Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kovidni dodatki za učitelje????

Kovidni dodatki za učitelje????

berem da je ravnatelj in Prebolda izplačal svojim zaposlenim dodatke za delo v kovidnih časih. Baje upravičeno.

Ampak jebela cesta….marca in aprila ter decembra so učitelji delali od doma. kakšno rizično delo je to?

Morali so občasno na sestanke v šolo in so se tam prijeli kljuke. Enako kuharice, ki so kuhale ves čas.

Najbolje, da vsi, ki delajo doma, dobijo dodatek za delo od doma. Vsi, ki delajo na delovnem mestu, pa dodatek za delo v rizičnih razmerah – ne samo šolniki, ampak tudi skladiščnik v Tušu, prodajalka v Mercatorju, viličar v tovarni…vsi po vrsti. Tako zblojen je postal ta svet.

Ker tako vehamentno si deli dodatke zgolj javni sektor… tam je dal povsem vsak svoj piskrček zraven, upravičen ali ne. Ni Prebold edini.

Govorite bedarije – kot vedno. Nepreverjene informacije.

Covid dodatek je dobil tisti učitelj, ki je delal v šoli.

Ko se delali doma, niso dobili dodatka, ko so se vrnili in bili v šoli – torej ko je pouk potekal v šoli se šteje za dodatek, do preklica epidemije.

In kaj zdaj? Država jim je to izplačala? Niso si sami. Obrnite se na vlado, ki je to omogočila.

Oni so vsaj bili v stiku z učenci v šoli za razliko od zdravnikov, ki so prejemali (nekateri) dodatek pa pacientov še vidli niso.

Čak mal….o kakšnih dodatkih je govora?

Mi smo v naši firmi dobili po 200 EUR na mesec za marec, april, maj in december 2020.

On je izplačal za tri mesece preko 160.000 dodatkov? Koliko je pa zaposlenih na tej šoli?

Ko se zaposliš v Sloveniji, v javnem sektorju, dobiš vstopnico v raj, v zasebnem pa v pekel.Razlika med  pravicami zaposlenih v javnem, in zasebnem sektorju je najhujša oblika diskriminacije v 21 stoletju.

saj je bil nedolgo nazaj v medijih prispevek, da je največ denarja v tej COVID krizi šlo za dodatke v javnem sektorju….kakšna zaščitna oprema pa bolniške postelje…..

Odgovor na objavo uporabnika
je to prav, 08.09.2021 ob 10:22

berem da je ravnatelj in Prebolda izplačal svojim zaposlenim dodatke za delo v kovidnih časih. Baje upravičeno.

Ampak jebela cesta….marca in aprila ter decembra so učitelji delali od doma. kakšno rizično delo je to?

Dela je bilo več in bolj zahtevno. Mi smo večino mesecev prejemali po 1500 Eur za razredni pouk in 900 Eur za predmetni pouk.

Šopingiralibi, 08.09.2021 ob 10:59

Morali so občasno na sestanke v šolo in so se tam prijeli kljuke. Enako kuharice, ki so kuhale ves čas.

Najbolje, da vsi, ki delajo doma, dobijo dodatek za delo od doma. Vsi, ki delajo na delovnem mestu, pa dodatek za delo v rizičnih razmerah – ne samo šolniki, ampak tudi skladiščnik v Tušu, prodajalka v Mercatorju, viličar v tovarni…vsi po vrsti. Tako zblojen je postal ta svet.

Ker tako vehamentno si deli dodatke zgolj javni sektor… tam je dal povsem vsak svoj piskrček zraven, upravičen ali ne. Ni Prebold edini.

Sem računovodkinja v JS in od lani marca do letos junija smo izplačali cca 1.500€ tega dodatka (skupaj za vse zaposlene), izrecno samo tistim zaposlenim, ki so prihajali v neposreden stik s strankami.

Jaz recimo, pa čeprav sem delala ves čas v službi, ga nisem dobila, ker pač ne delam s strankami in ker sem v pisarni sama in nimam tesnih stikov s sodelavci.

kaj kako, 08.09.2021 ob 12:10

Čak mal….o kakšnih dodatkih je govora?

Mi smo v naši firmi dobili po 200 EUR na mesec za marec, april, maj in december 2020.

On je izplačal za tri mesece preko 160.000 dodatkov? Koliko je pa zaposlenih na tej šoli?

Ne za 3 mesece, za marec 2020 – junij 2021.

71 je zaposlenih, epidemija je trajala 12 mesecev (3+9).

160.000 : 71 : 12 = povprečno 187€ na osebo na mesec. Bruto.

malo računam, 08.09.2021 ob 13:00

71 je zaposlenih, epidemija je trajala 12 mesecev (3+9).

160.000 : 71 : 12 = povprečno 187€ na osebo na mesec. Bruto.

Niso vsi dobili, bilo pa je približno 7800 eur po osebi.

Takole piše:

Septembra lani je med zaposlene razdelil nekaj več kot 33 tisoč evrov dodatkov, decembra istega leta slabih 74 tisoč evrov. In junija letos dobrih 52 tisočakov.

Za tri mesece 160 jurjev.

Če bi kdo naredil pošteno kontrolo teh izplačanih Covid dodatkov k plačam v JS, bi prišel do zanimivih ugotovitev – veliko ljudi, sploh vodilnih, je delalo od doma, dodatek so pa vseeno prejemali. In prejemali so ga v višjih zneskih kot delavci oz. uslužbenci, ki so dejansko hodili v službo in delali z ljudmi.

No, mene sicer to prav nič ne čudi. V tej greznici od države že ne.

So ze odgovorili. Dodatek je za cas dela v soli. Govorimo o casu, ko je bila razgladena epidemija. Torej od februarja do sredine junija. Je pa vezan na placo, mislim, da 60%. Ta dodatek so dobili v javnem sektorju vsi, tudi tisti na obcinskih uradih, ki strank skoraj niso videlu.

Anonimno 6874, 08.09.2021 ob 15:59

So ze odgovorili. Dodatek je za cas dela v soli. Govorimo o casu, ko je bila razgladena epidemija. Torej od februarja do sredine junija. Je pa vezan na placo, mislim, da 60%. Ta dodatek so dobili v javnem sektorju vsi, tudi tisti na obcinskih uradih, ki strank skoraj niso videlu.

Vse je bilo odvisno od odgovornega….nekateri so brez kančka vesti delili denar….saj ni njihov….

Od februarja do sredine junija je bila razglasena epidemija?

A niso bile sole zaprte od marca do maja? Saj govorimo za lani ali ne?

Mater res si talajo ta denar kot da z neba pada. Banda prokleta.

Ravnatelj v Preboldu in večina učiteljev tam ne verjame v virus, ne verjamejo, da virusi povzročajo bolezni, ne verjamejo v covid, da je nevaren. AMpak seveda so pa lakomno pograbili vse dodatke.

Kako lahko dobiš te covid dodatke? Trdijo, da ni nič nevarno, vendar prejmejo pa dodatke za nevarno delo?

Pa kje vi živite? Ne dolgo nazaj je bil predlog vlade za spremembe zakonodaje. Tisti ki so v stiku s covidni bolniki bi dobili 200 evrov mesečno, tisti ki delajo s strankami 100, ostali pa da se poštampljajo 50 evrov. Cel javni sektor. Ne samo učitelji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close