Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kraška kuhinja-zanimiva stran

Kraška kuhinja-zanimiva stran

Nekaj brskam po netu, pa sem naletela na tole stran.

Če začneš že tukaj, je še boljše

primorke,kaj je selin ?? 🙂 lp petra

to je zelena
Lp!

ja….) selin-zelena !! 🙂 hvala! lp petra

Res lepa stran Polona, fino da si jo odkrila tudi nam.

Mene pa zanima katero zelišče je “mand’rjanca”. Pri receptu za Frtaljo z meliso, mandr’janco in koromačem mi je ta sestavina (dišavnica) čisto neznana – prosim za prevod ;-).
lp
d.

Hej! Ce se malo sprehodite po lanskih pomladnih “frtaljah”-ze skoraj disertacija,je opisana tudi maderjanca,kot ji jaz recem.

Sonce,to je razvejan grmicek,ki ima kamilici podobne cvetke in nazobcane listice.Poganja splomladi in ti listici malo grenijo,ampak brez njih ni prave primorske(se zlasti goriske) frtalje.Aroma prijetna. Jaz imam rada grenkost.

Mislim,da je bilo ze napisano tudi pravo ime za to zelisce. Bi morali pobrskati.

No,Primorka,pa se nisem videla teh strani! Zdaj bom veckrat pokukala,bolj v potrditev,da se vedno kuham po domace.

Petra,na nasem koncu recemo jedi z zeleno ” zupa selinka” (s stresicama).

Lp Babi

Petra, NE selin ampak ŠELIN!

vem,meni sumniki nekaj strajkajo! sselin! lp petra

Pozdravljen
Polona tudi jaz “en hvala” za to zanimivo stran. V Primorskih novicah (mislim, da v Soboti) so vsak teden taki zanimivi Primorski recepti.
Tudi mi kuhamo enako, kot so predstavljeni ti Kraški recepti.
Za mandrjano pa tudi jaz ne vem drugega imena. Še to, da jo imajo strašno rade tudi uši in posledično tega tudi mravlje ne samo mi.
Babi, zate pa bom sedaj še enkrat positnarila sosedo, da mi pove recept za fulje, saj se bliža velika noč. Veš, nisem pozabila.
LP nona Karolina

Hej,draga nona Karolina!
Res je,nona je kuhala fulje,ko je kuhala plece za veliko noc. Bom vesela navodil.
Kar na smeh mi gre,ko pomislim na lansko modrovanje o frtalji. Zdaj bo tudi zanjo cas.
Vceraj sem videla na trznici prve divje spargeljne – po 1200 sit majhen sopek.Bo treba kar ponje v gozd. Lep pozdrav k Vipavi Babi

Ja, ta stran je res krasna, predvsem so mi padli v oči štruklji tam nekja iz vipavskega konca. Vedno sem jih lahko jedla le enkrat letno, in to takrat pozimi ko gremo smučat s kolegi iz Primorske, in nona od te moje kolegice naredi te štruklje…..Recepta pa niso hotli izdati! 🙂 no, zdaj ga pa imam!

LP, zala

Mogoče bo katero zanimalo ali pa za S Primorske nostalgike je izšla knjiga receptov, ki so se nekdaj prenašali iz matere na hčerko od Zgornjega Posočja pa do Krasa zbrani in izdana v treh knjigah s skupnim naslovom Jedi na Goriškem .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close