Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Koža na petah – groza

Koža na petah – groza

Podzravljeni,

na vas se obračam, čisto obupana. Moja koža na petah je porazna. Poskusila sem vse mogiče kreme, pa nič ni pomagalo. Če bi bila koža le trda, ne bi bil tak problem, tako pa je vsa razpokana, z globokimi zarezami, v katere se nabira umazanija – in to zgleda katastrofalno. Ker se mi je to pojavilo prvič to poletje in ker res ne vem več, kaj storiti, vas lepo prosim za kakšen nasvet ali pomoč.

V upanju odgovora vas vse lepo pozdravljam.

Predlagam, da si zdrgneš kožo s strgalom, a pri tem ne pretiravaš, potem pa na debelo namažeš z bepanthenom in čez obuješ bombažne nogavice. Tako ponavljaš več dni, mogoče pomaga. Čez noč pa kakšno spremembo lahko verjetno naredi le pedikerka…

Namočiti noge v toplo vodo (lahko z dodatkom soli), zdrgniti s strgalom, pa ne 3 minute, ampak pošteno 10 minut vsako nogo oz. po občutku do zglajene kože, čez noč noge namazati z olivnim oljem, dati v pvc vrečke, čez dati večje nogavice (da se ne strga in premoči). Strganje in oblogo ponavljati do izboljšanja vsak dan. Po izboljšanju noge tako negovati 1 krat tedensko, vsak drugi dan pa jih namazati z vlažilno kremo (kremo za noge iz lekarne ali navadno kremo za obraz). Vsi ne potrebujejo takšne nege, ker imajo gladke pete že od nekdaj in za vedno. Jaz moram! Pomaga! Poskusite!

Priporočam nerafinirano karitejevo maslo[/url].

Kaj pa redna pedikura,mislim da bi pomagala.Al pa vsaj po 10 minutnem močenju nog v topli vodi z soljo še grobo brisačo dobroooo zdrgnit in to ponavljat vsakih par dni..na koncu pa ognjičevo mazilo.
LP

Najprej dobra pedikura, potem pa vsakodnevno mazanje s kremo(vsaj 28 dni) Chapped skin balm firme LCD za zelo suho in razpokano kožo, ki se jo dobi v Ticcopi v Grosupljem.

Uporabljam jo tudi sama ter pri pedikuri v salonu in je res dobra.

http://www.masaza-shiatsu.info

Živjo,

poskusi z izdelki Scholl (prodaja Mueller). Tudi meni se je letos na petah pojavila prava nočna mora. Prej sem imela vedno gladka stopala. Kupila sem Scholl strgalo – tako kot pila, ne kovinsko in Scholl kremo za mehčanje kože. Zdaj si 1 x na teden zdrgnem kožo, pred spanjem pa si noge cca. 3x na teden na debelo namažem s kremo za mehčanje in obujem nogavice.

Jao, ko tole preberem, je kot reklama za Scholl … No ja, meni pomaga, res pa je, da česa drugega nisem niti poskusila. Če katera uporablja kaj drugega, se priporočam :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close