Kraja Sintal
Sintal je lopovska firma, s podatkom o 900 jurjih želijo nategniti zavarovalnico, podobno kakor lastnik nateguje zaposlene, ki delajo za pol jurja na mesec, bi še zavarovalnico….kraja je bila povsem odličen korak, da javnost izve, kako je ta firma pokvarjena…lastnik je v preteklosti ustanovil družbo G7, ki jo je ravno tako potopil, ko je nagrabil dovolj dobička in ustanovil nato Sintal. V ustavi RS bi morali dodati nov člen, da državljan Republike Slovenije, ki je po lastni krivdi popeljal svoje podjetje v stečaj, ni dajal rednih plač, se izogibal plačevanju prispevkov in ostalim davščinam, da ne bi smel ustanoviti nobene kapitalske firme na območju RS. Kdaj se bo tega DZ spomnil, ne se pa zafrkavajo s fiskalnim pravilom….budale. Naročniki, ki imajo s Sintalom sklenjeno pogodbo o varovanju , bi morali te pogodbe razdirati; poslovno sodelovanje z njimi hkrati pomeni, da se podpira izkoriščevanje delavcev. Le kako lahko prebivalec RS s 500 evri na mesec preživ sebe in družino….kako…to je prikriti kriminal, ki bi ga morali dokončno izkorenititi!
čizs … a ste sami javni uslužbenci tukaj???
Sintal je privat firma z 1.500+ zaposlenimi.
Posel je občutljiv. In NIHČE ni prisiljen delati v tej firmi!!!
tale kraja lahko povzroči, da bo 200 – 300 ljudi izgubilo službe (ja z minimalcem – ampak redno plačanim vsak mesec z plačanimi prispevki za zdravstvo, penzije, socialo .. — in, ko bodo na zavodu – na čigav strošek?? … ja nas vseh!!) — ker stranke pač ne bodo zaupale, da prenašajo in hranijo njihov denar.
Koliko je bilo denarja?? Verjamem Sintalu, ker so preveliki, da bi se za 200K€ blamirali. Itak pa denar ni bil njihov .. so ga imeli samo v hrambi. Tudi če imajo posel zavarovan ne bodo dobili vsega nazaj.
Toliko o blesavih komentarjih, da se firmi, ki delavcem redno plačuje plače in državi prispevke, privošči!! fijasko in je lopov “nacionalni” junak.
opazovalka32, mogoče se tvoj dar za opazovanje še ni čisto razvil.kje si pobrala tisto o tem, da je lastnik sintala pred ustanovil g7 in ga potopil, ko pa vsak ki je imel kaj opraviti z varovanjem ve da st sa bli ti firmi kot pes in mačka? ena je crknila, druga je uspešna – pa te vprašam,po kateri se zgledovat. svašta, daj malo preveri, preden nam take race serviraš, skupaj s tisto o plačah.zato pa smo v tem zosu ker se nikomur ne da več prepričat o čemer govori.
A mu bodo v obsodbi odredili, da mora denar povrnit? To bo pač stvar delodajalca, kako hitro bo nazaj denar pridobil. Če mu bo ponudil 10 000 evrov plače na mesec, si bo lahko z mesečnimi odtegljaji v nekaj letih povrnil izgubo. Če bo tip delal še naprej za minimalca, potem ne bo povrnjeno nikdar. Kar pomeni, da delodajalec niti nima resnega namena za povrnitev škode.Delodajalec mora seveda ostati isti (Sintal), ker nek drug podjetnik ne bo prvemu pokrival izgube. V primeru take neresnosti bi sodišče lahko obtoženca odrešilo povrnitve stroškov…
čizs … kje pa imaš ti osnovno logično funkcionalnost???
Denar je bil od strank ne od delodajalca. In delodajalec je najel kredit, da je stranke poplačal …
Tat je tat. Pika. Koliko je ukradel??? Ali verjameš tatu ali oškodovancu (ki je v tem primeru prvi objavil številko, tat pa niti (po njegovi izjavi!!) ni štel)
Se zavedaš, da bi delodajalec moral dvigniti ceno dela, da bi nadomestil izgubo? In s tem bi izpadel iz konkurenčnega trga (enako delo opravlja še 5 firm!!) — torej izgubi ves posel (in lahko odpusti 200 – 300 zaposlenih).
Aja — denar pada z neba kot mana … to bi pa šlo. Pa kot komunajzerska: tako smo se mi zmenili, da bo.
http://razkrinkan-sintal.blogspot.com/
Bežno poznam človeka, ki dela pri tej zagamani firmi in dobi malo okrog 600 na mesec, pa pogodbo mu vsakokrat podaljšujejo. To, da zagovarjate, da mora človek delati za 500€ na mesec je kriminal, niste nič boljši od izkoriščevalskih delodajalcev. Življenje je v RS predrago, da bi lahko sebe in še koga za ta denar na mesec preživel. NM-3W, nekje ste napisali, da ljudje dobijo 350€ socialne – ali lahko izvem v kateri republiki evroobmočja to velja? Po našem urgentno sprejetem Zakonu o uravnoteženju javnih financ so se socialni transferji zelo skrčili (ki velja od 1.1.2012), posameznik ki zaprosi za pomoč jo dobi največ za tri mesece, ne sme posedovati skorajda nič, znesek ki ga prejme pa je cca 200€. Tudi vi se malo pozanimajte preden pišete neumnosti. Meni materialno ne manjka nič, oddajam sobe študentom ali mlajšim zaposlencem že več let in letos prvič opažam, da mi podnajemniki redno ne plačujejo (se zmenimo za kak teden ali celo mesec kasneje), toda največja žalost pa je to, da pridejo za sobo povprašat tudi mladi, ki mi povedo, da nimajo dela, ne rednega niti študentskega, da jim država ne da nič in me nagovarjajo, če bi jih lahko sprejela pod streho, ker nimajo kam in me na kolenih prosijo, če bi se lahko zmenili, da mi plačajo šele čez 3 mesece ali celo pol leta….pretresljivo 🙁 To je to NAŠA BOGATA SOCIALNA IN NAPREDNA SLOVENIJA. Ljudje sebi veliko napako delajo, da gredo delat za drobiž, saj se s tem početjem dajejo zelena luč izkoriščevanju…mladim polagam na srce, da naj menjajo državo, ker če nimaš pravega priimka, pravih korenin, pravih vez…kruha za takšne pri nas žal ni. Če bi bila kakšno desetletje ali dve mlajša, bi tudi resno razmišljala o menjavi države. Ne, nisem javna uslužbenka, nikoli bila niti mi ni treba to biti.
Nihče lastnika Sintala ni silil, da se ukvarja z rizičnim poslom. Naj pač zdaj nosi posledice rizika, ki mu je prej prinašal dobiček, zdaj pa izgubo in sivino las. Jebiga, kapitalizem niso samo profiti, ampak tudi izgube in bankroti. Če se privatniki ne morejo s tem sprijaznit, naj gredo med navadne delavce. Nihče nikogar v nič ne sili…
@ opazoalka32 – poglej stran od zavoda za zaposlovanje (lahko, da so moji podatki stari — ampak vseeno ljudje DOBIVAJO za nedelo €).
@ fotrv sine — ni blema … komot je 1.500 ljudi brez službe, če lastnik/ direktor zajeba posel. Tokrat je posel zajebal uslužbenec. Kar je velika razlika.
Verjamem, da je težko razumeti, da se kdo bori za posel, da imajo njegovi ljudje vsaj minimalno plačo on pa profit. Koliko ljudi ti zaposluješ???
In, ko je izguba ljudje izgubijo službo. Profiti preteklih let niso njihovi!! ampak od lastnika firme.
Profit ni za pokrivanje brezposelnosti.
Meni dol visi za lastnike firm in njihove posle. Ljudje so živeli svoja življenja tudi pred njimi. Vsi, ki izgubijo službe, še naprej živijo, tako da privatniki nikogar ne preživljajo. Če kdo koga zaposluje, je to njegova lastna odločitev, ker ne more izpeljat poslov sam in potem rabi pomoč drugih. Zaradi mene lahko vsi zaprejo svoje firme, jaz jih ne rabim. Se bomo pač drugače organizirali za preživetje, ker smo iznajdljivi ljudje. Itak gospodarstveniki stalno serjejo, da bi jim moralo biti odpuščanje bolj olajšano. Ne gre se jim torej za zaposlovanje, ampak samo za odpuščanje. Potem pa cvilijo, ker ne morejo dobiti delavcev, ko se jim ravno zahoče. Normalno, ker ljudje sami najdejo zase boljše rešitve, kot je tista za minimalca v fitmah vamprirjev. Če privatnikom kaj ne paše, naj se odselijo na Kitajsko ali kamorkoli hočejo. Mi si takoj najdemo opcije preživetja, ko postanemo brezposelni. Ne rabimo njih, da nam bodo srali, kakšno uslugo so nam naredili, ko so nas sprejeli v svoje izkoriščevalske službe. Naj si najdejo svoj kapitalizem v Aziji, tukaj ga ne bodo našli, ker nam dol visi za njih. Jaz lahko živim brez babe, brez elektrike, brez fuka, brez restavracij in brez avtomobila, če hočem. In nisem edini. Sem to že probal. če pa privatniki potrebujejo bemveje, priležnice in vikende za preživetje, naj si jih sami zaslužijo in crknejo od garanja.
čizs kakšen bull_shit.
odpri s.p. in se prodajaj. za zrak in vodo. brez podpore za socialne reveže in brezposelne — ampak s plačili davkov in dajatev za socialo (tudi starši v penziji so naša “sociala”. simpl.
Najprej z garanjem ni se nihce obogatel 🙂 To se doseze z izkoriscanjem.
Jaa, to je logika pojdimo na Kitajsko naredimo konkurencen (poceni) izdelke in poslujmo s plusom. Problem je v tem da je ta logika unicila potencialne kupce za tiste poceni izdelke.
In ce ze govorim o vzrokih recesije… Prva napaka pa bila siritev EU…
Bulšitar, zaposli se kot navaden delavec, če ti podjetništvo ne znese. Ali pa pojdi med klošarje. Imaš svobodo odločitve. Lahko greš pa tudi med socialce za 250 evrov mesečno, ki pomeni zemljiško plombo na tvojo nepremičnino v last države, če ti paše. Jaz sem anarhist. Nikoli ne bom delal za vas, vas bom pa ob prvi priliki oropal. To je pa moja svobodna odločitev in moje tveganje. Delal bom za družbo šele, ko bomo dosegli vsi skupno lastništvo proizvodnih sredstev, infrastrukture, skupaj odločali o potezah z glasovanjem in skupaj nosili vsa tveganja svojih odločitev. Ne bom pa rintal zate in bil talec tvojih zgrešenih poslovnih odločitev, da si boš ti rit rešil, jaz pa crknil na borzi. Kar si oropal delovnih ljudi, lahko hitro najde moj žep. Konkurenčen sem. Obvladam svoj posel, brez skrbi…
butl … prva napaka je bila “globalizacija” — ko je 99,99999% ljudi mislilo, da bodo kitajci delali / zaslužili tako in toliko kot bela rasa.
Politiki so zajebali, ko so v smislu enakosti ras dovolii, da se znanje (know how) seli na področja z poceni delovno silo.
Kar ni bele rase je parazit.
mene si zgrešil kot naslovnika ☺
lahko pa pridem k tebi živeti (glej gornje svoje poste) in boš ti plačeval vse stroške, hladilnik pa bo poln česar se meni poželi — sicer bom prodajal tvoje organe ☺
Ker, če nimaš namena delati/plačevati za družbo nimaš pravice, da te policaji, sodnija … branijo pred mojim nasiljem.
Še strokovne odtujitve vitalnih delov telesa si ne plačaš.
Konkurenčen si kvečjemu na neplačevanje DDV in prispevkov – penzije za svoje starše. Torej pobij vso svojo žlahto, ki prejema penzije, hodi k zdvavniku … na NAŠE (ne samo tvoje) stroške. btw: pokop plačaj sam.
Se pa strinjam s tabo: vse, ki potrebujejo zdravstvo, prejemajo penzije, dobivaji štipendije, so upravičeni do cenejšega javnega servisa (prevozi, oskrba bolnih, … ) je treba izločii iz te države.
Če komu ne znese podjetništvo, naj ne obtožuje državo, ki ji vedno rit liže za subvencije, ampak naj si raje prizna, da ni rojen za posle. Še nikdar, ne v kapitalizmu, ne v socializmu, ne v fevdalizmu ali katerikoli ureditvi ni posel propadel. Vedno se je trgovalo in povsod. Če je prišlo do blokade menjave in recesij, je bilo to zaradi nesposobnosti poslovnih akterjev. Zelo preprosto. Privatniki, ki pri nas jamrajo o lenih delavcih, nestimulativnem okolji, o davkih, so zreli za bankrot in bi bilo za družbo najceneje in elegantno, da čim prej propadejo.Takoj se bodo našli drugi, ki bodo zapolnili vrzel. To celo neoklasični (neoliberalni) ekonomisti priznavajo. Potem naj se pa zaposlijo kot navadni delavci, da preživijo in vrnejo dolgove. Privatnikom, ki klamfajo, kako so oni pod pritiskom tveganja, vedno predlagam, naj pač lastništvo razpršijo med zaposlene, da bodo vsi nosili tveganje, če so za to pripravljeni. Pa kar ni interesa. “Ja pol pa bojo hotel še dobičke…” Ja, seveda, če so solastniki in so dobički nagrada za tveganje. “Ja, to pa ne.” Potem pa se ne pritožuj nad tveganjem. Je tvoja svobodna odločitev. Ti ne zaposluješ ljudi, ker te skrbi njihova usoda, ampak ker rabiš kanonfuter za ponucat. Te tudi ne skrbi usoda njih, ko jih odpustiš. Za to naj se kar država briga, ki ji nočeš plačevat davkov. Denar pa ne pade kar z neba. Ljudje pa v vsakem primeru preživimo, tudi brez vas, ker smo iznajdljivi in si takoj spletemo naravne socialne mreže. Delodajalci radi govorijo o sebi kot o zaposlovalcih, ki rešujejo ljudi stiske. Nič pa ne povejo o sebi kot o odpuščevalcih, ki probleme ustvarjajo. In v glavnem samo pleteničijo o tem, kako bi lahko lažje odpuščali. Tudi to ustvarja probleme, ki jih mora nekdo plačat…
se strinjam s tabo.
Ampak svoje žlahte, ki prejema penzije in hodi k zdraviku — ti pa ne plačuješ prispevkov za oboje pa še vedno nisi pobil, da nebi bili na strošek tistih, ki prispevke za penzije in zdravstvo plačujemo.
butl … prva napaka je bila “globalizacija” — ko je 99,99999% ljudi mislilo, da bodo kitajci delali / zaslužili tako in toliko kot bela rasa.
Politiki so zajebali, ko so v smislu enakosti ras dovolii, da se znanje (know how) seli na področja z poceni delovno silo.
Kar ni bele rase je parazit.[/quote]
S siritvijo EU so visoko izobrazeni ljudje iz vzhodne evrope konkurirali za delo v EU. Ne Kitajci, ne crnci, ne neizobrazeni-povsem isti (fizicni izgled, kultura, izobrazba …) ljudje kot so v Z Evropi je konkuriralo za ista delovna mesta. Evropa se siri in se bo se sirila, torej …. Place in standard se bodo se nizale.
Hja ce povlecem paralelo nad zmrdovanje nad kmeti. Punce se bodo teple zanje 🙂
Dajmo še par besed o davkih. Tega, da nekdo ne plačuje davkov, ker ni zaposlen ali ne opravlja registrirane poslovne dejavnosti se pa res ne da trditi. Že če gledamo uradne podatke dursa, je kmalu jasno, da se iz tega pobere manjšina javnih dohodkov. Večina so pa DDV in trošarine. Tem pa itak ne uideš, tudi če delaš na črno. In prav iz tega davčnega naslova se financirajo vsi primanjkljaji sekundarnih in terciarnih davčnih blagajn. No, ne čisto zares, ker se recimo za penzije zadolžujemo v tujini, ampak tudi to bo treba enkrat vrnit.In kje se bo dobilo? Zakaj že pravijo, da bi se naj dvignila DDV in trošarine?
Naše socialne blagajne že davno več niso samozadostne. Njihov primanjkljaj se pokriva iz splošnih davkov, ki jih plačujejo tudi tisti, ki jim nikdar ne bodo priznavali premij iz pokojninske ne primer. Filajo pa prek potrošnje jo. Samo toliko, če že lupetamo o pravičnosti. Konec koncev se pa lahko tudi vprašamo o pravičnosti bruto dohodkov iz katerih imamo različne koristi iz javnih blagajn, ko pride do koriščenja. zakaj se nam zdi normalno, da čistilka faše 600 evrov, njen direktor pa 6000? Precej poznam ekonomistične teorije, pa ne vem niti za en argument, ki bi plačne razlike racionalno utemeljil. Izmotajo se na finto, da to uravnava trg. Ja, ampak trgi so vedno pristranski. Vedno pod vplivom sil, ki vplivajo nanje in te sile niso nikdar pravične ali demokratične. Jaz sem za bogokletno uravnilovko. Neoklasiki trdijo, da je plačna uravnilovka smrt za kreativnost, ker naj ne bi vzpodbujala truda posameznikov, ki se ne bi čutili materialno nagrajene za trud. No, zgodovinske izkušnje govorijo ravno nasprotno. Države kot je bila Sovjetska Zveza ali SFRJ so najbolj prosperirale ravno v času “enakih želodcev” Ogromen napredek v primerjavi s prejšnjimi ureditvami. Pa ni treba, da buljimo samo v socializem. Tudi v kapitalizmu je bilo ogromno inovatorjev, ki so živeli, ustvarjali in umrli revni. Ne odločiš se za ustvarjalnost, ker upaš, da boš obogatel. Potem bi vsi nekaj ustvarjali. Rodiš se z žilico, ki ji moraš izživeti. Kot je nekoč rekel Nikola Tesla: “Idej ne rojevajo milijoni dolarjev” In tudi pred kapitalizmom so obstajali izumitelji.
Trditve, da nimamo pravega tržnega kapitalizma so podobne tistim (redkejšim), da ni pravega državnega ali državno korporativnega. To nima smisla. Tržni akterji vedno zahtevajo državne regulative. Najbolj smešno je, ko poslušam, kako se država ne sme vpletati v gospodarstvo, hkrati pa pričakovati, da diplomati sklepajo posle v tujini. Država in kapital sta siamski dvojčici. težko je določit, kdo se bolj v koga vtika. Kapitalistične konec koncev zagonijo vsako leto težke milijarde za lobiranje in predvolilne kampanje. Zame je to očitno vtikanje kapitala v državo. Pri nas je to povezano podobno kot povsod. Če pri nas nimamo nekakšnega “pravega tržnega kapitalizma”, je to samo zaradi tega, ker ga odločilni kapital zavira. Če imamo državne monopole, je to zaradi tega, ker vplivna poslovodstva glavnih podjetij prepričujejo politiko v zaščito monopolov. A mogoče kdo misli, da se Bratuškova ali Janša tako spoznata v makroekonomijo, da vlečeta samostojne poteze. ali jim to sugerirajo ekonomsko podkovani svetovalci z lastnimi računicami? Ta “trg”, ki pri nas je ali ga ni, kreirajo sile, ki imajo na trgu moči možnost odločanja. državna politika je povsod po svetu močan faktor, ki vpliva. Konec koncev parlamenti sprejemajo gospodarsko zakonodajo in izdajajo davkoplačevalske garancije za posle z državo, ki posredno ali neposredno napajajo polovico podjetij v državi. Ne bodimo no naivni. Proračun pravzaprav prek javnih poslov plačuje več delavcev v gospodarstvu kot v javnih službah.
Forum je zaprt za komentiranje.