Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kovid in zdrava kmečka pamet!?

Kovid in zdrava kmečka pamet!?

Jaz vsega tega razgrajanja in krivic, ki se dogajajo nekaterim, res ne razumem več! Jebote kovid in cepljenje! – a ni zadeva povsem jasna, vsaj po zdravi kmečki logiki? Kdor je želel, se je cepil, zastonj je. In je zdaj varen, več ali manj. Tu pa tam bo koga popadla manjša gripica, če bo kdo zares zahropel, ima pa bolnišnico in tam kup neke vesoljske tehnologije, zaslužil si jo je s svojim zaupanjem v modrost stricev in tet tam nad nami.

Kdor pa se cepiti ne želi – ja pa v čem je sploh problem, krščenduš?! Kovida med takimi itak ni, vse skupaj je le zarota, o cepljenju pa – ne, o tem raje sploh ne govorimo. Če pa že bo kdo zbolel, bo tudi to le manjša gripica, po njej bo pa varno prekužen – sam profit torej! Za kaj hujšega pa ni vrag, da ljudje še od poletja nimajo doma kakšnega ventilatorčka, pod njega se uležejo in je problem rešen. V bolnišnice pa jim bognedaj že ponos ne bo dovolil; imajo svoje vrače, zdravniki so pa itak vsi po vrsti prodane duše. In torej zaradi njih tudi gneče, o kateri se toliko govori, ne bo.

Če bo imel hudič zares mlade in bo kdo – ali par sto, par tisoč njih – umrlo, je pa to tudi z ustavo in osebnimi pravicami zajamčena svoboščina in ni lepo, da jo ljudem kratimo – poglejte na ulice, kako hudo jih to prizadene. In z mučeniškimi smrtmi so si v davnih časih že mnogi ustvarili čudovito kariero, še danes jim cerkve pa kapelice postavljajo. Sveti Francelj Kovidni – eto, ta bi lahko na ploščadi nasproti parlamenta stala, prvi apostoli se itak že zbirajo tam.

In tako se bo do pomladi z nekaj gripicami vse lepo uredilo, le cene parcelic na britofih bodo šle verjetno gor – ja lepo vas prosim, vsako prepričanje in občasna verska blaznost pač nekaj staneta. Preživeli bomo pa lepo precepljeni ali prekuženi, ljubeči bratje ter sestre si bomo in življenje bo ponovno eno samo ljubo veselje. Če drugega ne, se bomo končno spet lahko začeli zmerjati le zaradi Janeza, tabelih in tardečih – res, prav pogrešam že tiste idilične čase!

Zapis sicer ni moj, avtor je Zvone Šeruga, je pa tako fino napisan, tudi razmišljanje neverjetno optimistično, brez žaljenja in zmerjanja, pač po Zvonetovo. Folk tako se govori in tako se to dela, ne pa, da smo zaredi politikov že vsi skavsani med sabo, kar gre na roko samo njim.

Tocno to. Tupite demokracija clovekove pravice, svoboscine, svoboda. Kje je tukaj svoboda? Pravica? Jaz hocem pravico do izbire!!! Cemu pritisk? Kar nekaj na silo moras moras pa moras!!! Sumljivo vse skupaj. Od virusa pa naprej… Pa da ne omenjam da je treba podpisat da prevzemas odgovornost. Pa kje stari. Halo mene žednog preko vode? Ja jesam bez skole i napola pismen ali sam siso sise. Ne vesla!

Kake so to neke cheap metode. Malo to bolj diskretno ker zdaj kako ste se lotili je ocigledno.

Ta zapis je pa tudi meni všeč. Končno en, ki ne razdvaja. Zajeta je vsa resnica in vse bistvo politike, korone in cepljenja.

Točno tako! Iz cepljenja se dela celo dramo, kot da bi anticepilci živeli v zračnem mehurčku, kjer nihče ne konzumira nič kar je oporečnega. Bi pa rekla, da vseeno niso tako korajžni, da bi se odpovedali zdravljenju v primeru okužbe.

Odgovor na objavo uporabnika
Kmet z zdravo kmečko pametjo, 30.09.2021 ob 22:13

Jaz vsega tega razgrajanja in krivic, ki se dogajajo nekaterim, res ne razumem več! Jebote kovid in cepljenje! – a ni zadeva povsem jasna, vsaj po zdravi kmečki logiki? Kdor je želel, se je cepil, zastonj je. In je zdaj varen, več ali manj. Tu pa tam bo koga popadla manjša gripica, če bo kdo zares zahropel, ima pa bolnišnico in tam kup neke vesoljske tehnologije, zaslužil si jo je s svojim zaupanjem v modrost stricev in tet tam nad nami.

Kdor pa se cepiti ne želi – ja pa v čem je sploh problem, krščenduš?! Kovida med takimi itak ni, vse skupaj je le zarota, o cepljenju pa – ne, o tem raje sploh ne govorimo. Če pa že bo kdo zbolel, bo tudi to le manjša gripica, po njej bo pa varno prekužen – sam profit torej! Za kaj hujšega pa ni vrag, da ljudje še od poletja nimajo doma kakšnega ventilatorčka, pod njega se uležejo in je problem rešen. V bolnišnice pa jim bognedaj že ponos ne bo dovolil; imajo svoje vrače, zdravniki so pa itak vsi po vrsti prodane duše. In torej zaradi njih tudi gneče, o kateri se toliko govori, ne bo.

Če bo imel hudič zares mlade in bo kdo – ali par sto, par tisoč njih – umrlo, je pa to tudi z ustavo in osebnimi pravicami zajamčena svoboščina in ni lepo, da jo ljudem kratimo – poglejte na ulice, kako hudo jih to prizadene. In z mučeniškimi smrtmi so si v davnih časih že mnogi ustvarili čudovito kariero, še danes jim cerkve pa kapelice postavljajo. Sveti Francelj Kovidni – eto, ta bi lahko na ploščadi nasproti parlamenta stala, prvi apostoli se itak že zbirajo tam.

In tako se bo do pomladi z nekaj gripicami vse lepo uredilo, le cene parcelic na britofih bodo šle verjetno gor – ja lepo vas prosim, vsako prepričanje in občasna verska blaznost pač nekaj staneta. Preživeli bomo pa lepo precepljeni ali prekuženi, ljubeči bratje ter sestre si bomo in življenje bo ponovno eno samo ljubo veselje. Če drugega ne, se bomo končno spet lahko začeli zmerjati le zaradi Janeza, tabelih in tardečih – res, prav pogrešam že tiste idilične čase!

Zapis sicer ni moj, avtor je Zvone Šeruga, je pa tako fino napisan, tudi razmišljanje neverjetno optimistično, brez žaljenja in zmerjanja, pač po Zvonetovo. Folk tako se govori in tako se to dela, ne pa, da smo zaredi politikov že vsi skavsani med sabo, kar gre na roko samo njim.

To pa je vrhunec debilizma.

Ce pogledas DANSKO,  je stvar zelo enostavna.  Vsi cepljeni, o koroni ni vec ne duha , ne sluha…

Eh, eno navadno nabijanje lajkov!

Za cepljene seveda.

Od takega cloveka bi pricakoval vsaj en realen in nepristranski clanek.

Kam so izginili novinarji? Zadnjih vsaj 10 let se zdi, kot bi jih iztrebili!

Brez žaljenja in zmerjanja?

V tem sluzastem leporečnem zapisu ti ne vidiš žaljenja in zmerjanja?

No važno da bodo cepljeni preživeli, verjetno je to edino kar ga matra v tej zgodbi.

Zvonka743, 01.10.2021 ob 10:15

Točno tako! Iz cepljenja se dela celo dramo, kot da bi anticepilci živeli v zračnem mehurčku, kjer nihče ne konzumira nič kar je oporečnega. Bi pa rekla, da vseeno niso tako korajžni, da bi se odpovedali zdravljenju v primeru okužbe.

pa ti v primeru težav zaradi cepljenja? Saj bajage ste zaščiteni pred težjim potekom kamoli smrtjo.

Kao!

Preden svoje zdravilo ponudiš drugemu, glej da ga tudi sam prej vzameš.

Zartrose izven profila, 01.10.2021 ob 11:25

pa ti v primeru težav zaradi cepljenja? Saj bajage ste zaščiteni pred težjim potekom kamoli smrtjo.

Kao!

Preden svoje zdravilo ponudiš drugemu, glej da ga tudi sam prej vzameš.

Čakaj, čakaj, ne mešaj spet pojmov.

Jaz sem cepljen in ne, v primeru okužbe se ne bom odpovedal zdravljenju. Zakaj bi se? Jaz ne vpijem da je vse skupaj samo zarota in ne vpijem da stroka laže. Zaupam stroki, zaupam zdravnikom, zato sem se cepil. Mi je pa že ves čas kristalno jasno, da sem sicer naredil kar je v moji moči (cepljenje, razkuževanje, maska in socialna razdalja), da se okužbi izognem, da pa nič ni 100% in se mi kljub vsemu lahko zgodi. Tako kot sem se zavedal ob celjenju, da obstaja sicer majhna, ampak vseeno obstaja možnost stranskih učinkov.

Tako kot se zavedam, da ogromno ljudi umre v prometnih nesrečah, pa se vseeno vsak dan vsedem v avto. Sicer naredim kar je v moji moči, da se smrti izognem – pripnem se z varnostnim pasom, vozim po predpisih in previdno, ampak vseeno obstaja možnost da v avtu umrem.

Vi, ki pa se ne bi cepili, ne bi nosili mask, mi v trgovini dihate za vrat in vpijete da Covida ni, da je vse zarota, da stroka laže – vi pa pričakujem da se ob okužbi odpoveste zdravniški pomoči.

simple as that, 01.10.2021 ob 11:37

Čakaj, čakaj, ne mešaj spet pojmov.

Jaz sem cepljen in ne, v primeru okužbe se ne bom odpovedal zdravljenju. Zakaj bi se? Jaz ne vpijem da je vse skupaj samo zarota in ne vpijem da stroka laže. Zaupam stroki, zaupam zdravnikom, zato sem se cepil. Mi je pa že ves čas kristalno jasno, da sem sicer naredil kar je v moji moči (cepljenje, razkuževanje, maska in socialna razdalja), da se okužbi izognem, da pa nič ni 100% in se mi kljub vsemu lahko zgodi. Tako kot sem se zavedal ob celjenju, da obstaja sicer majhna, ampak vseeno obstaja možnost stranskih učinkov.

Tako kot se zavedam, da ogromno ljudi umre v prometnih nesrečah, pa se vseeno vsak dan vsedem v avto. Sicer naredim kar je v moji moči, da se smrti izognem – pripnem se z varnostnim pasom, vozim po predpisih in previdno, ampak vseeno obstaja možnost da v avtu umrem.

Vi, ki pa se ne bi cepili, ne bi nosili mask, mi v trgovini dihate za vrat in vpijete da Covida ni, da je vse zarota, da stroka laže – vi pa pričakujem da se ob okužbi odpoveste zdravniški pomoči.

Nič ne mešam. Če prepoveduješ zdravljenje okuženemu, ker se ni cepil (pa mu ti ne plačuješ zavarovanj, tako da nimaš kaj tule sploh o tem nabijat), pač naredi to pri sebi-odpovej se zdravljenju.

če nimaš tega namena, pa ne hinavi.

In od mene se nisi ne ti ne noben drug okužil. Jaz skrbim za svoje zdravje in posledično tudi za zdravje drugih.

To da se pa nočem cepit zaradi tega, da grem lahko v citipark, na lpp ali čez mejo in prosto šetam naokoli s svojo kodico pa se tebe prav nič ne tiče. večina se vas je cepila zaradi udobja in ne zaradi zdravja. In ravno taki ste največja grožnja, sploh tisti ki pridejo v prostor brez maske in rečejo-saj sem cepljen nič bat potem pa še z umazano roko šari po samopostrežnem kruhu. ma kaj si bo on rokavice gor dal, on je ja cepljen!!

Svaštaa reeessss….

Ni šans, da se odpovem zdravniški oskrbi, ki mi pripada po zakonu in po vplačanih prispevkih. Naj raje stroka pove, zakaj so že aprila 2020 prepovedali predpisovanje zdravil, ki so učinkovita pri pravočasnem zdravljenju tega virusnega obolenja. Naj povedo, zakaj niso v dveh letih pandemije oblikovali skupnega in vsem znanega protokola hitrega zdravljenja. Naj povedo, zakaj šparajo z monoklonsko terapijo, ki so jo kupili. Naj povedo, zakaj niso uporabili plazme ozdravljenih. Naj transparentno objavljajo podatke o dejanski učinkovitosti cepiv in naj dosledno prijavljajo stranske učinke.

Zartrose izven profila, 01.10.2021 ob 11:42

Nič ne mešam. Če prepoveduješ zdravljenje okuženemu, ker se ni cepil (pa mu ti ne plačuješ zavarovanj, tako da nimaš kaj tule sploh o tem nabijat), pač naredi to pri sebi-odpovej se zdravljenju.

če nimaš tega namena, pa ne hinavi.

In od mene se nisi ne ti ne noben drug okužil. Jaz skrbim za svoje zdravje in posledično tudi za zdravje drugih.

To da se pa nočem cepit zaradi tega, da grem lahko v citipark, na lpp ali čez mejo in prosto šetam naokoli s svojo kodico pa se tebe prav nič ne tiče. večina se vas je cepila zaradi udobja in ne zaradi zdravja. In ravno taki ste največja grožnja, sploh tisti ki pridejo v prostor brez maske in rečejo-saj sem cepljen nič bat potem pa še z umazano roko šari po samopostrežnem kruhu. ma kaj si bo on rokavice gor dal, on je ja cepljen!!

Svaštaa reeessss….

Ampak zakaj? Saj zdravnikom ne zaupate, stroka laže, vse je navadna zarota … Aja, ko zbolite (kar itak ne morete, ker je vse laž), bi pa zaupali taistim zdravnikom?

Saj sami ne veste kaj bi radi :)))))))))

takole, 01.10.2021 ob 11:52

Ampak zakaj? Saj zdravnikom ne zaupate, stroka laže, vse je navadna zarota … Aja, ko zbolite (kar itak ne morete, ker je vse laž), bi pa zaupali taistim zdravnikom?

Saj sami ne veste kaj bi radi :)))))))))

Zakaj pa si se ti cepil? zaradi zdravja in zaupanja v stroko ali zaradi lagodnejšega lajfa? In ne -ti ne verjamem, če boš napisal, da zaradi zdravja hahahahaha.. ker večina se ni. V aprilu so se, da gredo lahko na hrvaško, potem, da gredo lahko nemoteno na dopust in čez meje nato da gredo lahko nemoteno na vlak, bus, trgovski center, pumpo, lokal, gostilno, toplice…

In s temi otročjimi da naj ne koristimo zdravstva ki ga plačujemo iz svojega žepa izpadeš samo še bolj blesavo in ne inteligentno, če si slučajno mislil da tako.

Zartrose izven profila, 01.10.2021 ob 11:57

Zakaj pa si se ti cepil? zaradi zdravja in zaupanja v stroko ali zaradi lagodnejšega lajfa? In ne -ti ne verjamem, če boš napisal, da zaradi zdravja hahahahaha.. ker večina se ni. V aprilu so se, da gredo lahko na hrvaško, potem, da gredo lahko nemoteno na dopust in čez meje nato da gredo lahko nemoteno na vlak, bus, trgovski center, pumpo, lokal, gostilno, toplice…

In s temi otročjimi da naj ne koristimo zdravstva ki ga plačujemo iz svojega žepa izpadeš samo še bolj blesavo in ne inteligentno, če si slučajno mislil da tako.

Da ti ustrežem, ko te že tako zanima; cepil sem se izključno zaradi zdravja. Zaradi hudo bolnega svojca, ki bi mu lahko nehote prinesel virus. In zaradi dveh ostarelih, bolnih oseb (sosed), ki ju oskrbujem (nepoklicno) in bi ju lahko okužil.

In cepil sem se marca, na hrvaškem nisem bil že štiri leta, na dopustu izven Slovenije pa že drugo leto ne.

Happy?

Se strinjam s tabo zaratrose. Pusti jih, vecino cepljenih je strah in jim je zal samo ne bojo priznali, imajo tudi tezave o katerih molcijo, grejo se igrico – ce jaz, daj se ti. Blebecejo o nekem normalnem zivljenju, saj ga imajo, lahko grejo kamor hocejo. Kaj jih briga za druge.?  Moj otrok pravi da mu je zal da se je cepil, prav tako  partnerka. Se tovceta po glavi, samo zdaj je kar je. Ce bi se z mano posvetovala in s pametnejsimi v familiji bi se odlocila drugace, ampak mladi so neumni, prvi moj otrok , zato da lahko spancira okoli nastavi roko, ko da nima mozga.

Vsaj za trenutek se nehajmo sprenevedat. Dejstvo je, da je vsem tem zakompleksanim debilom ta covid zločin dal priložnost, da končno postanejo vredni več od drugih. Samo pocepit se morajo, žrtvovat za družbo, žrtvovat za svojo svobodo. In so se. Žrtvovali, da so lahko prosto potovali, hodili po gostilnah….Covid zločin jim je končno dal občutek, da so pomembni, vredni več kot tisti, kao egoisti, ki se niso žrtvovali. In seveda se tem bonitetam ne bodo kar tako odpovedali.

Da bi imeli še vedno vsi iste pravice do zdravstva, je za njih nezaslišano. Če bomo spet vsi enaki, so se oni brezveze žrtvovali in kazali svojo kao odgovornost do družbe. Njihov lažni občutek večvrednosti bo izginil in spet se bodo morali soočiti s svojimi kompleksi.

Zato je treba po njihovem necepljene zatirati, zapirati. V to so še posebej prepričani sds – ovski debili, ker menijo, da bi vsak moral pokazati pripadnost njihovi ideologiji in firerju, ker nas le on lahko popelje v svobodo.

Glej, takoj, ko je bilo mogoče sem se prijavil na cepljenje. Ker nisem v rizični skupini, sem bil prvič cepljen šele maja. Pa še to med prvimi v moji starostni skupini! In ti boš sedaj klobasala, da sem se cepil samo zato, da sem lahko šel na dopust? So se ti od silnega gneva in zarot možgani čisto skisali?!? Ja, stari ste se lahko cepili med prvimi, vsi ostali pa konec maja ali junija. Če si ti tako gnila in egoistična, da se nisi in se sedaj morajo vsi ostali mlajši, še ne pomeni, da smo drugi taki egoisti, oportunisti, kot si ti in tebi podobni starci, ki še lažete po vrhu!

Jaz sem se in se še bom cepil zaradi sebe, svojega zdravja in svojih bližnjih. Če ti to ne gre v betico – nič hudega, saj ti zgleda še marsikaj drugega ne gre.

takole, 01.10.2021 ob 12:02

Da ti ustrežem, ko te že tako zanima; cepil sem se izključno zaradi zdravja. Zaradi hudo bolnega svojca, ki bi mu lahko nehote prinesel virus. In zaradi dveh ostarelih, bolnih oseb (sosed), ki ju oskrbujem (nepoklicno) in bi ju lahko okužil.

In cepil sem se marca, na hrvaškem nisem bil že štiri leta, na dopustu izven Slovenije pa že drugo leto ne.

Happy?

Flashnews… Kljub cepljenju za dobrobit svojca, mu lahko vseeno prineseš bolezen. Tako kalvarijo imajo pri sodelavcu. Cepljeni je zbolel in prinesel sranje še domov. Tko da stopi s piedestala, čas je za reality check.

A sem ti rekla, da ti ne verjamem.

Tako kot tudi ti meni ne.

Jaz vem da kovid obstaja, bolezni nisem nikdar zanikala. A vi vidite izključno in samo tisto malo % slabega poteka in ne vse ostalo blažjega poteka. Sori, cepit se zaradi bolezni, ki jo lahko preboliš BREZ ZNAKOV je res blesavo. Še bolj pa da se cepiš da greš lahko v lokal! še nisem slišala za kako drugo bolezen, da poteka brez kakršnih koli znakov.. in vi se tega bojite..

Za takole.

In kljub temu da si cepljen lahko svojca ŠE vedno okužiš.

Jst140, 01.10.2021 ob 12:12

Flashnews… Kljub cepljenju za dobrobit svojca, mu lahko vseeno prineseš bolezen. Tako kalvarijo imajo pri sodelavcu. Cepljeni je zbolel in prinesel sranje še domov. Tko da stopi s piedestala, čas je za reality check.

Si v resnici tako butasto ali se le delaš?

Jaz kljub vsemu v primeru, da okužim bolnega svojca lažje živim sam s sabo, če se zavedam, da sem storil vse kar je bilo v moji moči da to preprečim.

Kot vam je bilo že višje podana primerjava z varnostnim pasom; zakaj pa vi anticepilci pripenjate svoje otroke v avtomobilu? Saj lahko vseeno umre v prometni nesreči. Nikjer ni 100% garancije, da mu bo varnostni pas rešil življenje, pa vseeno igrate na večjo verjetnost, ne?

yram, 01.10.2021 ob 12:05

Se strinjam s tabo zaratrose. Pusti jih, vecino cepljenih je strah in jim je zal samo ne bojo priznali, imajo tudi tezave o katerih molcijo, grejo se igrico – ce jaz, daj se ti. Blebecejo o nekem normalnem zivljenju, saj ga imajo, lahko grejo kamor hocejo. Kaj jih briga za druge.?  Moj otrok pravi da mu je zal da se je cepil, prav tako  partnerka. Se tovceta po glavi, samo zdaj je kar je. Ce bi se z mano posvetovala in s pametnejsimi v familiji bi se odlocila drugace, ampak mladi so neumni, prvi moj otrok , zato da lahko spancira okoli nastavi roko, ko da nima mozga.

za yram

Ja, večino cepljenih je strah, zato pa tak napad na nas, ki nismo podlegli tej propagandi, že od začetka bolezni ne. januarja 2020 sem zbolela zaradi neznanega virusa, tudi otrok, v šoli službi veliko ljudi manjkalo.. a ne priznajo da je to bil kovid. Če ni bil-zakaj se niso ustrašili tega neznanega virusa, pri katerem smo imeli enake znake kot jih ima kovid? Zakaj taka dvoličnost? Januarja zadostovalo nek neznan virus, a februarja pa kar DRUG neznan virus, ki je sesul svet? pa saj je razumljivo, da se je šlo za isti virus! Le malo prepozno so se spomnili, da ga bodo izkoristili za bogatenje in nadvlado! pa nismo vsi cepci na tem svetu ane…

Zartrose izven profila, 01.10.2021 ob 12:19

A sem ti rekla, da ti ne verjamem.

Tako kot tudi ti meni ne.

Jaz vem da kovid obstaja, bolezni nisem nikdar zanikala. A vi vidite izključno in samo tisto malo % slabega poteka in ne vse ostalo blažjega poteka. Sori, cepit se zaradi bolezni, ki jo lahko preboliš BREZ ZNAKOV je res blesavo. Še bolj pa da se cepiš da greš lahko v lokal! še nisem slišala za kako drugo bolezen, da poteka brez kakršnih koli znakov.. in vi se tega bojite..

Mogoče pa je razlog to, da imaš v družini primere hudega poteka in se zato greš cepiti? Ker noben ne ve, če niso tudi geni krivi, da je nekdo pač bolj dovzeten za hujši potek. Ali pa imaš sodelavce, ki bi po vsej statistiki morali preboleti brez težav, pa pristanejo na respiratorju? Pa drugega, ki po 8 mesecih še vedno nima vonja in redne glavobole, ki jih pred boleznijo ni imel? Pa tretjega, ki nikako ne pride več k sebi  – v formo, ki jo je imel pred boleznijo.  Sami primeri, ki bi po vsej statistiki morali preboleti covid brez težav, pa imajo smolo in so zgleda izjema. Ja, to te strezni in potem se ne zanašaš več na to, da itak ne spadaš v rizično skupino. Ker od teh tudi noben ni.

Takole je pa to v resnici, da cepljeni bolj širijo virus, kot necepljeni. Cepljeni so zato nevarnejši za druge, kot necepljeni.

Ti si samo nasedlo lažnivi fašistični propagandi in še vedno širiš to lažnivo fašistično propagando.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close