Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kostanjeva torta-v smeteh!

kostanjeva torta-v smeteh!

Kaj takega se mi res še ni zgodilo! Pa sploh ne vem, kaj sem naredila narobe. Vse točno po receptu. Najprej se je testo lepo( se mi je zdelo da celo preveč) dvignilo, potem pa počasi grbančilo in padalo skupaj.

Rezultat: biskvit neužiten, pacast – samo za v kanto! Res sem prvič neko stvar morala prav zavreči.

Morda bom drugič poiskusila z drugačnim čokoladnim bisvitom in potem nadaljevala s čežano in kostanji…

lp

moje sozalje !!! to se je meni ze 2x zgodilo. testo padlo…cisto neuporabno- v smeti!!:)) sicer tudi nimam prav dobrih izkusenj z biskvitnim testom. vedno malo pade!!!(( lp petra

Hej,danes bom delala orehovo biskvitno torto,ki mi vedno uspe.
Namaz pa cokoladna krema z na pari stepenimi jajcki in smetanovo-kostanjeva krema. Mora uspeti! Lp Babi

Po mojem bi se meni isto zgodilo kot tebi, Jera pa gledam recept in ga še enkrat preberem in se na koncu odločim, da vseeno dam nekaj moke. Hvala Bogu! Je bilo malo manj rahlo kot ponavadi – ampak kaj bi bilo šele brez moke!! Mislim, da sploh ni fora delati biskvit brez moke.

Aja, glede kostanja. Enkrat je bila debata glede zamudnega lupljenja. Pa sem šla v lov na zmrznjen kostanjev pire, ki ga baje dobiš v trgovini. Mislim, da sem vse trgovske centre v Ljubljani okoli obrnila, da bi našla zmrznjen kostanjev pire ali pa kuhan in že olupljen kostanj. Interspar Vič – nič (so imeli enkrat, že dolgo tega, je rekel trgovec), Mercator Šiška – nič, Interspar BTC City – nič). A kdo ve kje se ga da dobiti?

Tudi meni se ta biskvit ni zdel preveč posrečen, čeprav sem ga kljub vsemu uspela prerezati in je bila torta v celoti zelo dobra – smo jo z užitkom pojedli. Drugič bom vsekakor dala vsaj nekaj moke, ali pa morda orehov, bom videla. Kostanj pa kupim kar v konzervi (pire) in sicer v Metroju v Avstriji, je pa kar drag. Ker vsebuje že nekaj sladkorja, pač dam v pecivo manj sladkorja, kot je v receptu.

Hej,zdaj pa ne vem,ali to spada meni!!
Jaz delam biskvit brez moke(orehi,drobtinice).Tudi zadnjic je krasno uspela.
Neka deklica s foruma jo je naredila in je ugotovila,kako rahla in socna je.
Ce ne bi te dni bila virozna,bi jo pripravila za srecanje.Sem se malo tako tako in se moram popolnima pozdraviti.

Kostanje brez muke olupimo tako:Kostanj malo zarezemo(kot bi ga hoteli peci) in kuhamo v vreli vido 5 minut,da se voda vrina med sadez in lupino.
Odcedimo in olupimo.Ker je kostanj se trd,se krasno lupi s spodnjo skorjico vred.Nato dokuhas v cisti vodi ali v mleku. Preizkuseno po nasvetu mojstra iz gostinske sole-TV oddaja,ki je kuhal rdece zelje s kostanjevim pirejem,ki ga je vmesal v zelje in dodal zraven se nekaj celih kostanjev.Naredila in njami! Lep pozdrav Babi

Babi, ti zgleda daš toliko orehov in drobtinic, da zadeva zamenja moko. Vsaj meni tako zgleda. Brez orehov in drobtinic (ali brez moke) bi biskvit po mojem zgledal – kako naj to opišem – nekako pudingasto. Saj ne rečem, da vse skupaj ne bi bilo okusno…, ne vem no, bo treba v živo izmenjati mnenja.

Jaz sem zadnjič dobila orng žulj od luplenja. Naredila sem pa dve napaki: kostanj sem preveč skuhala in se mi je pri lupenju drobil, še večja napaka pa je bila, da sem zlila vodo ven. Dokler je bil kostanj vroč in moker, je šlo kar uredu, potem pa prava mora… Morala bi pustiti v kropu ali pa še bolje, kar med kuhanjem lupiti. Pa še kostanja sem imela bolj malo in sem morala biti čimbolj natančna. No, lupljenje se mi je za nekaj časa definitivno zamerilo.

Zdaj me prav zanima,po katerem receptu je bilo.Jaz ne delam s kostanjem.
Le vcasih dam v cokoladno kremo se malo kostanjevega pireja.
Recept za mojo orehovo torto in rulado je nekje tu zapisan,ampak brez kostanjev. Je recept iz kvalitetne kuharske knjige,ki jo redno uporabljam.

V biskvitu je vedno ali moka ali kokos(Elina torta ) ali orehi in drobtinice.
Se nikoli nisem naredila ala”pudingasto”. Se tista sladica samo z rumenjaki,piskoti in sadjem ni nic pudingasta.
Lep pozdrav Babi

Babi, to je tisti recept z nadevom iz jabolčne čežane in kostanjevega pireja, v biskvitu pa je samo nekaj žlic kakava in nekaj žlic čokolade v prahu, tako da pride res skoraj kot puding, kdo pa je “dal” ta recept pa žal ne vem. Še enkrat, nam je bila torta tudi tako okusna, čeprav je bilo res težko razrezati tako podlago na tri plasti, ampak vseeno mislim, da bi bilo boljše, če bi v biskvit še nekaj dodale, orehe, drobtine….Tudi jaz namreč rada delam biskvite brez moke, tako da ne gre toliko za moko, ampak morebitne druge dodatke.

Jap! To sem bila jaz :o), biskvit je super, punce res ne vem kje ste ga polomile, vendar ce bi se drzale recepta, bi po mojem moralo uspet.

Zmrznjen kostnjev pire v Maxiju ( skrinje nasproti delikatese, tam okoli sladoledov), imajo pa ga tudi v konzervah, celo akciji, če se ne motim.

lp

Včerja sem videla v Intersparu v Cityparku, da imajo konzerviran kostanjev pire. Mislim da je cena za konzervo malo pod 600 SIT.

Lep pozdrav

Mateja

Drage forumovke!

Recept za kostanjevo torto sem pred mesecema na forum dala jaz, pri tem pa pozabila napisati, da celotnega biskvita (mase) v tortnem modelu ne pečeš skupaj, ampak razdeliš na 3 dele in tako pečeš 3x. V tortnem modelu se tak biskvit nikakor ne da rezati!!! Zato sama najraje delam rezine, ker vso maso naenkrat vlijem v velik pekač in ko je pečeno razrežem na tri dele.
Je pa res, da se dvigne zelooo minimalno, nato pa biskvit hitro upade, ampak je vseeno potem odlično.

Še enkrat se globoko opravičujem za mojo malomarnost in upam, da niste obupale nad sladico in VEM, da vam bo naslednjič zagotovo uspela!!!

Srecno in javite svoj 2, uspešni poskus.

Nika

Hej Nika! Moja moska garnitura je ocenila tvoje pecivo za super in tudi meni je bilo zelo vsec.Sem tudi naredila v plasteh,kot si na srecanju povedala. Kombinacija cezane in kostanja je enkratna.Vcasih naredim to kombinacijo tudi brez biskvita,kar v skodelicah in se malosladoleda zraven.
Hiter in dober poobedek. Sploh imam cezano in pecena jabolka zelo rada.
Vidim,da te na srecanje tokrat ne bo.kako je s trebusckom?
Vse lepo tebi in tvoji krasni druzini pa javi,ko bo novi clan! Babi z obale

Hura, še bomo jedli kostanjevo torto!! Q10 in Tajč, hvala.

Naj še povem, kako sem jaz spekla biskvit (ampak z nekaj moke!). Sem dala v tortin model, potem pa sem izrezala iz peki papirja krog z zavihki in sem spet polila malo mase in še en enkrat krog iz peki papirja in še enkrat malo mase za biskvit. Mi ni bilo treba nič rezat in vse tri plasti so se lepo spekle

Draga Babi!

Hvala, ker misliš na našo družinico… Trebušček raste, pardon kar kipi in prehiteva vse normative…
Pri nas smo žal vsi malo bolehni in ne vem če bomo jutri v stanju za kakšno druženje… najbolj naša mala pikica.
Sicer sem delala že načrte, da vas vse skupaj presenetim s POMARANČNO BOŽIČNO TORTO in PRAVIMI NUERNBERŠKIMI MEDENJAKI, pa me je žal križ izdal (me že celo nosečnost)…

Nočem pa hoditi na naše gurmanske pustolovščine brez vsega!!!

Sicer pa imejte se lepo tudi anmesto nas treh, pardon štirih!

lp
Nika

Ahhhh Nika,
če prideš na srečanje lai ne (jaz namreč ne morem :(((, bi te lepo prosila za recept za tvoje prave nurnberške medenjake…..naslednji teden se jih sopravljam pečt pa ne vem, kateri recept naj izberem…..ko sem jih pekla nazadnje, se mi niso niti pa 14 dneh zmehčali….smrk smrk…
Tako da lepo prosim za recept, ko bo utegnila…..

LP Zala

Draga Zala!

recept sem že vrgla gor – ta recept je že več kot 15 let v naši družini zakon za Božič, kar se tiče peciva!!!
Uspeh zagarantiran.

lp
Nika

Sem že našla! Hvala!

lahko noč, zala

Nika,hej!Te razumem in vas bom pogresala.Mislim veckrat nate in ko boste
ze stirje,nam res sporoci. Lepo pocivajte in se cimprej pozdravite.
Vse lepo Babi

Tudi jaz sem celotno maso zlila v pravokoten pekač. Saj je vseeno – pravokotna ali okrogla tora! Morda bom drugič res poskusila 3x peči.

Zdaj imam zamrznjene olupljene kostanje in jih moram porabiti.

Bom poročala!

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close