Kranjski Mekur
Med 13. in 19. februarjem naj bi v Merkurjevi trgovini v Kranju zlorabili plačilne kartice, s katerimi so kupci plačevali prek POS-terminala.
V sistem POS-terminala v trgovini na Primskovem naj bi vdrli neznani storilci in z računov kupcev, ki so v trgovini plačevali s karticami, na Nizozemskem dvigovali v povprečju 200 evrov oziroma so dovoljeni znesek dnevnega limita, je poročala komercialna televizija.
Zlorabljene naj bi bile kartice več bank, ki so o zlorabi obvestile oškodovane stranke. V Abanki so zaradi preprečitve nadaljnih zlorab vse kartice, za katere so sumili, da so bile predmet zlorab, preklicali, strankam pa tudi že naročili nove bančne kartice.
V kranjskem Merkurjevem centru zlorab niso komentirali, povedali so le, da so o tem obvestili notranjega revizorja družbe. Kranjski kriminalisti so na podlagi prijave že začeli preiskavo.
Koliko kupcev je bilo oškodovanih za zdaj še ni znano, prijavo zlorabe plačilnih kartic pa je za zdaj podala samo Gorenjska banka.
—————————————————————————————–
In se malce zamislite. Jaz sem se že :)))
Najboljš da pokličeš Čeferina, pol pa duševne bolečine, pa lačni otroc itd. pa bo malo porje € :))
Se pa strinjam, da je šlamparije preveč in če pogledaš kakšni informatiki so nekje(z ogromnim egom in z ogromno malo znanja), pol je takih vdorov z posledicami še relativno malo.
Še sreča, da vsaj bankam zdaj že nekaj časa za vrat diha Banka Slovenije in se je na področju varnosti naredil ogromen korak naprej.
Vsekakor imaš prav. Predobro poznam to srenjo, ki je kot si napisal
polna sama sebe (beri egota) z skoraj nič znanja – seveda
razen klik – Next Next Next – Finish :)))
oh menda bo bolje, bom vsaj nove kartice dobil, ki bojo
lepe inu svetleče da je kaj :)))))
Upam, da se bodo določena podjetja (beri informatiki) zamislili sami nad
sabo in mogoče še kakšnega luzerja zamenjali na kritičnih mestih, ki
ne opravlja svoje delo za kar je plačan :)))
Nč’ grem fehtat sodelavko če me pelje na kofe :)))
Forum je zaprt za komentiranje.