KORZIKA – kempiranje
Pozdravljeni!
Ker vem, da tukaj vse veste, bi vas prosila za par nasvetov. Letos smo se odločili dopust preživeti na Korziki s šotorom. Na internetu sem našla nekaj avtocampov in bi vas prosila, tiste, ki ste tam že bili, da mi svetujete v katerega naj gremo. Šli bi za 12 dni, tako, da bi bili 6 dni na jugu in 6 dni na severu.
Avtocampi na jugu:
U FARNIETE, Bonifacio
BENISTA, Grosseto Prugna
LA CHIAPPA, Porto Vecchio
LE DAMIER, Pianotolli Caldarello
Avtocampi na severu:
L ARINELLA BIANCA, Ghisonaccia
MARINA D ALERIA, Aleria
Če pa ima kdo še kakšen drug predlog, pa bom zelo vesela.
Hvala in lep pozdrav!
Na severu imaš v redu kampe v St. Florentu (mislim da sta 2), na jugu v Bonifacu sem bila v Pian del Fosse. V redu, čisto, topla voda iz vseh pip (tudi za posodo!). Ni daleč od mesta. V MARINA D ALERIA, Aleria sem bila najdlje, ker mi je bilo tudi najboj všeč. Najcenejši kamp od vseh, blizu je mesto Corte (50 km), možnost dolgih sprehodov po peščeni plaži, v sanitarijah topla voda, dokaj čisto.
Lansko leto smo campirali na Korziki, prvi teden na JV delu, blizu Porto Vecchia, camp Golfo di Sogno, camp ima 4 zvezdice, lepo urejen, WC-ji čisti, plaža dolga, peščena, v tistem delu campa, kjer smo bili, so parcele ograjene z lesenimi ograjami (blizu trgovine, restavracije, plaže). Drug teden smo bili na JZ delu, blizu Propriana, camp Ras ‘l Bol, tri zvezdice, camp je skoraj v celoti v gosti senci borovcev, plaža sicer ni v campu, moraš čez (neprometno) cesto, kakšnih pet minut peš. Plaža spet lepa, peščena, … Oba campa sta bila dobro izhodišče za izlete – Porto Vecchio, Bonifacio, Propriano, Sartene, Filitosa, Ajaccio, rezervat želv (blizu Ajaccia) …
Tina
Okvirne cene za Korziko v juliju 2005:
trajekt: 155 EUR – Livorno- Bastia, Bastia-Livorno, 2 odrasli, 1 otrok, osebni avto, prva polovica julija, karte rezervirane v maju (cena je odvisna tudi od tega, kdaj kupiš karte)
kampi: okrog 25 EUR za kamp s 3 ali 4 zvezdicami, dve odrasli, otrok, za prostor na parceli
vstopnine: 5-8 EUR (Filitosa, rezervat želv, …)
bencin: malo dražji kot pri nas
hrana in pijača v povprečnih restavracijah je dražja kot pri nas (2 pizzi, pivo, sok – cca 10 tisoč SIT)
cena hrane in pijače v trgovinah – podobno kot pri nas (imajo neke svoje nakupovalne centre, Spar trgovine, kjer je izbira res raznolika)
Tina
Mi smo prav tako lani kampirali po korziki (2 odrasli osebi, en otrok). Cena trajektne vozovnice, rezervirano aprila 141 eur, cene kampov nekoliko nihajo, odvisno od kategorizacije. Vnaprej si kampov nismo rezervirali, ustavili smo se kjer nam je bilo všeč, potem si nagledali kak prostor z dobro senčko in se šele nato čekirali. Naše potovanje je trajalo 14 dni, skupaj stroški ca 300 tisoč (s trajektno karto, gorivom,… . Nekajkrat smo si tudi privoščili obrok zunaj, večino pa kuhali sami.
Forum je zaprt za komentiranje.