Kosilo – včeraj, danes, jutri
Nabiram ideje za kuhanje kosila, zato vas prosim za pomoč. Kaj ste jedli včeraj in boste danes in jutri. Hvala.
Mi smo včeraj: ješprenj s suhim mesom in skutni zavitek
danes: čakam idejo
jutri: zelenjavna juhica, postrvi, kuhan krompir z zelišči, zelena solatka (mi kuha moja zlata mamica)
Lepo popoldne,
T.
Danes:
V voku popecena zelenjava( por, cebula, mesnata paprika, bucke, jajcevci), vse zelo na hitro, dodala petersilj, cesen, ingver v prahu, cili in malce soja omake, pokrila in pustila nekaj casa pokrito, da se arome razvijejo.
krompir v kozicki- vrsta dusenega krompirja
berivka s paradiznikom
Na vinu dusene trse breskve z dodatkom, zlicke meda, cimeta, kardamoma, klinckov, ingverja. V skodelico polozila ingverjev piskotek in cez dusene breskve. Zelo dobra enostavna sladica.
Jutri vecerja ( pride hci)
Neka zelenjavna juhica
Buzara iz svezih morskih sadezev( v voku z nekaj orientalskimi dodatki, da bo imela malo priokus kitajskega) s sirokimi rezanci
Domac melonin in limonin sladoled na kockah melone.
Ker bom jutri spekla pehtranovo poticko, jo bo verjetno celo vzela s sabo…ali jo bomo pa v nedeljo malo pojedli pri zajtrku na balkonu:))
Zelim vam lep vikend…moj bo:)) Lp Babi
VČERAJ ~ srnin golaž (pri moževih starših ;mama je huharica, tako da je bil golaž res izvrsten); zraven sem si jaz še zaželela fižolove solate in mi jo je tašča tudi naredila -> super paše zraven
DANES ~ musaka; krompirjeva, na vrhu obvezno sir, njami
JUTRI ~ zelenjavna juhica + pečen piščanec + fila iz starega hruha, s katero napolnimo piščanca + domača solata iz kumaric ali pa paradižnikova solata – še ne vem, kaj se mi bo jutri “luštalo”
POJUTRIŠNJEM ~ goveja juhica + sv. pečenka,pečen krompir + zelena solata
včeraj: v pečici pečen krompir v kosih in kosi piščanca, zraven pečen korenček, zelena solata z naribanim korenčkom, borovničev zavitek
danes: priloga iz soje in včeraj na žaru popečenih jajčevcev, mesni polpetki, še kakšna testeninska priloga, ker otroci žal ne jedo soje, radič
In veliko kuhane soje mi bo ostalo za zamrznit, zmlet za bodoče polpetke, nekaj dam v kisovo vodo za potresti po zelenih solatah v naslednjih dnevih, poiskati moram še kakšen recept za sojin namaz… Prav veselim se.
Mimi N, ali mi lahko poveš katere kose piščanca pečeš skupaj s krompirjem ? Tukaj se vedno lovim, saj se bojim, da bi bilo meso še surovo, krompir pa preveč pečen ali pa obratno. Do sedaj sem dvakrat to že poizkušala – s piščančjim filejem se ni obneslo (to mi je sedaj jasno, da pride presuho, saj se piščanec takoj prepeče), s perutničkami pa je bilo še kar Ok, ampak ne prav za “okol past”. Bi rada tisti hrustljavi krompir in hrustljavo zapečenega piščanca pa mi nekako ne gre… pa še malo se lovim z ventilatosrko pečico.
Ni kaj – sem še kuharica – začetnica, ampak z veliko volje. Hvala !
Poglej na http://www.kulinarika.net pa boš našla več kot 100 strani idej za kosilo ( “Kaj jutri za kosilo”, mislim da se skriva pod Recepti ali pa Pisma bralcev)
Ravno v nedeljo sem pekla piščanca s krompirjem v pečici. Uporabila sem bedrca. Krompir in bedrca sem nasolila, naoljila, dodala sveža zelišča (rožmarin, timijan, majaron) in vse fajn premešala z rokami (kot Jamie O.). Ker sem imela tudi kajmak pri roki, sem piščanca premazala še s kajmakom in okusi so bili božanski. Aja, krompir sem narezala na večje kocke.
Forum je zaprt za komentiranje.