Najdi forum

kosilo

Ali že veste kaj boste jutri kuhali.

Imam idejo:

Jaz imam v mislih tirolski cmoki,goveji zvitki v gorčični omaki.

Pa lepo se imejte.:))))))))))))))))

Saj je verjetno res že čas, da odpremo nov post.
Mi bomo jutri imeli na jedilniku:
kokošja juha z ribano kašo, metuljčki (testenine) z mesno omako, zeleno solato, češnjev kompot.
Kadar je treba na hitro, so pri nas testenine zakon. Juhica in kompot sta pa že pravkar kuhana!

Segedin , ki že čaka v hladilniku.

Marelični cmoki, že narejeni včeraj.
Včeraj pa smo trije jedli, ko smo prišli iz službe filane paprike ( so bile v skrinji) in pire krompir. Hčerka je iz Lj prišla ob sedmih zvečer je dobila pizzo, sin je prišel ob devetih (prestradan) je pa dobil žgance – sveže kuhane, zelje in pečenico. Vmes sem naredila še pitulice (babi hvala za recept) za v skrinjo in cmoke ki jih bomo jedli danes. Tudi pizza je za hčeko za dvakrat romala v skrinjo.
Malo sem se morala pohvaliti imela sem res ” kuharski dan”.
Lep pozdrav.

Včeraj morski sadeži z zelenjavo in kuhan riž, danes ledvičke v smetanovi omaki s polento, jutri zloženka iz kislega zelja, mletega mesa in ajdove kaše/pire/ječmena.

LP, Astra

Danes: ohrovtova mineštra, kaki s sladoledom
Jutri: gobova juha, slivovi skutni cmoki ali pa ajdovi krapki s skuto

Hej!

Kresnica, hvala za tortice. Bilo je njami!

Danes

Zgvacet s polento, dusen koromac s parmezanom, pri prijateljici nabran radic , koscek zavitka iz zamrzovalnika.

Jutri siroki rezanci z omako iz morskih sadezev ( najvec bogomoljk), motovilec in v vinu dusena jabolka.

Kaj je zgvacet ? V Istri pravimo tako lazjemu golazu, ponavadi iz telecjega,
piscancjega ali svinjskega mesa. Narejen kar hitro.

Kako pa zgleda kaki s sladoledom.
A narediš s smetano ali kaj podobnega.
A lahko izdaš skrivnost.

Lep pozdrav.:)))))))))))))))

Zeloooo preprosto! Kaki (mislim na mehko vrsto kakija) izdolbeš in sadno meso naložiš v skodelice, na vrh daš stepeno smetano ali kepico vanilijevega sladoleda ter potreseš z grobo sesekljanimi lešniki ali orehi. Kadar nimam časa, kar polijem smetano po kakiju (brez dodatkov) in pojem. Smetana in vanilija se s kakijem odlično ujemata. Mljaska!

Hvala bom poskusil.
:))))))))))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close