Kredit?? Kako je mozno?
Jaz imam neto osnovne 1100 in 2 otroka in sem v bistvu kreditno nesposobna. Bivakiramo v mansardi, v hisi nasih prednikov, z mami v spodnjem stuku. Da ne bo pomote, hise ni naredila ona, je bila zgrajena prej. Hiso se vzdrzuje redno. Trudim se dajat cimvec na stran pa ne gre vedno. Oblacil za otroka ne dobivam senkanih, kupujem tudi rabljeno
Ne vem kaj počneš v življenju a od nekoga z nadpovprečno plačo bi pričakoval tudi nadpovprečen intelekt.
To da ima nekdo kredit in 1000€ plače ne pomeni nič. Saj ne vemo koliko kredita ima in na kakšno časovno obdobje. V primeru 20 letne dobe in 20k€ kredita to pomeni cca. 100€ mesečnih obveznosti (pri trenutnih OM). Malce za občutek.
To da imaš kredit za 20 let tudi ne pomeni nič, saj pametni raje vzamejo kredit za daljše časovno obdobje. Fora je v tem, da si z daljšim obdobjem zmanjšaš mesečno anuiteto in tako lažje plačuješ. Torej če bi prejšno vsoto vzel na 5 let, pomeni to mesečno obveznost cca 350€ (pri trenutnih OM).
excell159, 21.07.2021 ob 10:35
Brez lastne udeležbe niti 1€ stanovanjskega kredita ne dobiš.
:)))
Ok lastna udelezba,a za vsaj malo normalno stanovanje,za 20K kredita bi moral imeti latno udelezbo VSAJ 120K!
Lastna udelezba je ravno obratno;20K svojega in ostalo kredit.
Se zavedas neumnosti ki jih pises?
Itak784, 21.07.2021 ob 10:38
:)))
Ok lastna udelezba,a za vsaj malo normalno stanovanje,za 20K kredita bi moral imeti latno udelezbo VSAJ 120K!
Lastna udelezba je ravno obratno;20K svojega in ostalo kredit.
Se zavedas neumnosti ki jih pises?
Za 140k€ dobiš na periferiji hišo z bazenom.
Nevem kako kdo drug ma, midva sva lani vzela stanovanjski kredit, ki je v vplacilo zapadel letos. Vzela sva 109.000 eur na 30 let, obroka imava nekje 400 eur. Jaz, ker imam manjso placo (okrog 870) mam na mesec 105 eur, on 290 eur (place ma okrog 1100). Ziviva cisto normalno, imava tudi vsak svoj varcevalni racun. Poleg varcevalnega racuna (odtegnejo 18. v mesecu) si se dajeva denar vstran za vecje nakupe.
Pri danasnjih zakonih se niti tolko ne mores zakreditirat, ker ne dobis kredita glede na placo. Jaz vec kot 105 nebi mogla placevat oz. jaz osebno mislim da bi lahko, ampak banka ne dovoli ker je tak zakon. Sem vprasala na banki ce niti 1 eur ne sme biti razlike pa so rekli da ne.
Ni pa vse odvisno od kreditne sposobnosti po moje. Z denarjem moras vedet ravnat in ne zapravljat za nevem kake reci.
Folk je totalno butnjen. Zapufajo se do zadnjega centa potem pa životarijo, doma se kregajo, na koncu pa zakoljejo. Se strinjam z avtorjem te teme. Jaz imam plačo cca 1900eur pa mi na kraj pameti ne pade, da bi vzela kredit za 20 let z mesečnim obrokom 1000. Poznam ljudi, ki so to naredili, potem pa proti koncu meseca zbirajo cente za malico. Najbrž je tale forum poln takih pametnjakovičev. Ampak ja, kakor komu paše. Zame avtor te teme ni debil, debil je tisti, ki brez denarja naštepa otroke potem pa cvili kako je treba to preživet in stroške, ki se jih da, prevali na druge (mamo, ata, brata, sodelavce, kolege,…).
ni rešitev, 21.07.2021 ob 14:53
Potem boš pa kaj? Delal na sončni upravi ali se vozil 2 uri na šiht v civilizacijo (in imel po tej strani dodatne stroške)?
ni rešitev, 21.07.2021 ob 14:53
:))))))))))))))))))))))))))))))
KJE? Pokazi konkretno kaksen oglas.
Franja692, 21.07.2021 ob 09:39
Kaj imajo v glavi tisti ki se zakreditirajo za stanovanje s 1.000 neto mesecne place??
Ko placajo obrok kaj jim ostane?? Niti za jogurt!
Jaz imam 1.840 neto in mi ne pride na pamet da bi se zakreditirala za 20 let!
Potem jocejo,da so revni.Itak; revni in idioti!
Joj No. A ti delaš s svojim rokam kaj ali je bilo podarjeni. Take izjave imate ponavadi ženske, ki so vam k riti prinesli. V času corone so vam še bolj tja prinesli. Daj da se vam ne obrne situacija.
? A vam seka corona na glavo ali kako?
Totalno butnjen folk, 21.07.2021 ob 14:40
Folk je totalno butnjen. Zapufajo se do zadnjega centa potem pa životarijo, doma se kregajo, na koncu pa zakoljejo. Se strinjam z avtorjem te teme. Jaz imam plačo cca 1900eur pa mi na kraj pameti ne pade, da bi vzela kredit za 20 let z mesečnim obrokom 1000. Poznam ljudi, ki so to naredili, potem pa proti koncu meseca zbirajo cente za malico. Najbrž je tale forum poln takih pametnjakovičev. Ampak ja, kakor komu paše. Zame avtor te teme ni debil, debil je tisti, ki brez denarja naštepa otroke potem pa cvili kako je treba to preživet in stroške, ki se jih da, prevali na druge (mamo, ata, brata, sodelavce, kolege,…).
Daj No pametovati. Ko na črno gradite je pa ok. Vse so doma, a dedci na črno gradijo ravno takim kot si ti. Jao ?
Itak784, 21.07.2021 ob 14:57
:))))))))))))))))))))))))))))))
KJE? Pokazi konkretno kaksen oglas.
Pri Nas na aka periferiji, so babe doma, dedci na črno po domače. Daj mi jurja, zraven. In take ravno sedaj otresate. Ko ne veste kam z ritjo.
Tamle vas pozivajo o cepljenju, pa o morebitni karanteni. Sem se cepila, za alergike naj spremenijo navodila. Sami ne veste kako in kaj. Kot da je Corona problem. Večji problem ste taki ljudje.
Avtorica, ne vem, kaj si želela povedat, a to, da je ljudjem z jurja prihodka, v penziji bo to cca 700 eur, lažje plačevati za najem 400 eur, a si se zelela samo pohvalit, kaksno lepo plačo imas, da si dobila nepremičnino podarjeno ter, da si malo nerazgledana in ekonomicno nepismena?
Zakaj bi clovek v penziji s se manjsimi dohodki kot je sedaj delovno aktiven, placeval najem, namesto da bi sedaj, ko dela se 20 let, ta cas odplacal kredit, tistih 400 eur najemnine pa mu ostane, nepremicnino potem podari naprej otrokom, tako kot so starsi tebi avtorica?!
Pa kaj vam res ne gre v glavo ta ekonomska racunica? Pa kako lahko taki ljudje tako dobro sluzite, kdo vam daje placo, soncna uprava ali kdo? Se vsak podjetnik se zapufa z milijonskimi krediti, kar si prej skalkulirala, da se mu bolj splaca. In taki podjetniki pacujejo vas, no s takim razmisljanjem, mu ziher delate minus, ker ne znate gospodarno ravnat. Ali pa ste vsem, ki si kupijo lastno nepremicnino faus, ker ste sami v najemu in ne znate z denarjem pa ce bi imeli deset jurjev place. Ne znam si drugace tolmac taksno bbutasto razmisljanje.
Forum je zaprt za komentiranje.