Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kosilo iz pečice

kosilo iz pečice

Rabim ideje za kosili iz pekača, kjer se peče vse v kompletu – meso, krompir, zelenjava.

Včeraj jedli kotelete, kislo zelje in krompir in bilo je zelo OK.

Lahko napraviš krompiračo in sicer:

Od mesa lahko vzameš kokošja bedrca, sv.kotlete, sv.zrezke.
Meso samo rahlo opeči z obeh strani in odloži na krožnik. Na isti maščobi prepraži čebulo, samo toliko, da postekleni.
Vzami pekač, naloži vanj najprej meso, potem potrosi čebulo, eno skodelico opranega riža, prekrij z olupljenim in na rezine narezanim krompirjem (kakor za musako). Seveda vse prej rahlo posoli. Posebej v en lonec zamešaj toplo vodo, ki si ji dodala malo mlete rdeče paprike, poper in vegeto. Vse to lepo prelij po pekaču. Tekočine naj bo toliko, da bo vse lepo vgreznjeno (riž rabi tekočino). Pekač dobro pokrij z alu folijo in daj v pečico, da se peče približno 40 minut. Moraš pač probati, da vidiš ali je gotovo. Ko je pečeno, pekač odkrij, v loncu stepi 4 jajca , prelij po jedi in daj nazaj v pečico, da se lepo zapeče. Lahko posuješ tudi z parmezanom.
Jed je zelo okusna in sočna.

Lep pozdrav

Lako pripraviš takole: svinjske ali puranje zrezke popečeš, zelenjavo (lahko zmrznjeno) delno skuhaš, krompir skuhaš v oblicah. V jensko posodo naložiš zelenjavo, krompir ter meso, po vrhu naložiš še rezine sira – preliješ lahko z omakico iz “zelenjavne vode”, v kateri zahuhaš žličko gustina ter dodaš še sir, lahko pa preliješ s samo smetano in malo “zelenjavne vode”. Vse pečeš približno 30 do 40 minut.
Takšno kosilo je zelo praktično, saj lahko vse pripraviš že zvečer in potem prvi, ki pride domov da vse skupaj v pečico.
Lep dan!

lahko naredis piscanca-kose z leco .piscanca narezes na kose,solis,popras in mariniras. posebej skuhaj leco/na pol/. na ol.olju preprazi cenulo,par “trakcev” paprile,malo pelatov,dodaj leco,prilij maaaalo vode ali juhe,sol,poper. v nepregorno posodo daj opecenega piscanca,pa leco v omaki…dodaj se malo petrsilja /ta je boljsi na koncu/,potresi z malo naribanega parmezana in “peci” v pecici pribl. 20 min na temp. 200 st. lp petra

Imamo zelo radi sladki janez ali koromac. Dam meso,krompir in na stiri dele podolzno razrezan koromac.Nanj naribam malo ingverja in na koncu mu dodam se parmezan ali rezimo sira za toast. Seveda moras imeti okus koromaca rad. Lp

to sicer ne pase sem-ampak-.pozabila sem na svoj “vlozeni” ingver!?:) misilm,da ga bomo danes degustirali!? sporocim!! lp petra

No, pa zamenjaj krompir z rižem in dobiš podvarak (podvarek? ne vem več). Se pravi: popečeni kosi mesa (kakršno vam je pač najljubše), gor plast kislega zelja, plast riža, kislo zelje, riž, itd., na koncu kislo zelje in vse skupaj zalito z vodo (vodo lahko soliš in popraš ali pa soliš že sam riž). Potem pa kar nekaj časa pečeš. Mislim, da sem recept že enkrat napisala.

Ena taka bolj light-varianta… Brokoli in cvetačo umiješ in raztrgaš na kose. Narežeš šunko (lahko tisto z v toast), vse skupaj (z zelenjavo) zmešaš, preliješ z mešanico kisle smetane, majoneze (po želji), soli, česna, po želji na vrh naribaš še sir in popečeš v pečici.

Lp, mishika

Podobno, kot je Petra napisala za piščanca z lečo, gre tudi piščanec z mešanico stročnic (vrečka v trgovini, mislim, da piše Gorska mineštra). Stročnice morajo biti obvezno vsaj čez noč namočene, jaz sem jih tudi zavrela in prvo vodo odlila, lahko tudi malo pokuhaš. V pekač daš mešanico stročnic (po želji spodaj še popražena čebula), začimbe (česen ipd., ne preveč, ker so same stročnice močne), malo zaliješ, gor položiš na hitro opečenega piščanca, lahko celega, lahko kose (oboje sem že naredila). Pokrito se peče kakšno dobro uro. Vmes po potrebi zalivaš, drobne reči se razkuhajo, fižol al dente skuha. Jaz sem pustila kar gosto, tako da je bila to priloga. Ostanek lahko za drugi dan podaljšaš v enolončnico, tudi zamrznila sem že za prilogo za kdaj drugič.
Lp Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close