Korzika
Bil sem na Korziki septembra 10 dni. Pa vam napisem malo informacij. Cene kampov so do 11 evrov na dan (sotor, elektrika, avto, 1 oseba) to je cena za kamp ki ima 4 zvezdice, torej najvec. Cena benzina na liter je 1,12 evra. Cene hrane in pijace so malo drazje kot pri nas. Okrog otoka z avtom ob obali je 1000 km.
Ce koga se kaj zanima…
Ogledal sem si cel otok. Iz slovenije sem odsel z avtom, vso pot je avtocesta do Livrna. Cena avtoceste je 20 evrov. Za nazaj se splaca ogledat v Italiji Piso in Firenze, katere imas na poti. Za trajekt pa se ti splaca kupit karto kar prek interneta na http://www.corsicaferies.com. Iz livorna do Bastie. Povratna karta za 2 osebi in avto je bila 110 evrov. Mi smo naredili krog okoli Korzike. Splaca se ostati malo vec casa v Porto Vechiu, kjer je tudi zelo lepo urejen kamp in plaza.
Lep pozdrav!
Da še jaz nekaj primaknem h Korziki. Julija sva bila tam , 14 dni, prečudovito. Tudi za sončenje dovolj časa plus ogledi najznamenitejših mest ( Boniffacio, Ajacio, Porto, Corte,…) GLede poti, se pridružujem majstoru, obvezno si določiš že preko neta odhod trajekta( midva sva kar na AMZS tudi plačala karte ). Vsekakor naju bo Korzika še kdaj videla, predvsem notranjost je tudi prečudovita, s svojimi gorami in slapovi in jezeri. Za vse to pa letos žal ni bilo časa.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.