korzika
Meni pa je vprašanje logično.
Bili smo na Korziki pred dvema letoma, konec julija, prve dni avgusta. Zelo velika razlika. Prve dni avgusta so množično prihajali Italijani na dopust, težje se je dobilo prostor v kampih, povsod je bilo več ljudi. In konec koncev, cene v kampih so bile avgusta najvišje, to pa tudi nekaj pove.
Zadeva se umiri po 15. avgustu.
Vedno, ko planiramo dopust, da moramo prevoziti Italijo, pazimo, da to ni prve dneve v avgustu, absolutno pa ne prvi vikend v avgustu, oz. zadnji vikend v juliju (odvisno kam se 1. avgust bolj nagiba).
Pa lep dopust vsem, brez čakanja v kolonah….
Tudi meni je vprašanje logično. Sprašuje, ker ve, da bodo italijani odšli v večini na Sardinijo in Korziko. S tem, da je Korzika francoska pa res nima nobene zveze. Saj tudi slovenci letujemo tam, pa nismo francozi.
Italijani imajo še vedno v večini kolektivne dopuste konec julija (lani se je začel višek sezone 28.7.) pa nekje do 15. avgusta. Je logično sklepanje, ker so bili kampi na Sardiniji, kjer smo bili lani, v tem času polno zasedeni, pa tudi bistveno dražji.
Imajo pa cenike v kampu razdeljene na več sezon in sicer je nizka, srednja (ki je nekje do 28.7.) in visoka, ki je konec julija in nekje do sredine avgusta.
Korzika pa ima najvišjo sezono kot Hrvaška.
Jaz sem bila lani na zacetku julija in je bilo super, malo ljudi, nizje cene campov..bolj kot je slo proti srediini julija vec ljudi je bilo,ampak do 15.7 ni govora o blazni guzvi (iz lastnih izkusenj). ce rabis kaksne dodatne informacije o campih pa ni problema, ker sva obkrozila cel otok in zamenjala kar lepo stevilo campov, lp
Ja ravno zato sprašujem, ker nekako že to, da prečkaš Italijo, zna trajati v tisti gužvi, ko so vsi Italjani na počitnicah.. Poleg tega gre veliko Italijanov baje na dopust ravno na Korziko.Sicer nameravam iti 9. julija in se vrniti 19. julija, tako da upam, da takrat ne bo pretirane gužve. Kar se tiče campov, bi te res vprašala, katere priporočaš (čeprav je baje število kempov ogromno in verjetno ni težko najti kakšnega). Bi bilo pa fajn, če s katerim res nisi bila zadovoljna, da ga poveš in zakaj ti ni bil všeč. Sicer pa nameravava iti s šotorom, tako da bova vsak dan bila v drugemu kempu. Upam, da nama rata videti čim večji kot Korzike, ker je po slikah sodeč in besedah znancev tole res sanjski dopust 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.