Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kosilo-večerja pa ne piknik

kosilo-večerja pa ne piknik

Pomoččččččč….

Povabljene imam znance na ogled prenovljene hiše. Pričakuje se, da bomo nekaj pojedli. Seveda normalno, ampak ne vem, kaj naj pripravim. Imam občutek da pričakujejo fullll…. Ko sprašujem kaj bi, pa pravijo ribe ne, kaj na buzaro ne, čevapčiči, ražnjici (piknik varianta ne),… Jaz pa sem že brez idej. Ufff….

Ima kdo kakšno idejo oz. predlog?

Hvala, hvala !!

pa-pa 🙂

skuhaj bograc, golaz in poletno, okisan fizol in vsakemu pol struce kruha in bo mir:)

hecam se.

narezki jim ne disijo?

jaz bi naredila razne solate, tako da je osvezilno:

recimo pasta z zelenjavo in karkoli pac hoces, vse na mrzlo
riz tudi z raznimi carovnijami : od zelenjave, tun, kosckov mesa, polivov, omak..uffa, idej milijon…na mrzlo seveda

naredila bi take stvari, da je kolicinsko veliko in potem si vsak vzame, kar in kolikor mu pase. te “solate ” vedno palijo – so v posodah in vzems, tisto, ki ti disi in kolikor si zazelis.

kar se mesa tice, ne kompliciraj, ce nocejo zara, pa napravi malo narezkov in zdravo.

obvezno vlozeno zelenjavo ala kumarice, olive, paprika, gobice, itd, pa sire.

predlagam pac stvari, ki so trajne in ce ne vsega popapajo, ni treba takoj vreci proc.

Za sladico sladoled( spet, ce ga ne bodo jedli, das v zamrzovalnik in problem resen, bo za drugic), pa lahko tudi kaj speces, a ne pretiravaj ali pa naredi nekaj, kar traja. ce pa ves, da bojo zmazali, se lahk lotis tudi cesa kremastega.

sicer pa bi za zgoraj omenjene “solate” naredila tako: napravila bi recimo dve osnovni solati iz testenin in dve iz riza (ali prosa, ajde, kukskusa, bla bla bla), recimo s koruzo, grahom, petersiljem, tuno, itd in potem razne omake zraven po posodicah, pa si dajo tisto, ki jim pase

kumare z jogurtom
kaksno pekoco, zmisli se
kaj na kaj z paradiznikom ali par. mezgo
kaksno mesano zelenjavo (bucke, malancani, paprika, itd)
majonezna
ali pa kaksna skuta z jogurtom, majonezo, zacimbami,..

itd itd..pogej si v kaksno debelo kuharsko knjigo, pa ne recept, ampak idejo, kaj vse obstaja in bos videla, da bo steklo!

ali pa predlagaj, naj vsak kaj prinese;)

srecno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close