Kostanj v pečici
Ker smo “blokarji” in nimamo starega, dobrega “špargeta” me zanima, če ste in kako ste pekle kostanj v pečici ( pri koliko stopinjah, koliko časa, v ventilacijski pečici ali navadni…). Kuhan nam je sicer tudi dober, vendar je pečen še toliko boljši. Če imate še kako idejo, kar na plano z njo…
Hvala in lep pozdrav.
Na cca 220 stopinj (brez ventilatorja, z ventilatorjem bi po moje šlo na manj), cca 40 minut, smo ga pa dali kar v hladno pečico da se je postopoma segreval. Lepo se lupi dokler je fajn topel, zato ga dobro zavijte v papir (tako kot bi ga pekla zunaj). Ni zažgan in črn, okus pa (meni) precej enakovreden tistemu pečenemu na ognju.
Kar korajžno.
Mi smo pred leti kupili (mislim, da v Intersparu) posebno ponev z luknjami za peko kostanja v pečici. Gre pa tudi z navadnim pekačem.
Koliko časa ga pečemo sicer ne vem na pamet, ampak se mi zdi da manj kot 40 minut, po mojem ene pol ure, na precej visoki temperaturi.
Meni je tak način peke kostanja bolj všeč. Ker imaš manj dela. Pekač samo porineš v pečico in ti kostanja ni potrebno stalno mešati, pa še stanovanja nimaš zasmrajenega.
Je pa res, da se kostanj med peko ne zažge, oz. ne počrni, ampak je kljub temu pečen, se lepo lupi in kot je že sonce rumeno napisala po okusu je popolnoma enakovreden tistemu pečenemu na štedilniku.
Hej!
Ceprav imam tisto ponev za peko kostanja, ga najraje pecem v pecici. Nekaj let nazaj je nekdo pokazal na TV:
V pekac je dal zarezane kostanje ( res pazite, da je vsak zarezan), ga dal v prej ogreto pecico in malo poskropil z vodo; to je ponovil vmes se enkrat
( kar z roko). Pecenega zavil za nekaj minut v casopisni papir.
Lepo se lupi in je zelo okusen. Lp
Babi prosim za dodatne informacije. Na koliko stopinjah in kako dolgo pečete kostanj v pečici? Mi smo ga pekli v nedeljo zunaj, bil je odličen, ampak za to ni vedno možnosti, pa deževati ne sme, potem vedno smrdim po dimu…Doma v pečici je veliko bolj praktično.
Že v naprej hvala za pomoč in lep pozdrav!
Hej!
V DT smo ga pekli zunaj na jasi. Poseben uzitek, ampak v pecici je tudi dober.
Jutri bo pri nas na vrsti. Pecem na priblizno 220 stopinj( brez ventilatorja); kako dolgo? Odvisno je tudi od debeline kostanja.
Maroni( najdebelejsi) se pecejo kaksnih 40 minut. Se pa lahko poskusi:ko vzames kostanj iz pecice in ga malo zavijes in pocakas, se mora brez tezave olupiti.
Zdaj bo prislo na mizo se kaj drugega iz kostanja; recimo majhni cmoki.
In pire bom shranila v zamrzovalniku.
Veliko uzitka Babi
Forum je zaprt za komentiranje.