kražarjenje po sredozemlju – nekaj osnovnih vprašanj – PROSIM POMOČ
Pozdravljeni.
Lepo bi vas prosila za pomoč.
Ja, vem da je o tem že dosti napisanega, sem prebrala.
AMpak nekaj drugega me zanima. Z možem bi letos šla na no križarjenje, da bo dopust malo drugačen, pa tudi zato, ker ga vsi tako hvalijo. Ampak moram prinati, da imam sama že od nekdaj nek strah pred morjem. Prosim za vse, ki imate to izkušnjo za seboj, da mi poveste, če res drži, da se take velike ladje ne morejo potopiti, ker so tako težke – skratka da so varne? kaj pa valovi, se jih res ne čuti? kak je občutek, ko si gor – se čuti, da ladja vozi, se kaj maje, premika? ali pa ponoči … kaj čutiš ali je mirno?
sedaj pa še konkretno vprašanje – a je kako tako križarjenje v juliju za eno zmerno ceno, do okrog 700 evrov na osebo, ali so vse preko 1000? (ker za ta denar grem pa raje v kako eksotično državo). priporočate kako ladjo, agencijo? sem že nekaj gledala, pa so vse drage.
hvala lepa.
…živjo….:)))
..no jst bla na križarjenju z velikankami že 5 x… po vzhodnem… zahodnem sredozemlju, indijskem oceanu in zdaj pred kratkim še na karibih…tak…da ti tovrsten dopust na križarjenju toplo priporočam….ej…100 % moraš it… kar se tiče valov…se ne čutijo…. no ja….morda tu pa tam… redkokdaj….ampak zelo malo…. ni omembe vredno…
..kar se cene tiče… če malo spremljaš po netu….je lahko tudi 7-dnevno križarjenje po sredozemlju za okoli 300 EUR…no zdej je ena akcija za Costa Magico 5.5.2009 mislim da iz Savone za 6 dni…in je možno Grand Suito dobiti tudi za 890 EUR z vsemi taksami in stroški…. hja…ni slabo..kajne?
..drgač pa….ladje se ne potopijo kr tak…:)))
Ne, nikakor ni provokacija, prepotovala sva že kar precej, samo z ladjo pa nikoli, zato sprašujem. me pa zanima, če ste bili vsi vsevedi pred prvim potovanjem – tudi vi ste nekje morali dobiti informacije!!
ne vem kajmešate barvo brisač z mojimi vprašanji – mene samo zanima, če je res varno in če se čuti, da si na ladji – premiki in valovi, ne vem zakaj ste nesramni!?
ja, sem zasledila ugodne cene za april in maj, ampak zaradi dopusta greva lahko šele v juliju, zato me zanima, če so glede na sezono še tako ugodne cene, ker za tako naprej še ni cen.
..oja so cene….tudi za eno do dve leti vnaprej….poglej na http://www.seascanner.com…..
..no jst preko njih že križarila…si lahko tud že pogledaš kabino..ladjo…itd…:)))…so zelo zanesljivi…
..preveri …in poročaj..:))
glede tega, da se ne čuti, ko si na ladji, pa se ne bi strinjala..se čuti..tudi na hodniku in pod tušem te včasih “zanese”..bili pa smo na costa victoriji in costa sereni, ki je največja, tako da se tam res ni dosti čutilo, čeprav je zunaj pihalo 140 km/h..tudi ponoči se kar malo “gunca” – kot da bi spal v svoji postelji ravno ni..nam se je še na kopnem prvič majalo pod nogami 🙂 ampak smo se hitro navadili, brez problema..obakrat je bilo čudovito..
…no ja….če si v nižjih deck-ih…se malo bolj čuti…kot pa v višjih…. ampak res ni omembe vredno….tud če piha 140 km/h…. jaz bila na MSC Musica v 12. decku…. na Costi Sereni pa v 9. …vendar posebnega valovanja ni bilo čutiti…..(kljub visokim valovom) ..je pa tudi res…če si v nižjih deckih…v zadnjem delu ladje….je bolj čutiti rohnenje motorjev pri pristajanju in izplutju ladje….kot pa kaj drugega…. in mislim da je to b olj moteče….kot pa nežno valovanje…:)))..priporočam….da si kabino izbereš bolj v sprednjem delu ladje….
torej…šla bi….pojdi…:)))
Tudi Titanic se je potopil, torej vse je mogoče. Tudi avioni padajo, vse je mogoče.
Če pa že sprašuješ, ja je potrebno je vzeti kabino v višjih etažah, da ne slišiš motorjev, da ne ropota. Je pa seveda taka kabina tam okoli 1200 EUR po osebi.
Torej, vse je odvisno od tvojega žepa !
Če nič ne vem, še vprašati ne znam.
Hvala. Ja, vem da se je titanic potopil, ampak zato, ker je ob nekaj zadel – in tudi za te ladje sem slišala, da – razen če se zaletiš – da ni mogoče, da bi se potopil. skratka da v tem “našem” (evropskem) morju ni variante, da bi se – zato sprašujem.
a kabino si sam zbereš – mislim nadstropje? no, če je cena prek 1000 evrov/os. zagotovo ne bova šla – zaenkrat. ker za ta denar pa že res dobim maldive …
…ja…preko seascannerja si lahko kabino sam zbereš….in tudi v višjem decku jo lahko dobiš tudi do 600 EUR ali pa še manj…odvisno kako kaj ladjarji znižujejo cene…se pravi da če imaš resen namen..pač vsako jutro malce pogledaš na seascanner…in če ti je kaj ugodno takoj klikneš določeno ladjo…z izbrano kabino s ceno…se prijaviš….in mislim da imaš 3 dni rezervacijo pod opcijo…po pretečeni opciji ali se odločiš da dokončaš rezervacijo al pa ne….je pa pri njih tudi ta ugodnost, da ob dokončni rezervaciji plačaš samo 10 % cene..ostalo pa 30 dni pred odhodom….jaz sem npr. za karibe za 1.2. do 15.2.2009 iz Santo Domingo za 14 dni že rezervirala lani maja….in cena je bila ne boš verjela 410 EUR z vsemi stroški…(notranja kabina)…drgač pa se tud pri nas da dobit kakšna last minut ponudba kabina z balkonom tud že od 600 do 800 EUR…al pa še manj…čist odvisno kako je ladja zasedena (hmm…veš ti ladjari imajo eno posebno politiko pri zniževanju cene…čist odvisno kako se kaj ladje polnijo..če je ladja že proti koncu izplutja že skoraj zasedena….cene zvišajo…al pa obratno… ali pa recimo nekje 6 mes. do 1 leta..pred izplutjem…so cene zelo nizke…) aja še to…skupinski odhodi po sredozemlju so veliko dražji kot pa da greš sam… na ladji se lahko tud vse sam znajdeš…ni nobenga problema…na izlete pa lahko tudi greš sam v lastni režiji…izleti ki jih organizira ladjar so zeeeelo dragi…
..drgač pa… tu pri nas so profesionalci za križarjenje http://www.cruise-ferry-center.com/… tak da po posameznih aagencijah niti ni potrebno gledat… saj ferry center svojo ponudbo razpošlje v prodajo še drugim agencijam po Slo…. torej kontaktiraš direkt z njimi cruise & Ferry centrom…
..ravno videla na Cruise&Ferry križarjenje vzhodno sredozemlje za dne 11.7.2009 iz Benetk za 7 dni in sicer cena notranje kabine je 479 EUR..to se pravi da je to cena vseh notranjih kabin, vključno tudi tistih ki so v najvišjem decku…ladjar je RoyalCaribbean..ladja pa Splendour of the Seas..ti moram rečt, da so ladje od Royal Caribbean veliko lepše in elegantnejše kot pa od Coste….bila na eni in drugi…
..ej….tole je dobra destinacija…pa še iz Benetk je….pa še julija…pa cena je tud ugodna…:))))
..res je…notaranja kabina je brez okna…je pa fajn….da jo imaš nekje v višjem decku…da si lahko takoj zunaj na ladji…npr. pri bazenih….biffe restavraciji….skratka…da ne rabiš se non stop vozit po liftu….sicer pa v kabini si res zelo malo…saj si vsak dan nekje drugje…greš na kopno…itd…notranje kabine niso tako majhne….velike tam nekje 14-16 m2,odvisno od ladje.. vsaka ima svojo kopalnico tuš, WC, umivalnik, zelo veliko posteljo (preveliko)…hladilnik, sušilec za lase…TV… splača se vzet kabino z balkonom…(če je ta recimo za 200 EUR dražja od notranje), predvsem če se odločiš za 12-dnevno križarjenje…ali še več…(takrat si vsaj 4 dni na morju) ker imaš svoj balkon…z mizico…stoli…lahko tudi z ležalnikom…se lahko sončiš na balkonu..:) lahko imaš odprta balkonska vrata.. sonce ti direkt sije na posteljo… skratka imaš dovolj svežega zraka…:))… bolj kot kabino z oknom…mislim..da se okna ne dajo odpret…saj v nižjih deckih ne…. no jst še nism bla v zunanji z oknom….sem pa bla v zunanji z balkonom in notranji…
….no ja… do Dominikanske republike je res potrebno prit v lastni režiji z avionom…no jst sm letela iz Ljubljane-paris-Punta Cana (e-ticket..nobenga problema)..in cena povratne letalske karte za 22 dni je bila v mes. septembru lani 1100 EUR, (pozneje je bila tudi tam nekje 800 EUR) ..no in pred križarjem sem si v Punta Cani privoščila hotel Grand Palladium Palace s 5 *…8 dni…cena 500 EUR…super All… nato pa iz Punta Cane v pristanišče Santo Domingo…za 14 dni na ladjo… tak da sem si karibske otoke (bila na 9) privoščila za 22 dni… ti rečem mega…se pravi skupna cena povratna avionska karta..križarjenje 14 dni in hotel Allinclusive 8 dni….2000 EUR….:))))…se splačal…ane?
..ti priporočam takšno varianto….ogromno vidiš….in morje je res smaragdno…ne samo na slikcah…:)))
..križarjenja po Karibih so poceni….in če najdeš eno poceni avionsko karto….kaj češ lepšega….
..res pa je…da sem jaz najprej prekrižarila Vzhodno in zahodno sredozemlje… indijski ocean…Kenija..Zanzibar…in se šele za letos odločila Karibe…:))) ..no in zdaj že za drugo leto gledam kam….verjetno en dober Transatlantic….morda iz Mauritiusa do Savone….al pa do Benetk…
veš…kot si enkrat not…se pravi ko začneš enkrat križariti…ne prideš več ven…:))) saj jst tak mislim….
…poskusi tudi ti….ne bo ti žal….
hvala lepa za izčrpen odgovor. res lep dopust, ni kaj, samo človek mora imeti denar 🙂 saj ne rečem, da se ga ne bi dalo prihranit, ampak zaenkrat te scene še ne poznam in mi je to absolutno predrago, čeprav zelo rada kam potujem. verjetno bi morala res začeti z enim “Mini križarjenjem” pos redozemlju, da sploh vidim, kako to gre, potem pa vsako leto mala nadgradnja. ampak – saj rečem – morja me je strah in bi res morala začeti postopoma, ne bi si kar upala na karibe, četudi bi bilo poceni. po m alem 🙂 bom defintivno malo preštudirala te možnosti popoldne, ko pridem iz službe, in upam, da kaj najdem. gledena to, da me je pa strah, bo pa gotovo boljša varianta, da vzamem notranjo kabino, a ne? če bi ležala na balkonu in gledala gromozanske valove, to zame ne bi bil užitek. vsaj mislim. treba je probat!
jaz pa sem rezervirala…ladjo NAVIGATOR OF THE SEAS..od Royal Carribean….odhod 28.06.2009 sicer iz Civitavecchie ( Rim )..ampak bova štartala vsaj en dan prej in se ustavila še v Firenzah, za nazaj pa tudi nekje na poti….sicer pa je do tja nekje 7 ur vožnje iz SLO….
Cena nekaj čez 700 EUR ( vse vključeno takse in napitnine na ladji )
ladja pa je oh in sploh….nekaj posebnega…!!!!…rezervirala sem preko Cruise & Ferry Centra……
tudi sama sem bila že na Royal-u in Costi…seveda se tega sploh ne da primerjati……Royal je vsaj za dve zvezdici boljši od Coste…..
…res je…kar se ladij tiče od Royal Caribbean in od Coste….ni primerjave….od Coste so tak…no tak….boljše da se ne izrazim..:))) sm bla na Costi Sereni….ko je bla stara tu nekje pol leta….no ja…nč ne bom rekla….zdaj nazadnje pa na ladji od Royal Caribbean, ki je stara tu nekje 10 let….ampak ta je tako elegantna….res…ah in ohh…v vseh pogledih….
…sicer pa…če greš prvič s Costo…ti je pač tista najlepša…tak je to….dokler pač ne greš še na kakšno od drugega ladjarja….npr…zelo elegantne so zdej te tanove od MSC…Musica (bila pred 2 leti), Orchestra…Poesia…(tud tem bi jst dala 2 * več kot Costi..) pa še nekaj jih bo izplulo letos tako od Coste in od Musice…tak da še bomo križarili…in to po ugodnih cenah…:)))
..ej ikica…malce ti kr zavidam tole križarjenje…vem da bo super… no pa tud cena za sredozemlje je še kr ok..(predvidevam da je notranja kabina)…skratka uživaj maksimalno….pa tud plezalno steno na ladji ti priporočam…:))..
borg: se mi niti ne da komentirat …
dominica: imela sem eno izkušnjo na jadrnici, ki me je nekako zaznamovala in imam nek strah pred morjem – globino … ne vem … tako kot imajo eni pred zaprtimi prostori, imam nek notranji strah pred tem, da sem nek sredi morja, in kamorkoli se obrnem, je le morje, nič kopnega, poleg tega pa pod menoj ni dna, ampak ena sama globina – skratka nikjer ni občutka varnosti. šla pa bi, ker rada potujem in vsi križarjenje zelo hvalijo.
letal me nekako ni strah, čeprav smo se tudi že enkrat pred leti precej tresli (potniki so začeli jamrat, eni molit, tako da se je pilot oglasil in opisal situacijo ter nas pomiril) in sem si takrat oblubla, da nikol več, pa sem po tistem še najmanj 10 x šla. vsak tresljaj me sicer spomni na to, samo se delam pogumno 😉
borg: se mi niti ne da komentirat …
dominica: imela sem eno izkušnjo na jadrnici, ki me je nekako zaznamovala in imam nek strah pred morjem – globino … ne vem … tako kot imajo eni pred zaprtimi prostori, imam nek notranji strah pred tem, da sem nek sredi morja, in kamorkoli se obrnem, je le morje, nič kopnega, poleg tega pa pod menoj ni dna, ampak ena sama globina – skratka nikjer ni občutka varnosti. šla pa bi, ker rada potujem in vsi križarjenje zelo hvalijo.
letal me nekako ni strah, čeprav smo se tudi že enkrat pred leti precej tresli (potniki so začeli jamrat, eni molit, tako da se je pilot oglasil in opisal situacijo ter nas pomiril) in sem si takrat oblubla, da nikol več, pa sem po tistem še najmanj 10 x šla. vsak tresljaj me sicer spomni na to, samo se delam pogumno 😉
aja, pa še to: to, da si pod morjem, mi je rekla ženska na agenciji – da spodaj manj trese in da je brez oken zato, ker si prp. pod morjem – tisto, kar je z okni spodaj je kao nad morjem sicer, ampak le šipa/okno,ki se seveda ne da odpret, zgoraj pa potem balkoni.
bom najprej napisala da ni res, da križarjenja vsi hvalijo..nam je bilo božansko, jih pa poznam kar nekaj, ki so bili prvič, zadnjič in nikoli več..odvisno od okusa..glede na to, da imaš tak strah pa res ne razumem, zakaj si ne izbereš drugega dopusta, saj predvidevam, da ne greš 10 x na leto na dopust..takrat, ko greš, pa nima smisla, da si v nekem strahu in da ne uživaš na polno..pa še enkrat bom napisala – da si na vodi se čuti, pa naj tukaj napišejo kar hočejo..in če nisi za take zadeve, izberi raje letalo, čudovitih krajev je nešteto..
če pa se komu da napisat razliko med costo in royal c. bi bila dobrodošla informacija..predvsem me zanima, ali imajo na royal c. tuti tako dobro poskrbljeno za najstnike (teen club) kot na costi..hvala za odgovor 🙂
no, jaz sem pač slišala hvale, ker toliko jih pa spet ne poznam, ki so bili 🙂 normalno pa je, da ni VSEM všeč, tako kot pri vsaki stvari. odviso tudi od ladje … tako kot od hotela – eni grejo vsako let v tunizijo, drugi, ki so trofli kak grozen hotel pa tudi pravijo, da prvič in zadnjič …
zakaj si ne izberem drugega? veš kako je to … kamor koli sem šla, mi je bilo tako všeč, da sem rekla, da bi šla nazaj. in če bi šla, ne bi videla kaj drugega. isto je tu – če bom vedno hodila z letali,ne bom vedela, kako je na ladji 🙂 fora je v tem, da me zanima, da si želim, hkrati pa me je strah – verjetno rabim, da me nekdo “prisili” – prepriča, da je vse ok in oh in sploh 🙂 ne vem …
Forum je zaprt za komentiranje.