Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kostanjeve kroglice

Kostanjeve kroglice

Pozdravljeni, pozna kdo recept za kostanjeve kroglice (podobne kot rumove kroglice). Recept ne sme vsebovati jajc.

Hvala za pomoč. lp

Glej, Mojca – delala jih se nisem. Mislim pa, da bi lahko zmesala malo kostanjevega pireja po navodilih Stajerca ali Jozeta ( ??), dodala malo masla ali smetane, rum in sladkor. Lahko tudi malo naribane cokolade in oblikovala kroglice. Kaj, ce bi jih povaljala se v cokoladnih drobtinah ali kokosu? So samo ideje:) dokler katera druga ne pojasni. Lp

poglej na kulinariko. tam je recept…pa mislim,da se za rolado…lp petra

Sem jih delala prejšnjo soboto. Skuhala kostanj, ga olupila in pretlačila. Gladki zmesi sem dodala malo čokolado v prahu, zelo malo mletega sladkorja v prahu, vanilijev sladkor, žlico stopljenega masla. Kroglice v velikosti oreha, sem dala za nekaj časa v hladilnik, nato pa 7 dag masla in 10 dag jedilne čokolade stopila, pomakala kroglice v to maso in jih polagala na pladenj, obložen s peki papirjem. Dala sem jih v hladilnik, da se je čokolada strdila. Te kroglice lahko nato daš v tiste papirčke, ne vem kako se jim reče.

Sladkorja ne sme biti preveč, ker potem uniči okus kostanja in grenke čokolade, ki je, povem vam, božanski.

lp lojzka
Imam težave s prijavljanjem, Primožu sem že zelo dooooooooolgo od tega pisala, pa me je verjetno zaradi obilice dela prezrl, zato sem, dokler ne razščistiva zadeve, lojzka1.

Čisto svež recept na rtv:

http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=5&c_id=4409

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close