Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kosilo, ki počaka do jutri

kosilo, ki počaka do jutri

Dajte mi še kakšen nasvet, idejo za kosilo, ki ga lahko pripravim zvečer za naslednji dan in se potem samo pogreje. Naslednje 3 mesece bom imela namreč 2x na teden popoldne zasedeno in pridem domov iz službe le za pol ure (se preobleč in bi rada tudi kaj pojedla, pa tudi mož in otroci niso radi lačni do večera).

Zdaj mi pridejo na pamet le “klasike”, kot so segedin, golaž, boranja, enolončnica, fižolova juha… Še kaj?

Obstaja še kaj ne na žlico, pa da ni naslednji dan drugega dela kot pogrevanje?

jote, ješprenj, mogoče si skuhah golaž in ga kot takega (samega) pustip in potem na hitro skuhaš kak krompir, špagete

močno odsvetujem kake krompirjeve jedi (mogoče krompir v pečici ta se da jest mrzel, oz pogret), drgač pa pogret krompir ni nekja super specialna zadeva….

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Pri nas ne maramo preveč jedi na žlico, mogoče filane paprike pa golaž. Kuham redno vsak večer, ker pridem domov ob petih, pred mano prid mladina … imamo pač zmešan ritem. Kaj kuham? Ja, vse. Razen dejansko kromprija, šponače ipd. Drugače pa:
rižote vsem vrst in načinov (s tricolo ali basmatijem, da ni spopano)
makarone z vsemi možnimi omakami
pohano mesto
razne polpete (sojine, zelenjavne, mesne itn)
šoblska solata, zeljna solata, dušene bučke, itn itn

hmmm mogoče en naimg..če narediš pire krompir in ti le ta ostane lahk iz krompirja (tega ki ti je ostal), moke in olja narediš nekakšne ocvrte kifeljčke..ti so dobri tudi mrzli, (verjento, jaz jih še nisem) pogreval

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

meni je pa v oči padel tale stavek….
kaj res vaši možje ne znajo nič narediti…
kaj bi se zgodilio če bi (bog ne daj) ostal sam z otroci

no, srečna ženka, kaj ti pa tvoj mož in otroci skuhajo za kosilo ?

Kar daj predloge, sej to je poanta te teme a ne ?

Pri nas, za čez teden, ko smo v službi: makaroni, rižote, pa ostanki od vikenda. Za vikend si malce privoščimo, pa naredim za 2 x in to je to.

Včasih so tudi samo jajca za kosilo.

Večina omakc za makarone se da prav simpatično pogret – bolonjez skuhaš iz dveh kil faširanega mesa, zamrzneš gotovo omako v dozah za enkraten obrok, zjutraj jim samo vzameš iz skrinje in daš na pult, do treh, pol štirih bo ravno prav odtajano. Makarone, njoke, kus kus, polento.. to bodo menda skuhali zraven. Kus kus je instant in se ga samo prelije z vrelo vodo, njoki rabijo dve minuti. Makaroni no, če bo to problem, se jih morda kar zmeša z omako in shrani v hladilnik, pa potem malo potensta, da se pogreje. Tudi polento lahko skuhaš v naprej, pa se jo potem samo na maslu malo pogreje.

Fajn se pogrevajo tudi vseh vrst lazanje in zloženke – morda bi edino špinačno spustila, ker zna biti komu pretežka, drugače pa- variant je neomejeno. Plast testenin, potem pa kakršen koli nadev (popečeni jajčevci, bučke, dušena mešana zelenjava, blitva, lahko tudi ostanki nedeljske pečenke, piščanca, vmes lahko bešamel in/ali pardižnikova omaka…

Pozimi, in če imajo radi, so dobre tudi zloženke s kislim zeljem, ena varianta je po plasteh dušeno kislo zelje, popečeno mleto meso, riž, druga varianta je zelje, kuhana prosena kaša, kuhana vratina – vse to zapečeš v pečici.., se super pogreje.

Tudi razno razni zrezki v omakah z zelenjavo so hvaležni za pogrevanje. Piščanec, svinjina, tudi govedina v čebulni omaki, smetanovi omaki, z zelenjavo (mi imamo še posebej radi paradižnikovo omako s stročjim fižolom in korenjem, malce spominja na boranijo). V naprej jim lahko narediš še kruhove cmoke, super pride.

Evo, toliko mi pade na pamet na hitro.

Za silo se preživi tudi z ocvrtimi jajci, hrenovkami, klobasami + zelje, solata pripravljena s fižolom in trdo kuhanimi jajci, kakšni zrezki na hitro, na hitro skuhana pašta z maslom in naribanim sirom. Prejšnji dan tudi lahko pripraviš testo za pico, ga daš v hladilnik in naslednji dan samo razvaljaš, obložiš s sestavinami in spečeš.

Kaj bi naredila? Možu kupila kuharsko knjigo in pričakovala, da bo nekaj kuhano, ko pridem za tiste pol urce domov se preoblečit. Če so otroci dovolj stari to velja tudi za njih. Sigurno pa ne bi dva tedna prej travmirala kaj skuhat za moža in mulce, da ne bodo lačni do večera, ker mene ne bo doma. Če ne bi nihče nič skuhal bi pač bili lačni. Jaz bi šla pa lepo jest nekam v gostilno. Sigurno ne bi zvečer dirkala kot odpuljena med lonce da ne bo zaradi moje odsotnosti kdo krepnil od lakote. To bi naredila jaz. Ti pa le nakuhaj celo skrinjo fujtra, da ne bodo tvoji otroci plus kao odrasel mož krepili od lakote brez tebe. Upam, da bodo znali pogreti ali bodo tudi za to tebe čakali? Patetična revšeta ste monkljice, patetične do amena! Ampak od žensk, ki jim ne seže ketna dlje kot do službe in štedilnika tako ne moreš pričakovat kaj drugega :))))

Mene ponavadi tudi šopa čas in iščem varjante, da se skuha vnaprej. Mož prihaja iz službe med 17-18, jaz pa delam jutranjo, popoldnsko in vmesno izmeno. Mami me je rešila in mi pomladi naredila 4 paketke polnjenih paprik, sama sem naredila bolonjez in golaž, amapk se je porabilo. Morem spet v akcijo. 😀

Hvala vsem za ideje – takšne in drugačne, kuharske in “vzgojne”. Sem se pošteno nasmejala, posebej ob tvojem postu, “ke ena neprijavljena”. Kako hitro znamo obsojati in videti samo zaplankanost in “monkovstvo”!
Ne mislim ničesar razlagat in se opravičevat, samo povem naj, da smo srečna družina, da imava z možem prekrasen zakon, da vsi v družini sodelujemo pri vseh opravilih in se vsi trudimo ustreči ostalim članom – pa kakorkoli že.
Sicer pa sem iskala samo ideje za “pogreto kosilo”, kar sem tudi dobila. Hvala še enkrat vsem nezaplankanim monkljam 🙂

Pri nas bi bil nasvet, da dam možu v roke kuharsko knjigo, brez veze. Nima pojma o kuhanju razen osnov. Niti ne vem zakaj bi se s tem ukvarjal, počne doma druge stvari.
nekateri nismo za totalno enakopravnost ampak tako, ki dopušča posameznikove sposobnosti in želje.

Pri nas so za takrat ko res ni časa v skrinji hrenovke ( od preverjenega domačega mesarja) in prebranec iz piksne- 1x ali 2x na mesec bo tudi dobro,

pa za hudo silo so tud ocvrta jajca v redu.

Pri nas se pogreva čisto vse. In mislim da ste vse bistvene stvari naštele. Bi pa mogoče dodala par idej.

Goveja juha v kateri plavajo koščki govedine in piščanca + skutine palačinke

Goveja juha + hladna govedina s hrenom + solata

Grahova juha z na kolobarje narezano hrenavko ali klobaso + jabolčni zavitek ( saj ga lahko kupiš )

Hladen narezek + puding

Fižolov folaž + polenta

Pica ( komot pogreješ ) kaj tisto kupljeno po kosih ne pogrejejo?

Sploh pa ženske – NE KOMPLICIRAJTE SI ŽIVLJENJA. Vam govori ena 40+, ki je začetne neunosti že prebolela.
Otroci so jedli v šoli, jaz topel obrok v bližnjem lokalu, mož pa tudi. Za večerjo pa kaj manj zahtevnega. Solate, narezek varianta………………..In verjemite, da je bilo ceneje kot pa zgubljanje časa po trgovinah in nesmiselni in nepremišljeni inpulzivni nakupi vsak dan in moj čas posvečen kuhinji namesto družini ali pa magari sama sebi. Pa ne mi slabo vzet. Rada kuham.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close