihodkov porok.Če je danes še enako kar se tega tiče pa pojma nimam.

Hahahahahah 2010? A se ti hecas mona? 2010 je so ble se marke glih da ne, dummy

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close