Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice KORZIKA – Kam v kamp ali apartma?

KORZIKA – Kam v kamp ali apartma?

Začetek poletja načrtujemo 14dnevni potep po Korziki (2 družini), s svojimi avti, in me zanima, kje priporočate, da prespimo (poceni kamp ali apartma, lokacije)? Mobilne hiške? Kak link?

Če se nameravate premikat okoli, vsekakor kampi, jih je polno po celi Korziki. Jaz si jih običajno pred potovanjem nekaj vnaprej poiščem na https://sl.camping.info/, ko si tam, pa itak lahko sproti iščeš, kam naprej.

Mi smo spali samo po kampih, v šotoru. Izbirali smo manjše, lepo urejene po našem mnenju. Ker smo obiskali Korziko v juniju, nismo imeli nobenih problemov z gnečo, rezervirali nismo nič vnaprej.

Kar se tiče SZ dela otoka – priporočam kamp pri Calviju – v bistvu je kamp S od Calvija, Camping Panoramic mislim da – desno od Lumia. Kamp je oddaljen kar nekaj od obale, leži na vzpetini, med nasadi oljk. Razgledi so fantastični.

Priporočam tudi kamp Plage d’ Arone, ki leži v bližini Les Calanches – območje skal rdeče barve – zelo znano in vredno ogleda.

Kar se tiče Cap Corsa. Bili smo v kampu v mestecu Macinaggio – SV del polotoka. Kamp nič posebnega, je pa le streljaj stran lepa plaža in fantastično območje za krajše in daljše pohode.

Takoj po prihodu v Bastio smo se odpeljali kar direkt do Bonifacia in prespali v kampu tik pred pristaniščem. Je majhen, tik ob cesti, vendar smo ga izbrali predvsem zaradi lokacije same – prideš peš do starega mestnega jedra.

Kar se tiče kampa blizu Filitiose – spali smo v res lepem kampu družine Abatucci, ki je znana predvsem po pridelavi vina visokega kakovostnega razreda. Kamp se nahaja v nasadu plutovcev in je res lep.

Spali smo tudi v kampu v Argentelli – bil je na poti na sever – kamp nič posebnega, narava je pa lepa.

Tukaj sem napisala naš načrt poti in nekaj splošnih info o naši poti po Korziki. http://www.familycoreladventures.com/corsica-itinerary/

Mogoče pride kaj prav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close