Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Krajši delovni čas s.p.

Krajši delovni čas s.p.

Sem mamica, ko sem zaključila porodniško sem odprla s.p. Ker mi država daje možnost bom izkoritila pravico do polovičnega delovnega časa, torej da mi polovico prispevkov plačuje država. Na CSD-ju sem uredila, prejela sem odločbo, sedaj pa me samo zanima, če je tako prav glede plačevanja prispevkov:

Na ZZZS sem se najprej odjavila (M2), nato pa z naslednjim dnem ponovno prijavila za 20 ur na teden. Sedaj pa samo oddam na DURS obrazec ‘Obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike’, v katerem v polje ‘060 Tedenski sklad zavezanca’ vpišem 20 ur. In seveda plačam prispevke kot mi obrazec izračuna?

Je to tako ali sem kaj narobe naredila oz. spregledala.

Najlepše se zahvaljujem za odgovor!

Mislim, da bi tako moralo biti okej.

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam eno vprašanje na to temo. Mož ima s.p. in bi zaradi otrok koristil polovični delovni čas. Če prav razumem je tudi to možno. Ali potem obstaja kakšna vsota koliko na mesec lahko dejansko še zasluži? Sp ima namreč odprt samo zato, da lahko dela v neki firmi, ker ga nočejo zaposliti brez tega.

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,
sem brezposelna mati 2 leti starega otroka in v mesecu dni pričakujemo novega člana. Ker sem dobila ponudbo za zaposlitev, ki je nebi rada izpustila iz rok, bi po preteku pripadajoče porodniške (78 dni), oče uveljavil pravico do dopusta za nego in varstvo otroka (260 dni). Zanima me ali se jaz v tem času lahko zaposlim za polovični delovni čas.?

Hvala in lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close