korzika kampiranje
Letos je padla odločitev da gremo kampirat na Korziko.Smo družina z dvema otrokoma. Ker bomo večkrat spreminjali lokacije kampov ne vemo ali bi vzeli velik ali dva mala šotorja. Kaj je potrebno v primeru če imaš dva šotorja plačati za vsakega posebej ali se to šteje kot en ? Ne vem ali bi s seboj vzeli malo plinsko bombo za kuhanje ali kar kakšen pizza pan?
hvala za nasvete
llp
V glavnem imajo vsi kampi spletne strani in objavljene cenike, kjer vidiš, kako računajo. Ponekod plačaš parcelo in osebe, ne glede, kaj gor postaviš, spet drugje jih zanima tudi, kako velik šotor imaš. Od moje Korzike je že kar nekaj let in se ne spomnim, kako smo plačevali.
Kuhamo pa mi na plin, elektrike v kampu sploh ne uporabljamo.
Za moje pojme bolje en velik šotor…. najbolje kakšno Quechua (najlažje postaviš in pospraviš)
LP
Se strinjam Quechua, tisti hitropostavljivi so idealni za hitre premike iz kampa v kamp.
SLO trgovina: http://www.quechua.si
Na Korziki smo kampirali 2x, obakrat z velikim šotorom – stojna višina. Je pa več dela z njim kot z 2 malima, v zamenu dobiš nekaj več udobja (stojna višina, imeli smo hladilnik v predprostoru…)
Opozarjam še, da v marsikaterem kampu ne boste mogli kuhati na elektriko, ampak samo na plin, tam je štrom za polnilce, razsvetljavo, hladilnik.
lp
Corte, imate že kaj ogledane kampe?
Mi odhajamo na Korziko čez slabe 3 tedne in trenutno besno študiramo, kaj vse je vredno obiska, ker bomo tam dejansko samo 8 celih dni 🙂
Imamo pa tri otroke (stare 4,5l, 2,5l in 6 mesecev), tako da bomo imeli s seboj velik šotor, za rezervo pa še manjši iglu za 4 osebe, za kuhat pa plinski kuhalnik (tisti na 3-kilski jeklenki).
Nameravamo pa več pozornosti posvetiti severu, zahodu in notranjosti, pa skrajni jug je tudi zanimiv, vzhodni del bomo pa malo spustili 😉
Se priporočamo za kakšen nasvet oz. ime konkretnega kampa. Hvala!
hej, zadnji teden junija ter prvi teden julija bom na korziki, mi lahko kdo priporoči pot po korziki – v katero smer naj začnem svojo pot, kje naj se ustavim za več kot 1 dan, ter pomembno, kateri kemp naj izberem pa da so dokaj blizu plaže. Sva pa dva z avtom.
na voljo 12 dni (še prej grem za dve noćitvi v cinque terre s firenzami v paketu)
Hej pozdravljen/a
lanskega julija smo z prijatelji kampirali na korziki 11dni. Kamp smo zamenjali štirkirat in so nam šotori quechua reševali potrpljenje 🙂 Predlagam da vzamete en velik šotor, pizza pan vam ne bo prišel v poštev. Razlog pa je v tem, da imajo v kampih po korziki zelo slabo električno napajanje, mi nismo niti enkrat v 11 dneh kuhali na elektriko, ker so nam vedno razložili da ne bo šlo. Predlagam plinsko bombolo, roštilj karkoli.
Cene kampov za 2 mala šotora oz. 4 osebe plus avto so znašala med 8 in 13€ na noč. Kampi so zelo lepo urejeni, problem se pojavi na jugu ter vzhodni obali, ki so precej bolj popularne.
Mi smo si ogledali na severu “prst korzike” s črno plažo, plažo saleccia priporočam, a le z terencem, ker je pot prehuda za navaden avto. Ajaccio nas je razočaral, zahodna obala pa je zelo lepa in umirjena. Jug in vzhod so precej bolj popularni.
Najbolj smo ostali navdušteni nad notranjosto: Corte ter Sartene. Notranjost Corte – nacionalni park…to je nekaj zelo podobnega naši sloveniji in prelepa narava.
Pa preizkusite vino Petra Bianca in njihove specialitete 🙂 …Pa seveda cene na korziki ubijajo 🙂
Aja pa nakup trajektne karte obvezno preko spleta, ker je dol precej dražja, tudi za 100e in več
Uživajte
Ali je možno, da v poletnih mesecih julij/avgust ne rezerviraš kampov ter ga iščeš sproti? Imam nekatere informacije,da so kampi poleti zelo polni, zato me zanima, če grem lahko tja brez predhodne rezervacije?
Koliko stane trajekt in koliko prej moraš rezervirati karto (je možno kar prideti tja ter dobiti mesto na trajektu)?
Pred več kot 10 leti je vse klapalo. Prišla v Livorno, kupila karte za trajekt, se postavila v vrsto in prišla gor na prvega. Samo takrat je po moje večina delala tako, se mi zdi, da takih možnosti rezervacij in nakupov kart preko spleta še ni bilo. Ali pa vsaj ne toliko kot zdaj. Je pa najbrž več možnosti, da dobiš bolj ugodno ceno, če kupiš karte dovolj zgodaj.
Kar se pa kampov tiče, so se v drugi polovici julija, ko sva midva že odhajala, začeli bolj polnit. Ampak glede na to, koliko jih je, po moje ne bi smel bit problem najti prostor. Če ne v enem, pa v drugem.
Kako ste kaj zadovoljnji s temi Quechua šotori? Vsi jih nekaj hvalijo in ker kupujemo nov šotor me zanima, kako se v praksi dejansko obnesejo, se res tako hitro postavijo? Zbiram med http://www.ilove2camp.si in http://www.ilove2camp.si
Kater bi bil boljši?
Nimava Quechua šotora, poznam pa par ljudi, ki ga imajo. Ja, se hitro postavi, ko ga vzameš iz vreče, kar skoči narazen. Je pa treba zabit kline in napet vrvice kot pri vseh drugih šotorih. Nima pa v celoti integriranega dna – samo z ježki se pripne na šotor, pa zložen je precej neroden za moj okus, premer 90cm. Jaz sem pristaš “navadnih” šotorov, ki se večinoma tudi zelo hitro postavijo, v zanke napelješ kakšne 3 ali 4 palice in postaviš pokonci in to je to. Zložijo se, odvisno od velikosti seveda, v bolj priročno torbo, ki jo lažje stlačiš v kak kot prtljažnika. Pa seveda integrirano dno pride zelo prav pri kakšnem večjem dežju pa da ti kaki žužki ne prilezejo v šotor.
Quechua šotori so super, dokler smo kampirali smo imeli sicer njihov tamali šotorčič, ampak če pogledaš posnetke – sistem je podoben. Rabiš pa malo vaje, da se naučiš tiste palice prav zvit. Če imate večje otroke je morda bolje kupiti dva tamala pa kakega gadafija za senco, še posebej, če se imate namen veliko selit.
V bistvu se oglašam zato, da ti priporočim, da preveri cene teh šotorov tudi v Dechatlonu (eden je relativno na novo v nakupovalnem centru Monte’d Oro v Muggi pri Trstu, eden pa severno od Udin. Sicer je zdajle top sezona in najbrž ni kakšnih razprodaj, če pa lahko počakate do tik pred zdajci – poleti znajo imeti že kar orenk znižanje.
Caw, preselila sva se na www.adventure-soul.si ! Tam lahko najdete tudi razsirjen potopis o potepanjih na Korziki. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.