kosilo na morju
Zdravo!
Mene pa zanima, ali vzamete s seboj na morje kakšna že pripravljena kosila? Če da, kaj vzamete?
Vem, da vas večina na morju ne je kosila, vendar jaz bom imela s sabo 11-mesečno hčer in zato bomo jedli tudi kosilo, saj nekje med 11. in 15. uro ne bomo na plaži, pa se mi ne da še na dopustu kar naprej kuhat, zato lepo prosim za kakšno idejo.
Hvala!
P.S.: Hčerka je že vso hrano.
Mi tudi nismo nikoli na plaži med 12 in 15 uro. Kosilo imamo vedno pripravljeno v 20 minutah. Npr. testenine z naprej pripravljeno paradižnikovo omako, sirovo omako ali pa naredim omako iz tune. Golaž iz konzerve in priloga. Pire krompir – instant, špinačna juha (dodam manj vode in smetano) dobimo ven špinačo. Razne juhe iz vrečk, dodam še par drobnih testenin, da se otrok malo bolj naje. Včasih pa kar fini-mini juhico in zlate kroglice.
Tudi jaz kuham na morju, ker imam s tem veselje, pa tudi raznih vrečka in konzerva variant ne maramo. Res pa je, da so kosila na morju na hitro in simpl, v pol urice.
Kuham pa testenine na tisoč in en način (z zelenjavo, s sirovo omako, pa paradižnikovo, tunino itd.), rižote s takšno in drugačno zelenjavo, sataraš; včasih spečemo kaj na žaru, včasih pa tudi kaj spotoma pojemo in gremo kasneje proti večeru ven na ribe.
Lani sem za prvi dan vzela s sabo zamrznjen golaž; letos pa razmišljam o mareličnih cmokih (ki jih že imam v zamrzovalniku).
LP K
Tudi mi kuhamo na morju, saj smo med 11 in 16 lepo v senčki. Nikoli se ne posložujemo instant zadev iz vrečk, še posebej ne za otroke,…HALO!!!. (samo za primerjavo, juha iz vrečke se kuha 10 min, korenčkova, cvetačna, bučna ali zdrobova, pa tudi 10 minut, o hranilni vrednosti, pa ni, da bi zgubljal besede)
Nekaj naših variant, vse gotove v 20-30 minutah:
-Zelenjavna rižota (na rahlo prepraženo čebulo vržeš na koščke narezan por, korenček, kolerabo, grah, papriko, paradižnik, melancane, gobce, bučke,…etc in riž, da postekli, zaliješ z vodo, soliš, popraš, dodaš petršilj in pokuhaš, da se zgosti. Parmezan po želji. Solata.
-Testenine s paradižnikovo, sirovo, gobovo, mesno omakico, skleda mediteranske solate
-Enolončnica z zelenjavo, koščki govedine in žličniki
-Popečeni paradižniki s papriko in jajčki, poleg pa kruh/riž
-Piščanec na sečuanski način (v ponvi popražiš na trakce narezanega piščanca, dodaš (kar pač imaš) čebulo, papriko, paradižnik, gobice, kitajsko zelje, babus, kalčke, korenček,…, zaliješ z malo vode, soliš, popraš, in dodaš sojino omako (ali pa ne). Poleg pa riž in zelena solata.
-Bučke, kumare, ohrovt v omaki, pire krompir
-Hitro popečene sardele in krompirjeva solata
-Gosta krompirjeva juha z rižem in korenčkom, puding
-Mineštra in leče, skutne palačinke
-Popečeni piščančji zrezki na žaru, zelena solata
-Krompirjev golaž, sadni fape
-Polpeti in bučk, krompirja in sira in kuhan riž z grahom
-Špinača, pire, jajčka
-Zelenjavna rižota (na rahlo prepraženo čebulo vržeš na koščke narezan por, korenček, kolerabo, grah, papriko, paradižnik, melancane, gobce, bučke,…etc in riž, da postekli, zaliješ z vodo, soliš, popraš, dodaš petršilj in pokuhaš, da se zgosti. Parmezan po želji. Solata
Tako rižotko ponavadi kuha moj dragi. Za pripravo vse te zelenjavce porabi celo dopoldne in ne pol ure ;-)))))))))))))))))) Ampak on uživa, ko prav počasi reže in seklja.
S seboj nesem doma pripravljeno hrano: govejo in zelenjavno juho, golaž, špinača,.. vse to zmrznem v posodice in tam vložim v zmrzovalnik in potem vsak dan sproti jemljem ven. Zraven pa kuham krompir (pire), testenine, riž in naredim kakšno solato. Kosilo je hitro narejeno. Juhc iz vrečk ne jemo. lp
_Zelenjavna rižota (na rahlo prepraženo čebulo vržeš na koščke narezan por, korenček, kolerabo, grah, papriko, paradižnik, melancane, gobce, bučke,…etc in riž, da postekli, zaliješ z vodo, soliš, popraš, dodaš petršilj in pokuhaš, da se zgosti. Parmezan po želji. Solata.
-Enolončnica z zelenjavo, koščki govedine in žličniki
-Bučke, kumare, ohrovt v omaki, pire krompir
-Hitro popečene sardele in krompirjeva solata
-Gosta krompirjeva juha z rižem in korenčkom, puding
-Mineštra in leče, skutne palačinke
-Krompirjev golaž, sadni fape
-Polpeti in bučk, krompirja in sira in kuhan riž z grahom
-Špinača, pire, jajčka
Maja, tudi če si še tako urna kuharica, teh kosil ne moreš skuhati v 20-tih ali tudi 30-tih minutah.
Razen, če si odštela čas priprave.
Forum je zaprt za komentiranje.