Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Krci v misicah med hojo

Krci v misicah med hojo

Hodim ze nekaj let, na daljse progre. 6x tedensko. Od 14 do 18km/ dnevno. Zadnja 2 meseca imam med hojo po 3km krce v mecih, stegnih(spredaj, zadaj).

Vode pijem dovolj, dodajam mg kapsulo dnevno. Noge mazem z mg oljem.

Kaj lahko naredim? Meni se to ni dogajalo in mi je neznano.

Misice imam prevec trde na nogah predvsem po hoji.

Pocivam premalo, premalo spim.

Ne mi svetovat odpovej se hoji, ker se ne mislim, mi je prevec v krvi.?

Pa tudi s tem se soocam prvic, prej nikoli…

Causes of Swollen Calf Muscles After Walking & Its Home Remedies

Po koncu hoje ali ce hojo kombiniram malo s tekom so noge povecane. Sicer ko s hojo koncam se vrnejo kmalu v normalo.

Se kdo?

Če ste srednjih let in tako zelo aktivni in so meča povečana po teku imate verjetno kompartment sindrom, ki navadno s počitkom mine sam od sebe. Če ne boste počivali lahko pride do nepovratne ishemije tkiva v goleni.

Meni se je dogajalo isto, sem se bolj povecala vnos magnezija pa je minilo.. Mogoce ni dovolj da mg samo namazete, da se ga zauzite skozi kapsule.

To je edna stvar ki jo vem

Nasvet, ki resnično deluje.

Imej s seboj nekaj kuhinjske soli. Ko začne grabiti krč, pojej eno malo žličko soli in jo poplakni z vodo. Že v 10. sekundah krč mine.

Prvič je res malce ogabno. Ampak, ko vidiš rezultat, se hitro navadiš.

To km pocenjam zadnja 3 leta, pa se mi se nikoli ni zgodilo. Mi je nepoznano.

Res da sem cez dan non stop na nogah. Ulezem se ko grem zvecer spat.

Soli in neslane hrane ne jem, tri leta. Sol mi dviguje pritisk.

Ko hodim vmes za minuto tecem. Potem spet hitra hoja, pa 3 min teka, pa hoja.

Krc me zagrabi in stiska pri 4km poti. Potem vmes primem nogo in jo potisnem zadaj k riti. Potolcem po nogi, nogo stresem. Popijem vmes vodo.

Krcev ponoci nimam.

Hojo si razdelim na dva dela, nekaj zjutraj, nekaj zvecer.

Ko pridem domov spijem sumeco mg tbl. Potem pojem jajce z avokadom, kumarice za dehidracijo. Ali lubenico.

Kljub utrujenosti in vrtoglavici, slabemu pocutju, sibkemu telesu vztrajam z daljso hojo.

Teh par minut ko vmes potecem( lahkotno do 140 srcni utrip na uri), ko pridem domov mi lepo zniza srcni utrip na 51, 53 za 7 do 8 ur. Drugace s hojo se giblje cez dan okrog 60.

Ce bi hitreje takrat tekla, bi me prijel krc da bi minimalno sepala ali ne bi mogla na nogo stopit.

Hvala za nasvete.

Tudi glede soli, bom nek kompromis nasla. Magari en kreker pavessi ki ima gor grobo sol pojest na koncu hoje.

Odgovor na objavo uporabnika
anonimno 8744, 17.06.2021 ob 10:05

Če ste srednjih let in tako zelo aktivni in so meča povečana po teku imate verjetno kompartment sindrom, ki navadno s počitkom mine sam od sebe. Če ne boste počivali lahko pride do nepovratne ishemije tkiva v goleni.

Hvala.

To se ne slisi dobro. Moram vsak dan daljso hojo, to me prezivlja, drugace sem odpisana z maligno hipertenzijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close