Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kosilo – včeraj, danes, jutri

Kosilo – včeraj, danes, jutri

Včeraj: piščančji fileji v smetanovi omaki, zdrobovi cmoki, zelena solata z jajcem;
danes: grahova kremna juha s popečenimi kruhovimi kockami, rižev narastek, breskova “bovla” (brezalkoholna z jabolčnim sokom);
jutri: verjetno goveji golaž.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Zala, kje se dobi rumeni grah, žal ne bi vedela. Jaz sem favo (podobno rumenemu grahu) kupila v Grčiji. Pri nas sem kupovala samo suh zeleni grah, pa še tega se nikjer več ne dobi. Nazadnje sem ga kupila pri njboljšem sosedu v Puli.

Aha, no OK….vseeno hvala. LP

Včeraj: – džuveč s piščančjim mesom, zelena solata
Danes: pečena svinjska rebra, mlinci, krompir v kosih, zelena solata, zame pa “oprana župa”
Jutri: filane paprike iz skrinje

Lep dan!

vceraj: piscanec v cesnovi omaki,njoki, endivja s fizolom
danes:goveja juha,bucke v omaki,krompir ( verjetno prazen !? ),radic
jutri: kaj morskega… lp petra

Pa ste prepričani, da gre res za grah in ne za bob? Po italijansko je fava bob… pa tudi oblika bi bila kar prava, samo večji je kot grah. Tudi bob se težko dobi, svež ali suh…

Hej, Delta!
Ze sama sem mislila to napisati. Ker pa je bob le malce drugacen od graha- predvsem vecji in malo ploscat in crno zaplatko ima, sem se zdrzala, mislec, da Grki kaj drugega tako imenujejo.

Bob dobim v Italiji. Tudi sadili smo ga ze in svez je dober na razne nacine.
Zelo mladega sem naredila tudi s strokom vred, kot strocji fizol.
Ko malce dozori, uporabljamo zrnje, ko se nima debelejse lupine.

Lupljenje lupinice starejesega boba je pa kar zamudno delo.

Suhega namocim cez noc, potem pa kuhanje do ure in pol; v ekonomu seveda manj.
V Italiji je pogosto na jedilniku.
Delajo ga priblizno tako kot ostale strocnice: v solati, v omaki, minestro, s testeninami, z maslom, slanino, skuto, popeceno kot prebranac…..

Lp Babi

Hojla!
Danes piščančji paprikaš s testeninami in paradižnikovo solato, jutri?????
LP!

Ne Babi in Delta! Ni bob. Bob dobro poznam. To so pa taka drobna rumena zrnca, kot suhe grahove polovičke, samo manjše.

včeraj: rižota s papriko, zelena solata z rukolo
danes: popečena svetača s sirom, zeljna solata
jutri: musaka, pečene paprike

Dobro, da vemo se za eno strocnico:) V knjigi Zapostavljene strocnice ne najdem nicesar temu podobnega. Se najblizja je oranzna leca: drobnejsa od polovick graha in malce ploscata. Verjetno niti to ni grska fava. Pri grahu pa pise, da v svetu poznamo 5000 sort graha, v Evropi pa vsaj 90, ki se locijo po obliki, barvi in po kolicini hranljivih snovi.

Lp Babi

Popečen na kocke narezan piščanec, zelenjavna omaka (bolj priloga), špinača s smetano.
Zdaj pa delam še bajadero. Za darilo 🙂

Včeraj : popečen fižol in krompirjevi kroketi, pa študl za posladek
Danes: ostanki fižola, tunin zrezek ter preostali štrudl
Jutri : ? ? ?

Lp, Maja

ne vsak dan.

vceraj brodet s polento, danes pecene sardele, jutri lignji na zaru,blitva in , seveda, solata!! lp petra

Delta in Babi, ne ,ne morem zagotovo trditi da to ni bob…ker tega namreč sploh ne poznam, o njem pripovedovala mi je pripovedopvala moja babica in govorila je o rumenem grahu….zdaj pa ne vem, jo moram vprašat. Mogoče je pa res bob, čeprav vprašanje če ga pozna….jaz ga namreč ne :), in sploh je tu na koroškem slabo poznanin uporabljan.

Včeraj: goveja juha s palačinkami, pražen krompir, pečene sv. reberce, korenček na maslu, radič v solati, borovničeva tortica
Danes: panirani piščančji zrezki, zelenjavni riž, zelena solata
Jutri: Repa, pire krompir, hrenovke
Sreda: Cvetačna juha, testenine z mediteransko omako in sirom, zelena solata

Lp,
T.

sobota: riževi rezanci, piščančji file s porom, pikantno zelje v solati
nedelja: musaka, zelena solata
danes: zelenjavna juha, puding
jutri: pleskavica s kajmakom, cvetača v solati

sobota: postrvi, blitva, krompir in solata
nedelja: bučna kremna juha, kaneloni s šunko in sirom, solata
danes: makaronovo meso, solata, zame zopet poslednji stročji fižol
jutri: matevž s kislim zeljem

Lep dan!

V soboto: goveja juha s palačinkami, rižev narastek, kompot
Včeraj: gobova juha, lososov file na žaru, zelenjava na maslu s sezamom, zelena solata
Danes: goveji izrezki v omaki, solata

Ideje
1. gratinirana cvetača, polnjen por z mletim mesom
2. puranova krača v pečici, prologa čebula, zelena na krhlje, kuhan fižol in paprika
3. polnjena paprika s sojinimi koščki in sirom
4. pečena polenta s sirom, pršutom in kislo smetano…..

včeraj: cvetačna juha, muffin žemljice
danes: postrv v pečici, stročji fižol v solati
jutri: fižolova juha s testeninami

Hej, Patry!

Por imam zelo rada in ga imam stalno doma; ce imam por, je tudi ze skoraj kosilo – ce drugega ni pri roki. Ampak polnjenega se nisem nikoli ne videla, ne jedla. Laahko malo opises? Najlepsa hvala Babi

včeraj: puranji medaljoni s parmezanom, riž
danes: zelenjavna juha z ječmenovo kašo, štrudl
jutri: najbrž fižolova juha

* tuna v paradižnikovi omaki, krompirjevi svaljki, zelena solata s koruzo in bananin kolač;
* juha, piščančji fileji po dunajsko, ocvrta cvetača in bučke, krompirjeva solata s kumarami;
* golaževa juha s testeninami, marmeladni cmoki, mešani kompot.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

HEj, Patry!
Mene pa zelo zanima pečena polenta s pršutom, sirom in kislo smetano…Bi te lahko prosila za recept?
LP, zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close