KORZIKA
Kampov je zelo veliko, ni noben problem, julija se še kar dobi prostor, cene so različne glede na število zvezdic, večinoma pa so dokaj normalne (do 25 eurov za štiri – 2 otroka)
Tudi plaž je veliko, meni se je zdela lepa Pinarellu na vzhodni obali, pred Porto Vechiom, sicer pa jih je veliko na južnem delu, med Porto Vechio in Bonifaciom in na zahodni obali, kjer se ustaviš med vožnjo in skočiš na plažo. V glavnem je povsod mivka.
Videti: Bonifaccio, kalanke (na cesti pred Portom), zahodna obala v celoti, mi smo bolj gorski, pa nam je zelo odgovarjala notranjost – okrog mesta Korte (Restonika, angleški slapovi – bolj reke).
Korzika je pravi naravni rezervat in je v celoti zelo pestra in lepa narava, čeprav še nisem bila na severu.
LP Mimi
Včeraj sem pripotovala s Korzike. Vsa sem še polna navdušenja, sploh ne vem kaj naj napišem, z eno besedo ČUDOVITO!!! Prepotovala sva skoraj celo obalo ter se vrnila čez notranjost nazaj v Bastio.
Trajekt sva imela rezerviran in plačan že vnaprej, preko AMZS-ja, sva si pa preko interneta že sama izbrala najugodnejše termine, za dve osebi + avto, povratna karta 118 evrov.
Glede plaž, vsaka ima svoj čar, vse pa so lepe, čista voda,….
Za kakšne podrobnejše inf. mi lahko pošlješ mail, sedaj imam v spominu še vse sveže…
Lep pozdrav, Simona
Forum je zaprt za komentiranje.