Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kraška panceta

kraška panceta

Zanima me, ali lahko zamrznem kraško panceto.

Kupila sem en lep kos, vendar jo je preveč za naenkrat. Včasih zasledim, da jo uporabljate tudi v kuhi. Razen kakšne omakce za k pašti mi ne pride nič drugega na misel. Tudi kak namig v tej smeri bo dobrodošel.

Vnaprej hvala in pozdravljene/i,

Natassa

O, panceta je zelo uporabna zadeva. Narediš jo lahko z jajci – popečeš jo narezano na tanke rezine ali na kocke, ubiješ jajca in to je vse. Obvezna je karbonara s panceto. Lahko jo narediš s krompirjem. Dobra je tudi zelo preprosta omaka: popražiš panceto, česen in paradižnik, malo pokuhaš, začiniš po okusu in preliješ po teseteninah, rižu,… Panceta je pri nas tudi obvezen dodatek pri krompirjevi in porovi juhi – prepražene kocke ali rezinice pancete postrežem potresene po juhi. Z njo pa lahko obogatiš razne zelenjavne juhe oziroma mineštre. In konec koncev, dobra je tudi kar taka, narezana na tanke rezine s poljubnim kosom kruha.

Jaz sem panceto ze zamrznila in odmrznjena se mi ne zdi prav nic slabsa.

LP!

Mi jo delamo sami doma. Ker jo je precej jo narežem na manjše kose, zavijem v folijo in spravim v zmrzovalnik. Ko vzamem kos ven je kot sveža in v hladilniku jo lahko počasi rabiš tudi več tednov.
Uporabljam jo pa za temfane vrzote (ohrovt), krompir, grah, z njo zabelim fižol na toplo s kuhanimi jajci, kisom in polento, naredim poleti pašto s paradižniki… Uporabljam jo kar precej za izboljšanje raznih jedi.

Meni je všeč popečena z jajci.V času mladih špargljev jo naredim s šoarglji-t.j. šparglje s panceto in jajcem. Pozdrav Tana

Tudi jaz jo (domačo) narežem na trakove in v najlon vrečko, to pa v zamrzovalnik. Rabimo jo celo leto. Ker pa jo ponavadi pozabim prej vzet ven jo dam kar v mikrovalovno (minuto na defrost) in je takoj uporabna. Najraje jo jemo “surovo”.

Hej! Jaz jo dam malce popeceno tudi k zelenjavi za pitulice.
Sploh pa zboljsa okus skoraj vsaki jedi. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close