Kost za glodanje.
Hudo me je zbodlo ker si napisala da si včasih lačna.
čisto nič se ne zajebavam -rade volje te vedno ko ne boš imela za jest povabim na kosilo ali karkoli-samo odvisno iz kje si ker če je predaleč nima smisla. je pa to svinjarija od države da za take ne moejo poskrbeti. resnično bi ti rad pomagal povej mi zakaj so te odbili od socialne?! saj ti vendar pripada.
če hočeš grem jaz s tabo in ti to uredim!
javi se tukaj.l
Hvala za odgovor. Z nečim se definitivno strinjam, s tem, da je enkrat treba začet, itak vsi pravijo ‘pol se pa vse porihta’. Kaj pa če se ne? Ne predstavljam si, da ne bi mogla otroku dat jest. Sama bom že, ni kaj, ampak otrok?? Tudi ne morem računat na podporo družine (recimo v obliki stanovanja, varstva), ker je ni, je šla v franže. Pozdravljam take, kot sta vidva, saj imata izobrazbo, službo, tudi, če je težko, imata vsaj neke osnovne pogoje. Ne strinjam se pa z neodgovornostjo, kot je luftanje (beri popivanje po kafičih), je*aje in slučajn froc, pol pa – sociala, pa vsi plačujmo. Ne. Dokler se to plačuej in podpira, bo tako. Enako razmišljam za Rome, vsega spoštovanja so vredni in treba jim je pomagat, da se ohrani njihova kultura in jezik, ni kaj. Ampak, da otroci ne gredo v šole, posledično nimajo možnosti zaposlitve, potem pa jok in stok na TV, čes mi ne DAJO elektrike in vode, pa mam 9 otrok. Sej meni tud ne bodo nič dal, naj plačujejo davke, kot jih vidva in vsi ostali, tudi vidva bosta hudo krvavih žuljev spacala hišo (spacala, ker bosta mogla denar praskat od vsega nemogočega), vse bosta mogla plačat, vsak ddv, potem pa še nepremičninski davek. Sem za to, da se pomaga, vendar ne, da se podpira lenobo. Ena odgovornost in resnost pa vendar mora bit. Pa še to, vsak pijanec, kadilec, ko je bolan (ciroza, rak, sprianje želodca,..), gre v bolnico na stroške vseh ostalih, pa ni nič več plačeval, kot nekdo, ki tega ne počne, pa je jasno, da veliko več tvega in da se igra z zdravjem. Jaz tudi nisem mogla hodit en mesec, ker nisem čutila nog (hrbtenica), pa me je ortoped vrgel ven čez vrata, seveda sta me dve sestri nesli in me zunaj posadili na klop. Snađi se, kako veš in znaš. In mi je pijanec naredil totalko, zavarovalnica se ni hotela tud pogovarjat ne o mojih poškodbah in razbitem avtu. Sem mislila, da se s poštenostjo kam pride, pa sem se zaje*ala in strah me, je da bom prisiljena postat kot večina – ko jih je*e, brigaj se zase, če kdo kaj rabi, se obrn kot da ga ni, grabi le zase,.. Ob tem se mi želodec obrača, a okolica mi nakazuje, da verjetno ni druge poti.
Glede službe in želja. Hvala. Služba kot si jo želim? Tu ni želja, kakšna bo služba, samo da bo. Sem iskala čiščenje po hišah, a tega pri nas ni, vsaj na Gorenjskem ne, varovanje otrok – po vaseh tega tudi ni. Sem iskala oboje v Ljubljani, pa so rekli, da je predaleč, da se ne splača, da se vozim 20 km do njih in nazaj, pa so me odvrnili. Kaj lahko še ženska fizičnega, na črno dela? Bom vesela vsake ideje.
Zvončica, želim ti veliko sreče, res si jo zaslužiš. Veš, če bi jaz imela to kar imaš ti, ko sem bila mlajša, bi verjetno tudi šla v to, želim si družine. Zdele je moja prijateljica noseča, 8.2. ima rok, kako sem vesela. Gotovo ti je lepo ob malem otročku. Sem na vajini strani, ker se matrata, ker rineta naprej, ker ne jamrata, ker sta pogumna. Takih se nam manjka. Res, vso srečo. Zaslužiš si vse najboljše.
Socialna? So rekli, da imam še certifikate, katere sem čisto pozabila, kajti ko smo jih dobil, sem bila velik mlajša in ne vem, kam jih je oče vložil. So mi lepo sporočil, da so vredni nekaj deset tisočakov, da mi to lahko pokrije dober mesec in naj jih kar načnem. Pa sem jih in denar je šel, ker me stane gorivo, študiram, poleg tega sem se pa že sposodila za okrog 200 tisoč. Sedaj se mi pa ne da še enkrat tja hodit in skoz ves ta postopek na socialni, tolk pa imam časti, v Kranju je ena gospa, ki je prav kruta, kot da si še prišel tja norca delat ali fehtat. Ona reče ‘prinesite te in te papirje, potem bomo pa videli, če boste sploh kaj dobil’. Vso moralo ti zbije, dvakrat sem pred njo jokala, ni trznila z očesom, ni rekla nič. V tretje ji ne grem pred kolena ležat, kot da ona daje iz svojega žepa. Mi je zatežila za avto, da bi tud moral jt, to me je pa čist dotolklo (sem prodala računalnik, nekaj knjig, več materialnih stvari itak nimam), no izkazalo se je, da je prestar in ni vreden, da ga prodam (98 letnik). Me se je kar mešal, a še to, edino kar mi je ostalo in s čimer grem lahko kam iskat službo, naj prodam. Hvala Svetilnik, ti si jack. Ostani tak. Včasih se nasmejim ob tvojem branju, včasih si pa mislim ‘pa kdo je ta pametnjakovič’. V prvem sporočilu si zadel terno, samo malo sociale ne bi škodoval. Jebat ga, ljudje so na cesti in sedaj je najhuje, torej dajmo jih pomagat, pol nej se pa probajo na noge postavt in zanest nase. Srečno.
Matr, ti gre dobr….jaz dolga leta nisem jedla sendvičev, ker zanje nisem imela!!!! Kruh pa gor namazano domačo marmelado iz sliv, ki so zrasle na maminem vrtu! Službo za nedoločen čas sem dobila po 15 letih dela za d.č.!!!
Imam univerzitetno izobrazbo, da ne bi kdo mislil..niti nisem nesposobna. Preprosto ni bilo stalnega delovnega mesta za moj profil. Nisem pa bila niti en dan brez dela, ker sem hotela delat..In Svetilnikk, oh…pol leta celo zavestno in vnaprej dogovorjeno ZASTONJ!!! Zato, da sem ohranjala delovne navade, pridobivala izkušnje in predvsem…da se mi ni zmešalo od negotovosti, kaj bo jutri.
Le čevlje sodi naj kopitar!
Tole glede zdravstva ti dam pa čisto prav, človek sploh ne more verjet kaj se dogaja dokler ne vidi na lastne oči! Res morš met dobre živce, da vse preneseš! Če ti pa kaj ni prav, ti pa hitro vrata pokažejo.
Hvala za lepe želje!
Glede kosila sem pa resno mislila, pa za kakšem čvek in igrico z sinčkom, lahko tudi jaz po tebe pridem, saj sva kakih 15-20 km narazen!
ena taka kurba je bila v grosuplju na socialni kot ti sedaj govoriš.
en kolega ki je bil psihično bolan je šel po socialno pa mu je prasica vse gor zmetala od njegove družine itd in da je len pa take , da če bi človek posnel bi jo šel tožiti in bi prasica plačevala odškodnino.
ponavadi je tako ko pokažeš svojo ranljivost te takoj pustijo v nemar in se delajo iz tebe norca in ti čisto nič ne pomagajo. In s tvojimi pisanji se strinjam 100 procent! tisto kar si napisala zvončici absolutno vse drži.Ej ti si res pametna oz. te je življenje že marsikaj naučilo.
zdej kolikor jaz vem, avto ni težava ker se računa neka vrednost.
čaki se bom jest zdele pozanimal na socialni oz nekje drugje pa ti jutri ali celo danes tukaj kaj napišem. veš kaj ne puščaj državi niti tolarja če ti pripada!.
za certifikate je pa tako, pokliči na centralno klirinško depotno družbo in ti naj pošljejo stanje certifikatov na dan 31.12 2004-sicer to bi morala dobiti d njih če jih imaš res pisane na tvoje ime. In če ti bodo sporočili da jih imaš oz. koliko jih imaš je to dokaz tega ali pa ti bodo napisali da jih nimaš.
Ne rabiš nič moledovati na socialni , tebi to pripada in epo zahtevaš.
una kurba nej pa crkne na socialni.
punca z univerzitetno izobrazbo je 15 let jedla kruh z marmelado iz domačih sliv, ker je bila 15 let v službi za določen čas. ne verjamem v prvo sploh ne !!!
kok si pa pol dobila plače 100 tolarjev da si jedla samo kruh pa marmelado?
v drugo mogoče , glej naslednje vprašanje.
a to pri istem delodajalcu ali različnih?
da si ohranjala delovne navade si pol leta delala zastonj.
ok no vsak dela po svoje jaz ne bi nikoli delal zastonj niti en dan , raje avtomat pa vse pobijem.
Ko berem tvoje poste, mi gre na smeh in se mi zdi neumno, kaj se sploh spuščam vanje…pa vseeno:) Seveda nisem delala v isti ustanovi 15 let…če bi toliko časa potrebovali nekoga, bi to bila že zdavnaj zaposlitev za ndč. Točno, med marmelado sem jedla še marsikaj v vseh teh letih…no sendvičev za malico si pa nikoli nisem privoščila, ker mi enostavno ni zneslo. Npr. doma sem si odrezala kos kruha in jogurt. Pasje radosti in posebnih salamc ne cenim, sir in kaj boljšega je pa bilo predrago. Ni ti treba verjeti, ne silim te v to. Da sem delala zastonj in s tem ohranjala delovne navade je morda zate noro. Tudi verjamem, da za marsikoga, ki to bere… Zame je v tistem položaju imelo smisel. Meni se zdi noro govoriti, da bi vzel avtomat in vse pobil…Ker oba veva, da tega ne bi storil, dokler nisi zmanjšano prišteven
oh, brez veze…plehka in primitivna je ta debata, sama sebi namen…
PS: še tole, 100 tolarjev plače…neumnosti klatiš. Naj ti po prvošolsko povem…ko daš cesarju, kar je cesarjevega in vsem ostalim plačaš, kolikor jim gre, nekaterim zmanjka, drugi skoz nekako pridejo, tretjim pa ostane za sendviče in nekaterim za dosti več. Meni za sendviče pač ni, pa sem jedla, kar je bilo ceneje. Moj namen je bil le povedati dekletu, da ji še ni najhuje (kot meni seveda tudi ni bilo). To lahko smatra celo kot vzpodbudo.
zato sem te pa vprašal da vidim ali nakladaš ali ne -no nisi se zagovorila-kere tudi po starem zakonu je bilo največ možno delo za določen čas podaljšati dvakrat potem si bil avtomatsko za nedoločen tudi če so oni izdali odločbo da si spet za določen čas.
ljudi lahko pobiješ tudi v afektu in ni nujno da si zaradi tega zmanjšano prišteven, ali v maščevanju in še tako naprej. ker če bi pobijali samo zmanjšano prištevni pol na svetu praktično ne bi bilo umorov.
tvoj problem če ti gre ob branju mojih postov na smeh so eni redkih ki so realni pa nenakladaški.
tudi to je tvoj problem če daš cesarju kar je cesarjevega-še ena ovca zgleda- jaz najprej dam sebi potem pa če kaj ostane še komu drugemu zagotovo pa to ni cesar-v prispodobi govoriva se razume.
Forum je zaprt za komentiranje.