Kostanjeve kroglice
Glej, Mojca – delala jih se nisem. Mislim pa, da bi lahko zmesala malo kostanjevega pireja po navodilih Stajerca ali Jozeta ( ??), dodala malo masla ali smetane, rum in sladkor. Lahko tudi malo naribane cokolade in oblikovala kroglice. Kaj, ce bi jih povaljala se v cokoladnih drobtinah ali kokosu? So samo ideje:) dokler katera druga ne pojasni. Lp
Sem jih delala prejšnjo soboto. Skuhala kostanj, ga olupila in pretlačila. Gladki zmesi sem dodala malo čokolado v prahu, zelo malo mletega sladkorja v prahu, vanilijev sladkor, žlico stopljenega masla. Kroglice v velikosti oreha, sem dala za nekaj časa v hladilnik, nato pa 7 dag masla in 10 dag jedilne čokolade stopila, pomakala kroglice v to maso in jih polagala na pladenj, obložen s peki papirjem. Dala sem jih v hladilnik, da se je čokolada strdila. Te kroglice lahko nato daš v tiste papirčke, ne vem kako se jim reče.
Sladkorja ne sme biti preveč, ker potem uniči okus kostanja in grenke čokolade, ki je, povem vam, božanski.
lp lojzka
Imam težave s prijavljanjem, Primožu sem že zelo dooooooooolgo od tega pisala, pa me je verjetno zaradi obilice dela prezrl, zato sem, dokler ne razščistiva zadeve, lojzka1.
Čisto svež recept na rtv:
http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=5&c_id=4409
Forum je zaprt za komentiranje.