Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice KORZIKA – KAMP IN OTROK

KORZIKA – KAMP IN OTROK

Letos se odpravljamo kampirati na Korziko. Vem, da je bilo ze veliko povedanega – prebrala, zanima pa me, ce mi kdo lahko svetuje izbiro kampa – pogoji: SENCA!!!!, blizu MORJA (saj veste, hoditi po soncu z majhnim otrokom(:). To pa je tudi vse.

Za kakrsno koli informacijo vam bom zelo hvalezna.

Hvala in lep pozdrav,
Anja

boste potovali okoli po Korziki? ali boste samo na enem predelu?

na jugu v Bonifaciu (kjer so sicer zelo strme pečine) so kampi tik preden prideš v mesto ob glavni cesti levo in desno in vsi imajo ful sence, da moraš skoraj iskat sonce skozi. Samo je pa dostop do morja bolj tko..

V centralnem delu imaš soliden kamp v mestu Corte, kjer je tud vse zeleno (ampak tam ni morja in te to ne zanima verjetno), ker je ful padavin.

Severni obalni del (Z od Bastie) je dosti bolj suh, celo puščavski en del, tko da tam pa je manj zeleno vse skupaj.. za ta predel težje svetujem..

Še to : Vzhodna obala je peščena in ravninska in si po popolnoma ravni cesti v dveh, treh urah na južni obali..

Več pa kdo ki je bil tam v zadnjem letu, ker se ne morem spomnit imen kampov na pamet.. je že tri leta nazaj..

v Kampih senca ni problem … na plaži pa je ni … so pa plaže božanske … peščene.

povej to kar te shamo sprašuje .. boste ves čas na enem mestu in te zadeve … bomo lažje pomagali 🙂

B.

Dragi Shamo in Barbara,

hvala za najina odgovora.

Po Korziki nameravamo bolj potovati, vendar kampa verjetno ne bomo menjali vsak dan. Tako pridejo v poštev eni 3-4 lokacije. Prav zato sem vesela vsake ‘uporabne’ informacije.

Hvala in lep pozdrav,

Anja

Živjo Anja,

z otrokom, ki je bil lani star leto in pol, smo se najprej ustavili (da si naberemo miči za nadaljevanje) v kampu cca 10 km južno od Bastije (v Bastijo smo pripotovali okoli 23. ure) in sicer kamp San Damiano, ki je sicer precej velik kamp, bolj prehodne narave, je pa čist in v borovem gozdičku. Plaža je peščena, sicer nič kaj posebnega, vendar za moje pojme še vedno solidna, predvsem pa čista.

Potem pa smo nadaljevali pot na jug, kampirali v okolice Alerii, naslednja postojanka Porto Veccio (ne naboljša odločitev), Bonifaciu smo se skampiranjem izognili in nadaljevali pot prosti Ajjacciu, kampirali v zelo simpatičnem kampu bilzu Propriana (tam je kar nekaj čednih kampov, manjših, plaže kombinirane: peščene in skalnate) in nazadnje v Corteju.

Letos se ponovno odpravljamo na pot, karte so že kupljene,…. komaj čakam!

Janja

Anja … na korziki boš težko našla lep kamp s senco blizu fantastične peščene plaže 🙂 … vse najlepše plaže so oddaljene in dostopne z avtom … samo se do njih splača .. zelo 🙂

vzhodni del je turističen .. zahodni pa lepši .. notranjost je čudovita .. tako kot cela Korzika … meni osebno je bil najlepši del Cap Corse (sever) … je najmanj turističen .. najcenejši in .. najbol divji 🙂

če želiš dober kamp s peš dostopom na plažo .. ti priporočam Bodri … na poti med Ile Rouse in Calvi-jem … ima še kar plažo … če pa se odpraviš malo proti Calviju .. peš recimo 10 minutk .. pa je sosednja plaža še veliko lepša.

splača se vam imeti hladilnik …

B.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close