Najdi forum

Korzika

Živjo!

S fantom bi šla na Korziko konec avgusta in sva danes gledala cene trajekta. In me je skoraj kap milo rečeno. Za 2 osebi+ avto bi naju povratna prišla okoli 160 €, ceneje ni šlo, čeprav sva zelo prilagodljiva glede datumov.

Ali cene še kaj padejo, ali gredo samo še navzgor?

Ne vem no, meni se zdi 160 € samo za trajekt zelo veliko.

Kakšne izkušnje imate vsi tisti, ki ste že bili na Korziki.

Hvala za pomoč

Hm, jaz sem lani dala za julij avto+1 os + 2 otroka 98€.
Smo šli iz Livorna do Bastie. Rezervirali smo v začetku aprila.

Tako da ja, ni poceni, če bo šlo pa kaj dol pa nimam pojma.

Mja, sem prebrala še druge debate na forumih in zgleda da ste lani in predlani vsi dali za trajekt pod 100€. Zgleda, da se je letos zelo podražilo ali kako.

Sem pa danes spet gledala cene na Moby lines in Cosica ferry pa so bile cene od 150 € naprej povratna za 2 os.+ avto (Livorno-Bastia)

Malo bom še počakala, upam da še kaj pade cena, če ne bo pa potrebno poiskati drugo počitniško destinacijo, ker tole se mi zdi pa res predrago za trajekt.

Jah, mi smo bili zadnji 2 leti na Sardiniji in trajekt se res vsako leto podraži. Tudi za letos smo že gledali, pa je cena nora!!!!!!!!! 100% višja kot lani. Ne vem, kaj se je zgodilo. Nafta ali kaj?! Zato si ogledujemo Korziko. Ampak, sicer trajekti prej niso bili tako dragi. V končni fazi smo lani gledali trajekt od Reke do Dubrovnika in je bil 100% več kot do Sardinije. Halo??!! Tako da… Je pa tam tako lepo – Sardinija, pa verjamem, da tudi Korzika, da se splača. Smo lani po Sardiniji pristali še v Umagu in se nismo kopli niti enkrat. Otroka se sploh nista hotela. To je tako kot da bi iz blata skočil v banjo. Sploh ni primerjave.

Ne vem, malo še spremljajta, vsekakor ne hodita čez vikende!!!

Verjemi, kakorkoli spremenim datum odhoda/prihoda, nikakor ne pridem pod 150 €. Sem probala vmesti datume med tednom, ko bi naj bilo ceneje, potem v predsezoni (junij, september) in nič. Nikakor ne pridem pod 150 €. Označila sem tudi najmanjšo velikost avta, celo kolesa bi pustila doma, da bi bila višina nižja, tudi notranje kabine nisem označila, bi bila palubna potnika za tiste 4 ure, pa še vedno ne pridem pod 150 € nikakor.

V glavnem, čisto osnovna vožnja s trajektom, brez dodatkov in kabine, najmanj 150 €. Groza. Upam da še kaj pade cena. Malo bom še počakala.

Pozdravljeni!

Mi čakamo, da rezerviramo trajekt za Sardinijo. Katastrofa!!!! Cene so ubitačne. Lani smo dali 200 eur za štiri + avto + kabina. Letos 100 % več. Ne vem, ali naj čakam, ali naj si omislim do časa kaj drugega.

Kaj menite?

lp

Midva sva lani dala za trajekt na Sardinijo 100 evrov (avto + 2 osebi), tja iz Piombina, nazaj v Lovorno. Druga polovica junija, karte kupili dober teden pred odhodom.

No, če pridem do 100 € jih kupim takoj. Ampak se samo še draži na žalost.

100 € pride trenutno trajekt za 2 osebi na Elbo. Pa je komaj pol ure vožnje s trajektom. Na Korziko je 4 ure, pa je trajekt za 2 osebi čez 150 €, na Sardinijo je pa še dlje, tako da je trajekt še dražji.

Hm…bo treba premislit. Ne dam toliko za trajekt 🙂

Midva s fantom sva šla predlani na Korziko (Livorno – Bastia) in sva za trajekt dala 83€, letos se tudi odločama da grema in cene so znatno višje. Sem že gledala cene v januarju in cena je bila 183€, dva tedna kasneje sem iz heca preverila, če je cena kaj padla in isti datum potovanja, 2 os in avto je bila cena 136€. Čakam kaj bo, čeprav vem da za karto ne bom več dala 83€ ampak vsaj upam na ceno pod 150€. Je pa vsekakor fajn, če se karta prej kupi.

Prejšnja leta je veljalo, da je bil vedno na voljo določen odstotek kart na vsakem trajektu po ugodnejši ceni. Ko je teh zmanjkalo, je bilo mogoče karto kupit le še za normalno (beri: precej visoko) ceno.
Posledično je veljalo, da je bilo smiselno za glavno sezono karte kupit čimprej.

Kolega je nekajkrat poskusil srečo in šel do Livorna brez rezervacije. Navadno je imel srečo in dobil karto po precej nižji “last minute” ceni. Zgodilo se je pa tudi, da je blo vse zasedeno – v takem primeru ti ne preostane nič drugega, kot čakati.

Mislim si, da bi to verjetno šlo skozi tudi letos v obdobju izven sezone. Ne predstavljam si pa kako bi izgledalo, da greš dol s celo familijo in nekaj dni ne dobiš karte, potem ti pa ponudijo eno pregrešno drago varianto…

———————————————————————————————————————
Visit Travel Photo Blogging[/url] – The place to discover your next vacation destination

Kolikor vidim na mobylines, letos ni ekstra ponudbe avto za 1 EUR ob določenih dnevih, če kupiš toliko časa prej. Zato pride takoj višja cena.

Zakaj tako, pa ne vem. Mogoče imajo v zadnjih letih vedno več turistov in posebne akcije niso več potrebne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close