Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kosmulje-gordy in druge

kosmulje-gordy in druge

Hojla Gordy in ostale!

Z iskalnikom sem našla, da se lahko iz kosmulj naredi marmelada. Bi mi lahko Gordy ali katera druga posredovala recept za kosmuljevo marmelado. Naj jo kuham kot vse ostale marmelade? Ali bi lahko zraven zmešala maline?

Hvala za odgovore in lep pozdrav

Mihaela

Seveda … vse marmelade se kuhajo po istem principu, le da tistemu sadju ki nima toliko pektina dodaš limonin sok ali želin ali želirni sladkor in običjano malo ruma ali dobrega domačega žganja.

Precej pektina imajo jabolka, slive, … to pomeni, da bo marmelada iz tega sadja dobro želirala (se strdila), če je pektina manj je marmelada redkejša.

Marmelado iz tistega sadja, ki ima zrnčke (kosmulje, maline, …) je priporočljivo prepasirati, če te to moti.

Jaz bi konkretno kosmuljam primešala še kakšno drugo sadje.

Običajno delam po občutku, lansko leto sem mešala skupaj vse mogoče (buče, bezgove jagode, breskve, jabolka, slive…) marmelada je bila čudovita.

Hojla!

Do sedaj nisem kuhala druge marmelade kot slivovo. Pa sem bila malo v dilemi.

Najlepša hvala, ker si se potrudila in mi odgovorila!

Lep dan Mihaela

Hej, Mihaela!

Vceraj mi je nekaj zelo nagajalo( posti so se odpirali na 5 minut ali se vec) in
knjigo za marmelade sem posodila. Ker marmelade iz kosmulj se nisem delala, sem bila modro tiho:)

Zdaj imam recept, ce nisi ze vse skuhala:)

Dzem iz kosmulj

1 kg kosmulj, 1 kg sladkorja ( zame zelo prevec – zato se ravnam po svoje)

Oprane kosmulje brez pecljev in muh osusimo. Veckrat jih prebodemo z zobotrbcem( kar zamudno :))) ). Pol sladkorja raztopimo v 5 dl vode in kuhamo tako dolgo, da se zacme gostiti. Dodamo kosmulje. Postopoma dodamo se ostali sladkor. Kuhamo, da se kosmulje zmehcajo. Vroce polnimo.

Jaz bi dodala se malo rdecega ribeza, za hitrejse zeliranje in okusa:)

Lep pozdrav Babi

Hojla Babi!

Nisem še skuhala, čakam, da bodo kosmulje dovolj zrele. Hvala ti za recept. Tudi zame je ta količina sladkorja preveč. Ga bom dala manj in zraven bom dala maline.

Hvala še enkrat in lep dan želim, čeprav pri nas dežuje kot iz škafa!

Mihaela

Hej! Pri nas pa soncek, da je kaj:)))

Prezivi kljub dezju lep dan! Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close