korzika kampiranje
Pozdravljeni poznavalci Korzike,
Letos je padla odločitev da gremo kampirat na Korziko.Smo družina z dvema otrokoma. Ker bomo večkrat spreminjali lokacije kampov ne vemo ali bi vzeli velik ali dva mala šotorja. Kaj je potrebno v primeru če imaš dva šotorja plačati za vsakega posebej ali se to šteje kot en ? Ne vem ali bi s seboj vzeli malo plinsko bombo za kuhanje ali kar kakšen pizza pan?
hvala za nasvete
Meni se bolj zdi, da ste se letos odločili, da SPLOH greste kampirat.
Če postaviš dva šotora (brez j), moraš tudi plačati za dva, izjema je, če se prešvercate (moja kolegica je vedno rekla, da ima v enem prenosni WC in ji niso težili).
Seveda se na kampiranje nese plinska bomba, za kakšen čaj in kavo zjutraj, če nič drugega.
Ta pizza pan ne vem kaj je, če deluje kot kuhalna plošča, ga lahko seveda uporabljate namesto plina.
Ne pozabite kupiti pravo vtičnico – pozanimajte se, kakšne imajo na Korziki.
Odvisno od koledarja so lahko kampi tam precej zasedeni, ker so ponavadi manjši. Avgusta je na primer kar kriza. Svetujem, da načrtujete pot, po možnosti pa tudi kaj rezervirate.
če se mislš seliti, vzemi dva majhna šotora, ker velik šotor zahteva več dela za postavit in pospravit. seveda pa je prednost velikega šotora stojna višina, žal pa zanj težje najdeš dober plac.
rezervirrat na korziki ni treba nič, ker to ni hrvaška, ko so iz kamiranja naredili, kot da si hotelski gost, skoraj obvezna rezervacija, prihod ob sobotah in take neumnosti.
korzika ima še tisto zdravo kampiranje….po starem…. kampov je cel kup, plac vedno najdeš, če ne drugje, na soncu. cene kampov so nizke oz. nižje kot na hrvaškem.
je pa od lani dalje že pot na korziko draga….tako enih 300 eur trajekt (povratna), 50eur avtocesta v italiji + bencin…..
Mi smo kampirali leta 2005: Bastia, Porto, Bonifacio, Corte, Solenzara in se mi zdi, da je bilo trba plačati osebe in avto. Število šotorov jih biso zanimali. Kampi so zelo redko ob obali in je dobro imeti kolo. Nam se je zdela Korzika čudovita, posebej gore v osrčju otoka. (ker je tam granit, so zelo drugačne od naših alp; lepa jezera…).
glede kuhanja…..vzemi plinski kuhanlnik in pica pan…oboje rabiš. Jaz vedno vzamem mali plinski kuhalnik na kartušo c206..ta mali….ta je za skuhat kako omakico, kavo itd in kuhalnik z 2 kg jeklenko. Kuhalnik samo privijačim na vrh jeklenke…..skuhaš pašto itd….pica pan pa za meso, palačinke, rižoto….
glede elektrike…..v večini kampov lahko priklopiš navaden naš vtikač, le redki kampi imajo tisto glomazno euro vtičnico.(jaz je nisem nikoli rabil)
pri daljšem bivanju je veliko udobnejši večji šotor….zaradi višine…..mali šotori so neprimerni za preoblačenje, slabše zračenje, toplota itd….
jaz sem bil vedno z večjim šotorom…se pa nisem preveč selil. samo enkrat v 14 dneh…..
večina kampiov itak ni ob morju, torej se voziš z avtom raziskovat pokrajino, na različne plaže, v hribe, k rekam, na obled mest, znamenitosti…..
na korziki ni tipičnega hrvaškega kampiranja….ko se usidraš v kamp za 14 dni in se tam kopaš, kupiš kruh in časopis…..in niti ne zapustiš kampa ves čas.
Forum je zaprt za komentiranje.