kovinska konstrukcija nadstrešek in cena tega
a se kdo kaj razume na kovinske konstrukcije in gor za streho polikarbonatska kritina.
recimo 4 stebre potem povezava spet 4 in linije4 za držalo kritine se pravi 12 kovinskih prem
v višino bi recimo bilo malo manj kot dva metra v širino in dolžino pa tam ene 3 v širino pa nekako 5 metrov za recimo dva avtomobila
a so take konstrukcije drage
jaz mislim da je kovinska bolj varna če je prema dolga 5 metrov po čez vmes pa nebi bilo stebra, ker ne sme bit ker je potem narobe za avto.
hvala
Letos sem postavil nadstrešek 5x 10 m in se preštudiral vse variante. Izbral sem les (stebri, lege, špirovci, opaž iz zgornje strani, folija) + plehnata streha Hosekra. Komplet z delom, obrobami, rokami in žlebom, me je prišlo malo čez 2000€. Kovinska kontrukcija je odpadla zaradi še enkrat višje cene. Se pravi računaj na okoli 2-3000€ za tvojo kvadraturo. pod pogojem da te ne nategnejo pri ceni storitve.
Daj to vprašanje na Forum gradimo, pa ti bom jaz povedal kako to naredi. Vmes še povej, približno kje bo to stalo. (Snežna cona =obremenitev snega)[/quote]
a lahko dobim link od tega foruma gradimo[/quote]
ta nadstrešek bi stal pred hišo pred balkonom, ko je čez celo dolžino pač balkon nadstrešek ta bi bil pred balkonom.
sneg tam pada prosto in je okolica ljubljane osrednja slovenija skorej gorenjska.
no in še nekaj.
a niso konstrukcije pač tako narejene in pač kritina da sneg ko pada gor se na tej kritinine prime in drsi po kritini dol, saj je to pleksi steklo ta polikarbonatska kritina ane, potem sneg ko pada gotovo ne ostane gor in sproti drsi dol, a imam prav ali ne.
a lahko dobim link od tega foruma gradimo[/quote]
ta nadstrešek bi stal pred hišo pred balkonom, ko je čez celo dolžino pač balkon nadstrešek ta bi bil pred balkonom.
sneg tam pada prosto in je okolica ljubljane osrednja slovenija skorej gorenjska.
no in še nekaj.
a niso konstrukcije pač tako narejene in pač kritina da sneg ko pada gor se na tej kritinine prime in drsi po kritini dol, saj je to pleksi steklo ta polikarbonatska kritina ane, potem sneg ko pada gotovo ne ostane gor in sproti drsi dol, a imam prav ali ne.[/quote]
pač naklon mora bit cev nadstrešek in kritina tudi naklon.
a je res ta kritina kot je pleksi steklo a kako se že reče da sneg drsi in ne ostane sploh gor, ko pada.
Jeklena konstrukcija z stebri debelostenskih kvadratnih cevi,se pravi posebej močne, dimenzij 12x12cm z škarnicami iz debelostenskih cevi 10x6cm za površino 6×6 metrov,stane približno 5000 eur z delom.Pokrito z lexan ploščami,ki so ena najdražjih kritin.To je cena za zelo predimenzionirano konstrukcijo in je kot taka veliko močnejša od vsake lesene.Za leseno te velikosti ni cena kaj dosti nižja.
Obstajajo pa konstrukcije narejene iz tanjših cevi ,ki so tudi solidne in obenem cenejše od te,ki sem jo opisal.
Forum je zaprt za komentiranje.