Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Krašenje tort

Krašenje tort

Speči torto mi ni problem. Problem se pojavi pri krašenju, še posebno, če bi rada naredila kakšno malo bolj posebno torto, npr. otroško. Včasih sem krasila kar z vanilijevo kremo, a če ni bila ravno čisto gladka, se je potem v nastavku zamašila. Potem pa sem videla, da večinoma vse krasite z rastlinsko smetano. Torej sem poskusila tudi to, vendar… Če je smetana malo preveč stepena, potem je tako trda, da tudi okraski niso preveč lepi. Če je malo manj, pa se mi zdi, da mi v vrečki kmalu zvodeni. Kaj delam narobe?! A imate kakšen nasvet?

Ojej…. S smetano je tako – za mazanje res ne sme biti preveč trda. Še posebej rastlinsko prehitro preveč trdo zmiksaš – če se ti to zgodi, dodaj samo malo mleka oz. dodaj toliko mleka, da bo smetana spet rahla. Tudi za okraske smetana ne sme biti pretrda, kot si že ugotovila – enako kot za mazanje.

V vrečki zvodeni? A imaš doma narejeno vrečko, ali si jo kupila? V doma narejeni vrečki se je to tudi meni enkrat zgodilo (torte nisem delala doma), sama pa imam kupljeno vrečko od Dr.Oetker-ja, pa gre prav fino (je znotraj rahlo “plastificirana”).

Aja: varianta za zamenjavo vanilijeve kreme je krema s pudingom, ki jo delaš iz masla (ali margarine) in trdo skuhanega pudinga (na 2 količini mleka daš 3 pudinge, vse to pa zmešaš z enim maslom). Take kreme so zelo “pestre”, ker je na voljo pač res ogromno pudingov (okusov). Tudi mažejo se lepo. No, jaz imam še zmeraj raje smetano, ker je naša mama ponavadi delala kreme s pudingom in sem se jih mogoče malo naveličala.

Ne vem – vaja dela mojstra, pravijo. Seveda, če le mojster dela vajo :))). Drugače pa samih idej za krasitev torte ne more zmanjkati – če pa jih, pa greš na internet, vtipkaš “cake children” npr. in si ogledaš slikice…

Lp, mishika

Smetano vedno mešam pol – pol. Polovico prave in polovico rastlinske. Je ravno prav sladko, ravno prav se stepe in če stoji do drugega dne, se niti preveč ne strdi (kot sama rastlinska), niti ne teče (kot prava smetana).

Dobro se obnesejo tudi razne šlag kreme. Ni pa sploh nujno, da okraske ravno nabrizgaš iz kreme ali smetane. Sploh za otroške torte pridejo zelo prav pisani bonboni (smarties ali m&m), pa kaki kupljeni sladkorni ali čokoladni okraski, poleti lahko uporabiš popke drobnocvetnih vrtnic, izdelaš (ali kupiš) lahko okraske iz marcipana, za napise uporabiš barvna pisala…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close