Kot da ni krize…
Ko se takole kdaj cez dan sprehodim po centru LJ, od enega opravka do drugega, je prav zanimivo, kako so mize vseh kaficev zunaj polne – vecinoma mladi, kot da imajo morje casa in denarja za kofetkanje, cvekanje in poziranje na ” ljubljanski plazi “.
Ce gres zvecer ven – ” v lajf ” – po lokalih in klubih polno mladine, v oci pade zelo veliko v nulo spedenanih mladenk s koktejlcki – spet neke vrste nastavljanje in poziranje.
Od kje vsem tem cas in denar – za cunje, pijaco…? A ni SLO ena od drzav z najvisjo brezposelnostjo mladih ? Clovek dobi vtis, da smo v raju!
Prvič, to da je kriza, ne pomeni, d anihče nič nima.
Drugič, ti ki jih čez dan vidiš na pijačkah, tam sigurno ne visijo cel dan, ampak imajo pauzo, so študenti in so pač na kavi, ali pa so pač brezposelni in gredo na pijačko.
Tretjič, to da bejba lepo zgleda, ni tako grozno drago.
Četrtič, LJ ima od cele Slovenije najboljši standard..
kriza??? kakšna ? kje?
glede na to, da ima folk za računalnike, net … ni nobene krize
so samo jamrači JS/JU, ki pač obvladajo jamranje … in politiki, ki se jim dobrikajo za glasove s tarnanjem ☺
Ja bog ne dej, da se njim znižajo plače, haha.[/quote]
učitelj ima cca 1.750€ (bruto), kuhar v šoli pa 850€ bruto
pa učitelj proizvaja vsaj 1/3 škarta (ker pač nimajo vsi odlične ocene) … in se hrani s hrano kuharja.
Zunaj na kafetkih in žurkah vidiš samo en del ”mladine”.
Mogoče, da je zdaj bolj gužva, ker je ravno po počitnicah, na faxih pa so izpiti in ko se s kolegicami vidiš po 2 mescih greš na kavo in na klepetek, čeprav greš lahko drugače samo kakšnih 5-krat na leto v bar.
Tiste ”mladenke s koktejlčki” pa prav tako ne predstavljajo večine oz. so kar zelo majhen procentek celotne populacije tako da se mi zdi vsakršno posploševanje ne ravno na mestu.
Kot je pa že Spider povedal, da se ženska lepo uštima, pa ne rabi zapravt vsega 🙂
s temi “pijačkami & kofetki” nakladate k pr noorcih
a kdo dela “statistiko” koliko posameznik zapravi in koliko časa “visi” v lokalčku??
če bi moral lokal plačevati sonce / senco bi bankrotiral, tako majhna poraba je na osebo/uro !!
to se najbolje vidi po tem, da so iz sezone v sezono bolj oblečene in manj postavne kelnarce
Redkokatera kriza pahne v bedo vse ljudi. Večina kriz zgolj poglobi prepad med premožnejšimi in revnimi in iz srednjega sloja naredi ljudi, ki so pred pragom revščine.
Sicer pa če v času krize vidite ljudi, ki zapravljajo, nikar ne pozelenite od zavisti. Dokler se še najde kdo, ki zapravlja, imamo še šanse, da izplavamo iz krize. Ko bodo vsi samo še doma viseli in niti za 100g kave ne bodo imeli, zadnje evre pa tlačili v nogavico, potem bo res hudo.
še huje je, da je enostavno zapravljati po celi EU — namesto samo v SVN (DDV, trošarine) … “krizo” bomo imeli še vsaj 10 let
ko pa bogati pogruntajo, da nima smisla imeti dragih nepremičnin, avtomobilov … ampak se to najame … bo pa Botsvana naša luč iz tunela ☺
ja sej … vi iz “moje” 1/3 nimate kaj ne izgubljati ne se sekirati[/quote]
Srce, Margotka je “tvojo” 1/3 koristila samo 2x in še to samo prvih 12 mesecev, ker mi ostale bonitete zaradi podlage 040 niso pripadale. Tako da … :// [sup]da ne bom rekla kaj grdega[/sup]
ja sej … vi iz “moje” 1/3 nimate kaj ne izgubljati ne se sekirati[/quote]
Srce, Margotka je “tvojo” 1/3 koristila samo 2x in še to samo prvih 12 mesecev, ker mi ostale bonitete zaradi podlage 040 niso pripadale. Tako da … :// [sup]da ne bom rekla kaj grdega[/sup][/quote]
se mi zdi, da nisi razumela … sem pa za tebe vesel, da sama zaslužiš za svoje položnice ☺
Srce, Margotka je “tvojo” 1/3 koristila samo 2x in še to samo prvih 12 mesecev, ker mi ostale bonitete zaradi podlage 040 niso pripadale. Tako da … :// [sup]da ne bom rekla kaj grdega[/sup][/quote]
se mi zdi, da nisi razumela … sem pa za tebe vesel, da sama zaslužiš za svoje položnice ☺[/quote]
Mogoče res … precej bučno je v ozadju, košarka, saj veš…
Ampak iz tega istega razloga sem tudi čisto dobrohotno vzela tudi tisto, ko si rekel, da mi ne privoščiš “aidsa” in da naj raje crknem. Razumeš? Ma, midva se razumeva, ni kaj ☺
se mi zdi, da nisi razumela … sem pa za tebe vesel, da sama zaslužiš za svoje položnice ☺[/quote]
Mogoče res … precej bučno je v ozadju, košarka, saj veš…
Ampak iz tega istega razloga sem tudi čisto dobrohotno vzela tudi tisto, ko si rekel, da mi ne privoščiš “aidsa” in da naj raje crknem. Razumeš? Ma, midva se razumeva, ni kaj ☺[/quote]
pa ker idijot gleda košarko???
a spet nikomur ni jasno, da tekmo vodijo sodniki ne pa uni klovni, ki se tepejo za žogo ☺
jaz sem si kupil koš in nanj igram ko odhajam / prihajam od /do doma ☺ … pa vmes, ko grem na čik na dvorišče
Od malega je lahko samo osebna kriza, finančna ne more biti, partnerska tudi ne… :([/quote]
Seveda Matjažko, imaš kakšen udoben freudovski kavč za ponudit? Za dobro staro Margotko :))[/quote]
huh … zdej si pa močno presegla njegove zmožnosti … on ima samo kupček koruze v kotu, kjer sam kleči za pokoro ☺ — in zagoveden kot je tega ne deli niti s svojim alter egom ☺
Od malega je lahko samo osebna kriza, finančna ne more biti, partnerska tudi ne… :([/quote]
Seveda Matjažko, imaš kakšen udoben freudovski kavč za ponudit? Za dobro staro Margotko :))[/quote]
Ah, ti si to že zdavnaj prerasla in si zalizala rane, kar te je samo ojačalo in značajsko utrdilo, ne da bi te tudi čustveno okrnilo. Zdaj lahko ti komu drugemu freudovski fotelček ponudiš. :))) Lahko pa meni s kavico postrežeš, ali imaš tudi kaj bolj močnega na zalogi? 😀
huh .
.. zdej si pa močno presegla njegove zmožnosti … on ima samo kupček koruze v kotu, kjer sam kleči za pokoro ☺ — in zagoveden kot je tega ne deli niti s svojim alter egom ☺[/quote]
hahaha točno tkole ga vidim tudi jaz:))))
OK, potem sem na boljšem, ker imam krizo samo zadnje par let….strokovno imenovano kriza srednji let…:)))[/quote]
Ma daj …, kaj pa ti veš katera so tvoja srednja leta. Razmišljaj, da boš živel večno. Če ni srednjih let – ni krize, štekaš ? :)))
Ah, ti si to že zdavnaj prerasla in si zalizala rane, kar te je samo ojačalo in značajsko utrdilo, ne da bi te tudi čustveno okrnilo. Zdaj lahko ti komu drugemu freudovski fotelček ponudiš. :))) Lahko pa meni s kavico postrežeš, ali imaš tudi kaj bolj močnega na zalogi? :D[/quote]
Seveda lahko. Kakšno pa imaš najraje? Majhno, vročo, črno in zgoraj brez? :))
Forum je zaprt za komentiranje.