Najdi forum

Korzika

Lepo pozdravljeni! Prosila bi tiste, ki ste že obiskali Korziko, za nekaj napotkov. Glede rezervacij kampa in trajekta mi je vse jasno, zanima pa me sledeče…tja se odpravljamo s prijateljicami in bi jaz vozila z mojim starim Cliom (upam, da prileze do tja), pa me zanima glede na to, da sem prevozila Hrvaško do Dubrovnika in Črne Gore ali je ta pot zahtevna, nevarna(skrbijo me Italijanske avtoceste in označenost krajev), pa star avto…itd. Ali bi imeli pomisleke za takšno pot, saj verjetno res kompliciram 🙂 Hvala že vnaprej. LP

Jaz sicer še nisem bil na Korziki,bil pa sem na sosednji Sardiniji.Tudi mi smo šli prvo leto z ubogim 10 let starim Lanosom in ni bilo problema narest tistih 600 km v eno smer.Če nisi povsem prepričana v svoj avto,ga pred dopustom odpelji na servis,da ga malo pogledajo.Srečno.

Aja pa še to .Italijanske avtoceste so zelo dobro označene.Če pa še vedno nisi sigurna vase si izposodi Garmina in potem res ne bi smelo bit problemov.

Mogoče bi za začetek pogledala http://www.viamichelin.com Odtipkaj domač naslov-Livorno.Trajektno luko je pa zelo lahko najti, saj so označbe dobre. Tudi okrog Livorna ni noben problem.
Je pa včasih precej adrenalinska vožnja okrog Benetk in Bologne. Če boš prepočasna to lahko povozijo – tudi kakšen kamion.
Pri Korziki pa ni čar pripeljat tja, ampak vozit tam.Predvsem po zahodni obali.

Hvala za nasvete,saj v tej smeri sem razmišljala 🙂 To, da me lahko povozijo zna bit precej zabavno ja…Se bom pa spravila na pot , ko imajo tovornjakarji prepoved vožnje,pa bo že nekako.

Radovednica 26:
Lani sem bila na Korziki, to da se ne boš znajdla se mi ne zdi tako velik problem(zemljevidi,navigacija) kot to, če se ti res pokvari avto. Že ITA AC niso preveč prijazne ampak, ko pomislim na Korziko in po kakšnih kolovozih in zavitih cestah sva se midva vozila pa res ne priporočam z nezanesljivim avtom. Ker če se ti tam kaj pokvari (predvsem na zahodu), bo kar kompilkacija pa še zelo draga komplikacija.

Ajaj :I Saj imam še nekaj časa za premislek…z mojim avtomobilčkom sem naredila 40000km, ampak Murphy je pa res neizprosen, ponavadi se kaj pokvari ko res ni treba. Razmišljala sem v tej smeri, da se u bistvu lahko pokvari tudi nov avto,pa potem človek ne bi šel nikoli na daljšo pot. Priznam pa, da me je bolj strah vožnje po avtocesti do Livorna…med trumami kamionov, kot pa da se mi kaj pokvari.Če preventivno pregledam avto in je redno servisiran…upam da ne bo šlo nič narobe no… 🙂 bodimo optimisti

Ceste so malo bolj zavite in ozke v notranjosti in na zahodu. Tudi meni je avtocesta s kamioni večji problem. Sem pred obiskom Korzike brala več opisov slabih cest in bila na Korziki prijetno presenečena. Kar pogumno, se splača.

🙂 Tudi jaz delam nekaj takega ja, mene tiste ozke s prepadi ne skrbijo preveč, sem kar nekaj prepadnih območij čez dala 🙂 je adrenalinsko. ampak, kamioni me lahko speštajo pri švoh avtomobilčku :O pa ferrariji na vatocestah;) Upam, da nam bo vreme naklonjeno.

Vsakič je enkrat prvič..tudi dolge poti.Priporočil bi ti predvsem da avto dobro pregledajo v SLO preden odideš na pot.Če ti bodo popravljali tam bo precej dražje,kar lahko pokvari počitnice. Še nekaj o varnosti:hitrost naj bo primerna polno naloženemu avtu,ne-razuzdanost na cesti,na Korziki pa pazljivo,kajti po ozkih in slabo preglednih cestah naj te spremlja znanje,ne samo sreča.
IT AC so polne kamionov,vendar so to običajno kar uvidevni vozniki.Kot vsepovsod pa bodi pozorna na svoje dokumente in denarnico.
Lepo se imej in prijetne počitnice,Korzika je lepa in romantična..

Jaz sem se dosti potepala po tujini z mojim (ne ravno novim) twingičem in sem ravno zaradi tega vplačala na AMZS “članstvo plus”, ki ti nudi precej pomoči tudi v tujini. Mislim, da je letna članarina nekaj čez 50 EUR. K sreči nisem pomoči nikoli potrebovala, je bil pa boljši občutek.

Naša štiričlanska družina pa se na Korziko odpravlja junija in bi prosila, če bi mi lahko katera od vas kakšen dober kamp priporočila.

Hvala in lp

Samo tule najdeš 55 kampov na Korziki. Pa ne verjamem, da so to vsi.
Dober kamp? Mi smo jih pred leti sprobali nekaj, pa so bili vsi dobri.

Dober kamp? Mi smo jih pred leti sprobali nekaj, pa so bili vsi dobri.[/quote]

Hvala za izčrpno informacijo. In ja, ne boš verjela, vse kampe sem si ogledala a bi bilo vseeno dobrodošlo vedeti za kakšnega, ki vam je bil všeč, kjer ste dejansko bili, saj v vseh 55-ih najbrž niste. Gremo dve družini s petimi otroki pa se ne bi radi v vseh kampih vzdolž V obale ustavljali. Bi radi imeli ogledanega kakšnega že vnaprej.

Men je bil lani tale vešeč (Campsite l’Esplanade), tale (Rondinara) pa totalno mim zaradi lege (klanec). lp

Hvala za informacijo, saj sem kamp Rondinara tudi imela ogleda. Iščem takega, ki je ob morju.

Kaj pa s kampom LaTrinite ima katera kakšne izkušnje? Takole na internetu se mi zdi lušten, manjši, družinski in kar ugoden.

lp

Dober kamp? Mi smo jih pred leti sprobali nekaj, pa so bili vsi dobri.[/quote]

Hvala za izčrpno informacijo. In ja, ne boš verjela, vse kampe sem si ogledala a bi bilo vseeno dobrodošlo vedeti za kakšnega, ki vam je bil všeč, kjer ste dejansko bili, saj v vseh 55-ih najbrž niste. Gremo dve družini s petimi otroki pa se ne bi radi v vseh kampih vzdolž V obale ustavljali. Bi radi imeli ogledanega kakšnega že vnaprej.[/quote]

Je že precej let od našega kampiranja na Korziki, imen kampov se seveda ne spominjam, smo pa bili v dveh na V obali (bolj mivka), v enem na Z obali in v enem bolj južno. In nam so bili vsi v redu. Seveda pa ni nujno, da bi bili ti isti kampi všeč vsakemu, ker ljudje imajo tudi za dober kamp različna merila.

Jaz se bom pridružila kar tej temi tu, in me zanima kako je kaj z apartmaji. Mislim ne tale stran proti italiji, ampak na oni drugi strani. Zanimajo me kaki dobri apartmaji. Priporočila.

Pozdravljeni vsi ljubitelji Korzike,

Naš zviti plan za letošnje družinske poletne počitnice je Korzika. Slišali smo veliko lepih stvari, tam pa še nismo bili.
Ker se je žena z leti že naveličala šotorov, planiramo, da bi v dveh različnih kampih, za našo četvorko najeli ne preveč drago hišico. Skratka za en teden v enem kampu, za drug teden v drugem kampu.
Za prvi teden se nam zdi najprimernejša lokacija, tam nekje okrog Bonifacia, za drug teden pa še ne vemo…
Skratka, poznavalci Korzike, zelo bi vam bili hvaležni za kakšen nasvet iz prve roke.
Katera dva kampa najbolj priporočate? (kriteriji: 1. dobro izhodišče za raziskovanje otoka, 2. vsaj en kamp blizu morja, 3. čistoča in lepota kampa, itd…itd…itd…)
Že vnaprej hvala za kakšen moder nasvet ali bistra navodila…

http://www.marina-aleria.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close