Najdi forum

Kranjski Mekur

Med 13. in 19. februarjem naj bi v Merkurjevi trgovini v Kranju zlorabili plačilne kartice, s katerimi so kupci plačevali prek POS-terminala.

V sistem POS-terminala v trgovini na Primskovem naj bi vdrli neznani storilci in z računov kupcev, ki so v trgovini plačevali s karticami, na Nizozemskem dvigovali v povprečju 200 evrov oziroma so dovoljeni znesek dnevnega limita, je poročala komercialna televizija.

Zlorabljene naj bi bile kartice več bank, ki so o zlorabi obvestile oškodovane stranke. V Abanki so zaradi preprečitve nadaljnih zlorab vse kartice, za katere so sumili, da so bile predmet zlorab, preklicali, strankam pa tudi že naročili nove bančne kartice.

V kranjskem Merkurjevem centru zlorab niso komentirali, povedali so le, da so o tem obvestili notranjega revizorja družbe. Kranjski kriminalisti so na podlagi prijave že začeli preiskavo.

Koliko kupcev je bilo oškodovanih za zdaj še ni znano, prijavo zlorabe plačilnih kartic pa je za zdaj podala samo Gorenjska banka.

—————————————————————————————–
In se malce zamislite. Jaz sem se že :)))

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Očitno so imel windowsov firewall ugasnjen, pa sa juzerja na SQLu brez passworda :))

ja inu poslecdica tega je, da imam vse kartice blokirane …..grrrrrrrrrrr

Najboljš da pokličeš Čeferina, pol pa duševne bolečine, pa lačni otroc itd. pa bo malo porje € :))

Se pa strinjam, da je šlamparije preveč in če pogledaš kakšni informatiki so nekje(z ogromnim egom in z ogromno malo znanja), pol je takih vdorov z posledicami še relativno malo.
Še sreča, da vsaj bankam zdaj že nekaj časa za vrat diha Banka Slovenije in se je na področju varnosti naredil ogromen korak naprej.

Vsekakor imaš prav. Predobro poznam to srenjo, ki je kot si napisal
polna sama sebe (beri egota) z skoraj nič znanja – seveda
razen klik – Next Next Next – Finish :)))

oh menda bo bolje, bom vsaj nove kartice dobil, ki bojo
lepe inu svetleče da je kaj :)))))

Upam, da se bodo določena podjetja (beri informatiki) zamislili sami nad
sabo in mogoče še kakšnega luzerja zamenjali na kritičnih mestih, ki
ne opravlja svoje delo za kar je plačan :)))

Nč’ grem fehtat sodelavko če me pelje na kofe :)))

Na plačilnih mestih, kjer so cefizlji ukraden denar dvigovali pa imajo vendarle tudi videonadzor, kajneda?!

lp

Misliš na Nizozemskem in drugje v tujini…

Saj če se spomniš pred kratkim so tudi pri nas iskali enega pajaca
ki je po bankomatih nastavljal svoje video sisteme za skini sistem :))

Kako je že – so ga našli :)))

Če nekoga posname kamera in ga kljub temu ne najdejo, potem pa je to narobe svet.
Zakaj pa imamo potem vidonadzor na vskem metru?

lp

Ne bi vedel, obrni se na primerne institucije in tam poprašaj, kako je
s tem..

No pa bom drugače vprašal. :)))

Zakaj nebi imeli na vsakem plačilnem mestu takšnega vidonadzora, ki nebi bil le sam sebi namen, ampak bi v primeru kakršnekoli zlorabe sistema s ponovljenim predvajanjem omogočal nedvoumno identifikacijo osebe?

lp

No jaz pač mislim, da bi se to dalo narediti in potem nihče nebi imel več niti interesa ponarejati oziroma zlorabljati kartic, ker bi že vnaprej vedl, da bo potem v vsakem primeru ujet. In potem bi bil mir za vselej….

lp

omogočal nedvoumno identifikacijo osebe

In jaz dam kapo na nos, pa črna očala, pa en plašč
in boš ti en k??? videl kdo je kdo… Mogoče se še
na kakšen vozičku pripeljem (ali birgle) in boš potem videl
koga, ali kaj ???

Pa ne boš prišel s črno kapo čez glavo v štacuno in plačal na POS terninalu? :)))

lp

Romuni so šli pa kar direktno na bankomat:)))

lp

Te stare zadeve mene ne zanimajo …..

Prav, pa nič :)))

lp

Eh, še ena potrditev mojega prepričanja, da je treba uporabljat keš. S karticami samo futraš banke in (oziroma…?) barabe.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Če se malce pohecamo. :)))
Znani pregovor oziroma izrek pravi takole:
Kaj je rop banke v primerjavi z njeno ustanovitvijo!

lp
Mojster

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close