Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kosila na domu

Kosila na domu

Mama je zbolela, oče se v kuhinji sicer kar znajde, na dolgi rok pa takole ne bo šlo, zato bi jima rada naročila kosila na dom – preko kakega doma upokojencev oz.druge možnosti dostave hrane.

Če ima kdo izkušnje, bom vesela, če mi jih pove – dobre in slabe, da se bomo lažje odločili.

Zanima me za področje Ljubljane.

Hvala.

Pozanimaj se, če se da dobiti hrano v najbljižjem vrtcu. Vsaj pri nas vidim, da hodijo starejši s kanglicami sami iskat v bljižnji vrtec pa še sorazmerno poceni je.
Če oče zmore sam naj bo to neka njegova obveza oziroma skrb.

Hvala, ampak raje bi kar dostavo na dom. Oče je že z mamino boleznijo zelo obremenjen in polno zaposlen, zato bi rada, da jima kosilo pripeljejo do vrat.

Res nima nihče izkušenj z dostavo na dom? Domovi za upokojence? Sodexho?

Nimam še takih izkušenj.

Najprej vprašaj na CSD, oni imajo informacije. Nato po vrsti, kot si napisala. Vsami telefon in kliči v domove, Sodexo itd vrtce, šole, dijaške domove, tudi restavracije, gostilne….

Mojemu stricu nosijo iz neke bližnje gostilne. Smo pa iz Obale.

Dom za ostarele Lj- center. Ne spomnim se, a je naslov Poljanska, ali Ulica talcev ali Zrinskega. Skratka tam, kjer se križajo te tri ulice. Organizirajo dostavo na dom. Okusna kosila in porcije tolikšne, da si starejši prihranijo tudi kaj za večerjo. Saj pred sedmimi leti je bilo tako … Moj oče je bil zelo zadovoljen. Dostavljalka pa multi prijazna.

To je dobra odločitev! Je že res, da je dobro, če se starejši sprehodijo, ampak v npr. v takem mrazu kot je zdaj, je lahko pa tudi nevarno, da jim spodrsne ali da se prezebejo. Očeta pa vseeno prepričaj, da gre dnevno ven na sprehod, sicer bo tudi on začel hirat.

Drži se. To ni lahko obdobje.

Hvala, jah,no.

Oče gre na sprehod, ampak zdi se mi prav, da gre takrat ven brez vseh obveznosti in misli na kosilo.
Hvala za podporo.

Pozanimaj se na CSD kdo v vašem okolišu izavja pomoč na domu. Ponavadi oni tudi dovažajo svojim uporabnikom kosila na dom 7 dni v tednu.

kaj te lahko prosim, če napišeš iz katere, če gre za koper oz okolico. hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close