Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kozice 1,2,3!

Kozice 1,2,3!

Živjo!
Na morju sem vsako jutro kupovala sveže ribe, zadnjih nekaj dni sem se opogumila in kupila tudi sveže kozice. Saj nisem niti točno vedela, kako se pripravijo, ampak sem amlo improvizirala in uspelo je super, predvsem pa je bilo hitro.
Torej, naredila sem takole:
!Mama! je kozice najprej očistila :), zvečer sem jih jaz spekla. Na žlici vročega olivnega olja sem jih popekla, da so postali lepo rahlo rjavkasto zapečeni in hrustljavi, vmes sem jih seveda včrta premešala in po potrebi posamezne rake še obrnila.
Malo sem jih še posolila. Ponev je bila razgreta, tekočina , ki so jo spustili, je povrela in takrat sem prilila kakšne 0,75 dcl kakovostnega belega vina in ugasnila ploščo. Vino je izparelo, potem pa hop po rakih 🙂 Enkrat sem jih posula še s peteršiljem, pa je bilo tudi dobro.

Zraven se odlično prilega v pečici pečen mlad krompirček s peteršiljem, ali pa na vodi kuhan jasminov riž s sojino omako.
Od omak sem zraven ponudila 2 vrsti:
– tržaško omako, z olivnim oljem, petešiljem in nasekljanim česnom
– omako iz lončka kisle smetane, ki sem ji dodala 2 zvrhani žlici naseklanega česna in peteršilja, ki sta mi ostala od tržaške omake. seveda sem dodala tudi sol.

Bilo je odlično, le luščenja repkov je kar precej, a se splača, to vam lahko zagotovim 😉

Dober tek

Joj, Zala!
Prave sveze jadranske kozice imam raje kot skampe. Lotilla si se jih pravilno. Moj moz uziva, ko naredim to za na siroke rezance.

Za omako jih dam na hladno olje, da se skupaj segreva, potem petersilj, cesen in vino. Dobra je tudi kombinacija z majhnimi kalamarcki.

Jaz najreje kar ugriznem v oklep( saj ni trd) in potem se pocedi tisti slastni sokec.

Zdaj si verjetno ze ugotovila razliko med zamrznjenimi kozicami brez oklepa in temi, kaj?! Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close