Najdi forum

Korzika

Ojla!

No, ker je naš malček že kar veeeeeelik (3 leta) imamo v načrtu kampiranje po Korziki.
Ker vem, da ste tu na forumu nekatere, ki ste že potovale po Korziki, imam vprašanja: kje ste kupovale karte za trajekt (mobi ali corsicca ferries …) in kdaj se jih najbolj splača: sedaj ali tik pred odhodom (nam je vseeno, ali med tednom).

Hvala, hvala

Jasna

Ojla Jasna!

Jaz bi tuuuuudi! Pa moj m(r)ož žal ni za:-(( Kot veš, je tudi moj mulček že tako velik kot tvoj in tudi meni se zdi, da bi se lahko že malo klatili naokoli. Daj prosim te malo napiši, če se ti da, kako in kaj mislite s to Korziko. Kdaj boste šli, točno kam boste šli, pa kako, pa kaj boste vzeli s sabo (pri tem mislim predvsem opremo za kampiranje). Ko sem svoje čase kampirala, sem s sabo vzela samo spalko in micen šotor (kjer je bil ruzak) – spala sem pa itak zunaj pred šotorom. Zdaj, z mulčkom, bo verjetno treba še kaj:-))

Lp,
Katarina

Ojla, Katarina!

No, pri nas je v načrtu Korzika, da ne bomo vedno po Dalmaciji. pa še hvalijo jo ful 🙂 Sicer smo s tamalčkom kampirali že dvakrat: predlani v Zatonu in lani na Korčuli. Nobenih problemov. Se mi zdi, da otroci res najbolj uživajo v kampih, ker so ves čas zunaj, imajo vedno družbo … Ja, res pa rabiš malo več s sabo. Tudi midva sva včasih sama kampirala kar malo po divje. Do sedaj smo imeli pa vedno s sabo še prenosno posteljico – letos pa bo najbrž kar na napihljivi blazini, ker je za posteljico prevelik.

Za letos so načrtih še malo v oblakih oz. nismo še nič gledali, kam (na katero obalo) bomo šli. Sicer pa z avtom do Livorna in nato na trajekt za Bastio. Štartali bomo nekje začetek julija, približno za tri tedne (tako gremo vedno). Šotor pa bi postavljali trikrat – torej v treh kampih (večkrat se mi ne da).

Letos bo super, ker ne bo treba s sabo več vozička; sicer pa imamo vedno s sabo veliko igrač, tako da imam ponavadi poleg svojega pri šotoru še kake tri tuje otroke. Lani smo se kar opremili: kuhalnik za dve posodi, električna hladilna torba in preko oglasnika smo ful poceni kupili zelo uporabno omarico, na katero daš kuhalnik, spodaj pa imaš vso posodo – in se seveda čisto razstavi in gre v avto. Sicer pa smo vedno naloženi do vrha …

Joj, komaj čakam. Smo ravno s prvomajskih na morju in bi šla kar nazaj …

Sicer pa je kar se otrok tiče kampiranje res super: mi smo bili samo prvo leto, ko je imel mali 5 mesecev, v hotelu, in nam ni bilo niti najmanj všeč – predvsem pa je en teden veliko, veliko premalo.

Uživajte, jasna

mi smo kupili pri amzs Korzika feries … naprej dnevno nazaj nočno varjanto … spalke pogrneš in lepo odspiš celo noč … zjutri pa spočit še v Piso in domov 🙂

drugač pa na korziki priporočam nekaj plaž … tja se pride samo z avtom … so pa res fantastične

– če greste na zahodno obalo … nad Calvi-jem je mestece Bodri … tam je dober kamp in edini ob plaži (na zahodni obali) … samo je levo od njega (peš 10 min) ena velik bolša plaža … od tu do Calvija vozi en ultra starinski vlak … za otroke super.

če boste kampirali kje ob Bonifaciu … je okoli nekaj res super plaž … do vseh je treba z avtom … Rondinara, Tonara (tuki je ful srfarjev in kajterjev … za kopat pa ni najbolša … je odštekana), Rocapina … kupi si kak zemljevid tam … vse te plaže so označene!

nujno si poglejte Corte … mestece v notranjosti … pa ena odštekana reka je tam (Restonica) … tudi kampi so ob njej samo brez elektrike so (za hladilnike) … na vzhodni strani pa je še ena reka … Solenzara in njena dolina … tud super.

meni je zelo všeč sever … Cap Corse…. pa ne pozabite vasice Sartene … neozabno … lepo se mejte

B.

pozdravljene!

Naš malček bo poleti star 1,5 leta in kljub temu, da se vsi zob tem zgražajo, sva se odločila, da gremo poleti na Korziko kampirat. Ker sva prej rada kampirala in sem tudi sama kot mala uživala v kampu, se mi za otroka to zdi najbolje. Kako dejansko bo, bomo videli:)
Komaj že čakam…gremo 16. julija, za dva tedna. Karte smo že kupili in sicer naj bi bile preko moby.it najceneje (141 eur). Na AMZS so mi v istih dnevih, naračunali karto kar 305 EUR (avto 4-5m, dve odrasli osebi in otrok). Potem sva z referentom probala še eno varianto (ob nemogočih urah odhoda, verjetno bi zato morali kje privat prespat 2x), cena 191 eur. Fanj je, ker si pri mobyju na netu lahko ceno kalkuliraš cene glede na dan/ čas odhoda; med tednom prdeš bistveno ceneje skozi. Informacijo sem zasledila na forumu travel.over.net

Mogoče se še kje srečamo…slovenčki smo itak povsod, čeprav nas je malo, ne?
lp

Barbara,
a je v teh kampih, ki si jih naštela na voljo tudi najem šotora ali prikolice? a misliš, da je treba karte za trajekt nujno kupit že vnaprej.Midva z možem planirava, da bova šla okrog 30.5. z motorjem in sva seveda odvisna od vremena tako, da ne bi kart vnaprej kupovala, če ni nujno.
hvala za vse info

midva sva bila z motorjem!!
imela sva mini sotor s sabo, bolj malo prtljage, ampak to ni problem.
Karte za trajekt sva kupila tik pred odhodom v Livorno. Voznja traja samo 4 ure, tako da ni treba spat gor, ni nujno. V enem dnevu si iz Slovenije ze lepo tam, brez pretegovanja. Z motorjem pa nikakor ni treba nakupovat vnaprej kart za trajekt, saj te nabasejo v kaksno spranjo med avtomobili, se veseli so, ker kasirajo in ne ponucajo prakticno nic prostora;)
Edino okoli Bastie sva iskala kemp kot nora, bilo je ze kar pozno zvecer. Zato se mi zdi nujno, da se to pozanimas vnaprej.
Svetujem junij ali september (midva bila septembra, noro lepo), ker ni vec toliko gnece. Drugace je cesta noroooo dobra, a kaj ko je julija in avgusta polno turistov z avti in avtobusi, ki zabasejo tole cesto okoli POrta, ki pa si res zasluzi voznjo po njej. Meni je POrto na sploh ostal v bajnem spominu, tam naprej so LeCalanches (fotko od tam imamo kar obeseno na steni, ker takoo lepo). Lep kamp je v .. hm .. Ile Rousse, takoj na zacetku ob cesti, midva sva kampirala pod starimi oljkami .. kaj naj recem, res lepo.
Ce te se kaj zanima, bom sla pogledat najino dokumentacijo;)

Super, hvala vsem za informacije. Bom kar sprintala vaše izkušnje – potem pa delat načrt kam točno bomo šli.

Jasna

kje sta kupila karte za trajekt? ali je bilo v kampu možno tudi najeti šotor ali prikolico-midva ga ne bova vlekla s sabo.
hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close