korzika
Lep pozdrav, letos smo se na hitro odlocili, da obiscemo korziko. Vem, da malce pozno..Sli bi v kamp, v mobilno hisko,bungalov,njihovo prikolico..4 odrasli,3 otroci.Zdaj pa problem.Kjub temu, da sem pregledala veliko linkov in konkretno kampov nisem znala najti rezervacij oz.ce je to kar mi iscemo sploh dosegljivo. Mogoce mi kdo pove tudi kak dober druzinam super kamp, s katerim ima izkusnje. Ful hvala za upam konkretne odgovore!
Pozdravljeni,
Z družino smo že trikrat kampirali na Korziki, na vseh možnih koncih in krajih. Zelo priporočam!
Mi smo sicer imeli svoj šotor in se tudi večkrat selili, to kar vi iščete pa bi mogoče lahko bil kamp LA VALLEE v kraju VERGHIA, zaliv Ajaccio. Poglejte na njihovo spletno stran http://www.camping-la-vallee.com. Imajo tudi mobilne hišice, plaža je dokaj blizu (čez cesto), kar na Korziki ne najdeš v vsakem kampu. Tudi trgovina je v kampu in Ajaccio je blizu za kakšen izlet. Kar se tiče pa trajekta, najbolj priporočam odhod iz Livorna v soboto zvečer s prihodom v Bastio v nedeljo zjutraj. Ni ti treba od doma sredi noči, da bi prispel v Livorno ob 9. zjutraj (kar je tudi opcija trajekta), na trajektu lepo spiš in spočit prispeš na cilj. Seveda je od Bastie do Verghie še nekaj poti. Ob načrtovanju počitnic na Korziki velja razmisliti tudi o kampiranju ob kakšni reki (npr. Restonica ali Solenzara), je lahko še lepše kot ob morju. Obvezen obisk Bonifacia!
Lepe počitnice, Vlasta
Kampov na korziki je veliko , in tud cene so zelo različne….bil sm v kampih na vzhodni obali ki sta po mojem vrhunska ERBA ROSA in ARINELA BLANCA….drug ob drugem….lepa plaža , bazen, sicer se pa ne splača bit skoz na enem mestu…kampov je veliko….strinjam se bonifacio je zelo lepo mesto…klifi nad obalo….pogled na sardinijo…lepa je tudi zahodna obala….kampi ob mestecu propriano na jz korzike, glavno mesto ajacio, pa calvi….vendar je za enkrat usega preveč, predstavljaj si da bi mogu v enem tednu obdelat pol slovenije….ne gre… Splača se peljat tudi v notranjost otoka….korzika je podobna sloveniji , na zelo majhnem koščku zemlje imaš tko blizu morje in pa tud hribe, pa reke, pa pokrajino ki je podobna našemu krasu….zanimivo usekakor…cene so sicer višje….tu v primerjavi z sardinijo….sam se splača….če člouk ni preveč zahteven pa tud ni use tko drago…
Forum je zaprt za komentiranje.