Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek KRAŠENJE CERKVE – POMOČ

KRAŠENJE CERKVE – POMOČ

Ženske, je med vami kakšna, ki krasi cerkev? Kako krasite – stavite rože v vaze ali v ikebane? Delate to same, ali vam kdo pomaga? S kakšnimi rožami najpogosteje krasite? Za pomoč vam bom hvaležna, saj sama nisem preveč spretna. V mojem okolišu skoraj nihče ne hodi v cerkev, zato bom verjetno za Veliko noč kar sama zadolžena za to nalogo.
p.s. Prosim za samo resne odgovore. Tisti, ki vas to ne zanima, prosim, da preskočite temo. Hvala že v naprej in lep dan želim vsem!

Na stranske oltarje daš cvetje v vaze, glavni oltar levo desno daš ikebane , glede na letni čas in praznik za katerega boš krasila daj v ikebane narcise, tulipane in forzicijo ( zlati dež ) pred Ambon daj res veliko ikebano iz enakega cvetja ta ikebana naj bo velika in naj bi v višino bila ravna z Ambonom , pa veliko uspeha in ne sekiraj se preveč okoli izdelave , glavno da bodo glede na praznik žive barve , srečno !

še nekaj, glede na to da boš verjetno krasila za cvetno nedeljo , ki bo šele čez mesec dni lahko uporabiš vse cvetje, ki bo takrat cvetelo, narcise in tulipani se dobijo vedno za ta praznik, namesto forzicije, ki bo verjetno že odcvetela lahko uporabiš spirejo, ki jo je povsod dovolj .

Če gre za kakšno večjo cerkev, bi jaz za pomoč prosila cvetličarko.
Če gre pa za kakšno manjšo, vaško cerkev, ne bi preveč komplicirala. Na glavni oltar ikebano, na oltarno mizo eno manjšo nizko ikenbano in to je to. Mogoče še na stranske oltarje nekaj rož v vazo in to je to.

pri nas delamo in krasimo sami. Če ni ravno takrat rož na vrtu jih gremo iskat na tržnico je najceneje. Imamo razdeljeno in naša ulica pride enkrat na leto na vrsto. Da pa si sama je pa malo čudno?

Tako je: ženske, ki so mi do sedaj pomagale, ena je umrla, ena je šla v dom, tretja je bolna. Drugih pa ni. Sploh ne hodijo v cerkev in jih ne briga. Sem jim že parkrat rekla, pa vedno najdejo kakšen izgovor. Torej – sem ostala sama. Bom naredila tako kot bom. Verjetno bom na vrsti ravno za Veliko noč, ko vsi pričakujejo, kako bo strašno lepo okrašeno. Ampak, bom naredila tako kot pač bom. Ne bo ravno kakšen presežek.

čakaj, pol boš sama v cerkvi za velko noč??? ste doslej hodile le 4 ženske v cerkev? a ima to kakšen smisel?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close