Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kosila “na zalogo”

Kosila “na zalogo”

Živjo!

Ker se po dolgem času vračam v službo in me bo po prihodu domov čakala lačna družinica, sem se kar malo zasekirala, kaj bom kuhala. Službo imam tako, da bom doma zelo različno, tudi šele ob 16.00, v najslabšem primeru še kasneje. Zato bo treba verjetno kakšno kosilo skuhati vnaprej, da si bodo vsaj ostali lahko postregli.
Zato vas prosim za ideje za kakršnekoli jedi, ki jih lahko pripravim že dan prej ali pa celo dam v zamrzovalnik. Ne bi rada namreč cele popoldneve samo kuhala in pospravljala, da bodo imeli tudi ostali člani (predvsem najmlajši) kaj od mene.

Lepo se imejte in hvala za vsako idejo.

žiijo,en par idej,ki jih sama prakticiram:raznorazne mineštre,jota(sem primorka),juhe,golaž,ragu to je lahko vse v skrinji.Jaz si nosim malico v službo pa si včasih skuham pašto(makaroni) zjutraj,in obenem naredim kar za celo familijo ža zjutraj popoldan segrejem in ragu ven iz skrinje pa je.Ali pa krompir še v olupku lahko skuhaš in ti kak dan stoji v hladilniku,pa ga maš za krompirjevio solato naslednji dan….
Lp pa čimveč užitkov za štedilnikom
PS enostavno je najbolje

Tudi jaz bi ti predlagala sarmo, joto, pa segedin, ričet, prebranac, golaž, fižolova juha, zelenjavna juha, …
Ob sobotah in nedeljah, ko imaš majčkeno več časa pa naredi štruklje, rižoto, slivove (marelične, jagodne, …) cmoke, … in vse skupaj zapakiraj po porcijah in daj v skrinjo, čez teden pa počasi jemlji iz nje in dopoldan, ko ni nikogar se hrana lahko v miru sama taja. Ko pridete pa samo pogreješ in kosilo je na mizi. Dodaš lahko še kakšno prikuho (riž, krompir, makaroni), solato, kompot, …
Predlagam, da se za kuhanje skoncentriraš na soboto in nedeljo, se nakuhaš in na koncu vse postaviš v zamrzovalno skrinjo. Teden, ki bo pred tabo bo manj kuharski in manj stresni glede kuharskih opravil.

lp

vsemu bi dodala še goveje zrezke v omaki, pa golaž, pa lahko tud kakšne sveže zrezke spaniraš daš v skrino in pol zmrzjene ocvreš, vsaj men od tega še ni blo nč.

Tudi haše omaka se da lepo zamrzniti. Jaz je skuham veliko in nato zamrznem v jogurtovih lončkih. Potem pa jo porabim za makarone, špagete …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close